معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۲۴- ۰۸:۰۰

هشدار صندوق بین المللی پول به نامیبیا در مورد تداوم اکتشافات نفتی

طی گزارشی که صندوق بین‌المللی پول در ماه جاری منتشر کرد، هشدار داد که با توجه به سرعت انتقال انرژی، تقاضا برای هیدروکربن‌ها ممکن است به شدت کاهش یابد لذا این احتمال را افزایش می دهد که برخی از منابع نفتی کشف شده نامیبیا ممکن است به "دارایی‌های سرگردان" تبدیل شوند.

تلاش‌های اکتشاف هیدروکربن در آب‌های فراساحلی نامیبیا در دو سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. اما صندوق بین المللی پول به نامیبیا هشدار داده است که تقاضا برای هیدروکربن ممکن است در آینده نزدیک به شدت کاهش یابد. ارزیابی‌های اولیه وجود نفت در سواحل نامیبیا همچنان در حال انجام است و علیرغم گمانه زنی‌های دلگرم کننده، هیچ یک از ذینفعان تا کنون قابلیت تجاری و مقرون به صرفه بودن  اکتشافات را اعلام نکرده اند.

طی گزارشی که صندوق بین‌المللی پول در ماه جاری منتشر کرد، در پاسخ به درخواست ایپومبو شیمی، وزیر دارایی و شرکت‌های دولتی نامیبیا، صندوق مذکور هشدار داد که با توجه به سرعت انتقال انرژی، تقاضا برای هیدروکربن‌ها ممکن است به شدت کاهش یابد. به گفته صندوق بین المللی پول، این احتمال را افزایش می دهد که برخی از منابع نفتی کشف شده ممکن است به "دارایی‌های سرگردان" تبدیل شوند.

آژانس بین المللی انرژی (IEA) اخیرا پیش بینی قبلی خود را برای رشد تقاضای نفت در سال 2024 کاهش داد و این برخلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است که معتقد است تقاضا افزایش خواهد یافت.

آژانس بین‌المللی انرژی و اوپک همچنین در مورد چشم‌انداز تقاضا در میان‌مدت و بلندمدت با هم تفاوت نظر دارند که این تفاوت عمدتاً به دلیل مفروضات مربوط به سرعت جایگزینی خودروهای فعلی با خودروهای الکتریکی است.

آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد تقاضای نفت تا سال 2030 به اوج خود برسد، در حالی که اوپک فکر می‌کند رشد مصرف نفت تا دو دهه آینده افزایشی خواهد بود.

از زمانی که اخبار اکتشافات نامیبیا علنی شد، وزیر معادن و انرژی تام آلویندو شدیداً به اقتصادهای صنعتی و تأثیرگذاران بزرگ جهانی که آفریقا را تحت فشار قرار می‌دهند و به منابع سوخت فسیلی برای رشد و صنعتی‌شدن کشورهای آفریقایی بی توجه هستند، اعتراض کرده و می‌گوید، آنچه که من غیرمنطقی می‌دانم این است که برخی کشورها و گروه‌های ذینفع جهانی سعی می‌کنند آفریقا را از استفاده از برخی منابع طبیعی خود منصرف کنند، آن‌ها پیشنهاد می‌کنند که آفریقا از منابع انرژی سوخت فسیلی خود دست بردارد و با شیوه‌های ترغیب کننده از ما می خواهند تا در اسرع وقت به منابع انرژی تجدیدپذیر پاک مانند باد و خورشید روی بیاوریم. آلویندو در هنگام سخنرانی در هفته انرژی آفریقا (AEW) در سال گذشته گفت: این اصرار مصداق ضرب المثل معروف آفریقایی "لگد زدن به نردبان" است.

او همچنین در یک گردهمایی گفت که فشار به آفریقا برای گذر شتابزده از منابع انرژی سنتی به منابع جدید و تجدید پذیر، خود نمونه دیگری از عدم شناخت جامعه جهانی از اولویت های آفریقاست. در حالی که ناگزیر بودن این تبدیل انرژی مورد تایید همه است و به رسمیت شناخته شده است، آلویندو خواستار انتقالی عادلانه و منصفانه در بین کشورها شد.

او همچنین در گردهمایی AEW گفت که کشورهایی که بیشترین آلودگی را دارند باید بیشتر کربن زدایی کنند و باید این کار را سریعتر انجام دهند.

منبع: روزنامه نیو ارا، اکتبر2024

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما