معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۰۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۳

اخبار اقتصادی جمهوری نیجر، چاد و بنین

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای جمهوری نیجر، چاد و بنین در هفته اول آبان ماه 1403، مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح زیر ارائه می‌گردد:

جمهوری نیجر

موانع جدید گمرکی برای بنینی‌ها در نیجر

حمل‌ونقل‌کنندگان بنینی با محدودیت جدیدی که توسط مقامات گمرکی نیجر اعمال شده، روبرو هستند. این اقدام توسط الحاج رابی‌و گاربا، رئیس اتحادیه حمل‌ونقل‌کنندگان، واردکنندگان ملی و مشابه بنین(SYNTRA-INAB) مورد انتقاد قرار گرفته است. حمل‌ونقل‌کنندگان بنینی از این پس نیازمند ترخیص گمرکی اجباری برای تمام کامیون‌های ثبت‌شده در بنین به محض ورود به خاک نیجر هستند.

برخلاف کامیون‌های سایر ملیت‌ها، این الزام فقط شامل وسایل نقلیه بنینی می‌شود و شامل کالاهای حمل‌شده نیست. رابی‌و گاربا این قانون را «تبعیض‌آمیز و غیرمنصفانه» توصیف کرده و ابراز نگرانی نمود که این موضوع به شدت بر فعالیت‌های حمل‌ونقل‌کنندگان بنینی تأثیر بگذارد.

در یک بیانیه‌ای که به E NEWS TV ارائه داد، الحاج رابی‌و گاربا از مقامات بنینی خواست تا به سرعت برای رفع این مانع گمرکی که به حمل‌ونقل‌کنندگان آسیب می‌زند، اقدام کنند. او گفت: «ما از مقامات می‌خواهیم تدابیر لازم را اتخاذ کنند تا از فعالان اقتصادی ما حمایت شود.»

حمل‌ونقل‌کنندگان، واردکنندگان ملی و مشابه بنین با توجه به این وضعیت نامشخص، به حمل‌ونقل‌کنندگان بنینی توصیه کرده است که به‌طور موقت سفرهای خود به نیجر را تعلیق کنند تا از بروز موانع و خسارات مالی احتمالی جلوگیری کنند. حمل‌ونقل‌کنندگان بنینی اکنون امیدوارند که مذاکرات جاری بین دو دولت به یافتن یک راه‌حل سریع و عادلانه برای این بحران منجر شود.

https://lanouvelletribune.info/2024/10/nouvelle-barriere-douaniere-au-niger-les-transporteurs-beninois-en-difficulte/

 ایتالیا از پروژه‌های جدیدی به ارزش حدود ۸.۹۹ میلیارد فرانک سیفا در نیجر خبر داد

آقای روبرتو اورلاندو سفیر ایتالیا در نیجر، از اراده ایتالیا را برای ادامه و تقویت همکاری با نیجر خبر داد. وی به دو ابتکار جدید که به تازگی در پایان سپتامبر ۲۰۲۴ توسط دولتش برای نیجر تصویب شده اشاره کرد. ابتکاراتی که به گفته او، نشان‌دهنده تعهد مداوم ایتالیا به همکاری در کنار نیجر برای مقابله با چالش‌های بزرگ توسعه است.

پروژه اول به نام «SOSIAL» است که به پایداری سیستم غذایی در منطقه تاوا مربوط می‌شود. این یک ابتکار برای بهبود تولید کشاورزی در شهرداری‌های بوزا، کاروفانه و مادوا است. پروژه دوم تحت عنوان «RECOMPENSE» - تقویت مهارت‌ها و دسترسی به بازار در صنعت چرم و پوست در نیجر نامگذاری شده است.

سفیر ایتالیا در نیجر اعلام کرد که ایتالیا آماده است پنج پروژه جدید به ارزش ۱۳.۷ میلیون یورو، معادل حدود ۸.۹۹ میلیارد فرانک سیفا را راه‌اندازی کند.

http://news.aniamey.com/h/121554.html

همکاری ترکیه و نیجر در زمینه اکتشاف و استخراج منابع معدنی

وزارت انرژی و منابع طبیعی ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد که ترکیه و نیجر در زمینه اکتشاف و استخراج منابع معدنی همکاری خواهند کرد. به گفته این وزارتخانه، آلپ‌ارسلان بایراکتار وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه با ابارچی عثمان وزیر معادن نیجر در استانبول دیدار کرد و دو وزیر یادداشت تفاهم همکاری در زمینه معدن را امضا کردند.

طبق این قرارداد، ترکیه و نیجر تبادل اطلاعات، نشست‌های رسمی، رایزنی‌ها بین وزارتخانه‌ها و نهادهای مربوطه و همکاری در پروژه‌های مورد علاقه و ظرفیت‌سازی را ارتقا می‌دهند. علاوه بر این، فعالیت های همکاری برای حمایت از توسعه پایدار از طریق بخش های معدنی هر دو کشور انجام خواهد شد. ترکیه فعالانه شرکت های بخش دولتی و خصوصی را برای سرمایه گذاری در صنعت معدن نیجر تشویق خواهد کرد. مذاکرات و به اشتراک‌گذاری اطلاعات برای تسهیل اکتشاف و بهره برداری معدنی در مناطق خاص در اولویت قرار خواهد گرفت.

وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در ایکس گفت: «معتقدم با امضای قرارداد، همکاری مستمر ما در حوزه معدن به ابعاد بیشتری کشیده خواهد شد»

آلپ‌ارسلان بایراکتار در ماه ژوئیه از نیامی‌ پایتخت نیجر بازدید و با مقامات عالی کشور دیدار و بیانیه همکاری در زمینه نفت و گاز را امضا کرد.

https://www.dailysabah.com/business/energy/turkiye-niger-sign-deal-for-cooperation-in-mining

ابتکار اتحاد کشورهای ساحل برای حمایت از توسعه اقتصادی و تأمین مالی پروژه‌های ملی مختلف خود

اتحاد کشورهای ساحل (AES) شامل بورکینافاسو، مالی و نیجر، قصد دارد دنیا را با ابتکار بزرگی شگفت‌زده کند. این گروه در آستانه جمع آوری منابع مالی قابل توجهی برای حمایت از توسعه اقتصادی و تأمین مالی پروژه‌های ملی مختلف خود است.

بین اکتبر و دسامبر ۲۰۲۴، سه کشور برنامه‌ریزی کرده‌اند که مجموعاً ۴۵۵ میلیارد فرانک سیفا، معادل تقریباً ۷۵۶ میلیون دلار را در بازار منطقه‌ای اتحادیه اقتصادی و مالی غرب آفریقا جمع‌آوری کنند. این منابع عمدتاً از طریق انتشار اوراق قرضه خزانه‌داری و اوراق بهادار قابل تبدیل تأمین خواهند شد. این ابتکار بلندپروازانه بخشی از یک استراتژی جامع‌تر برای حمایت از اقتصادهای سه کشور ساحلی است که با چالش‌های امنیتی، اقتصادی و انسانی روبه‌رو هستند.

مبلغی که اتحاد کشورهای ساحل باید جمع‌آوری کنند، ۳۲ درصد از مجموع ۱۳۸۲ میلیارد فرانک سیفا که کل کشورهای منطقه اتحادیه اقتصادی و مالی غرب آفریقا برنامه‌ریزی کرده‌اند تا پایان سال ۲۰۲۴ بسیج کنند، است.

کشور بورکینافاسو به دنبال جمع‌آوری ۲۲۵ میلیارد فرانک سیفا است که معادل ۲۶ درصد از انتشارهای پیش‌بینی‌شده در بازار زیرمنطقه‌ای برای این دوره می‌باشد. این مبلغ بین ۶۰ میلیارد فرانک سیفا از طریق اوراق قرضه خزانه‌داری و ۱۶۵ میلیارد فرانک سیفا از طریق اوراق بهادار قابل تبدیل تقسیم خواهد شد. این بسیج منابع مالی به بورکینافاسو اجازه می‌دهد تا اقتصاد خود را تقویت کرده و پروژه‌های توسعه مهمی را که برای احیای ساختار اقتصادی و اجتماعی آن ضروری هستند، تأمین مالی کند.

مالی که در حال حاضر ریاست نوبتی اتحاد کشورهای ساحل را بر عهده دارد، هدف دارد که مجموعاً ۱۵۰ میلیارد فرانک سیفا را جمع‌آوری کند. علاوه بر این، دولت مالی برنامه‌ریزی کرده که ۸۰ میلیارد فرانک سیفا از طریق اوراق قرضه خزانه‌داری و ۷۰ میلیارد فرانک سیفا از طریق اوراق بهادار قابل تبدیل تأمین کند. این منابع مالی برای حمایت از تلاش‌های بازسازی و توسعه در کشوری که با وجود چالش‌های امنیتی، در تلاش است تا یک مسیر رشد اقتصادی پایدار را حفظ کند، حیاتی خواهند بود.

نیجر نیز بعد از یک ماه غیبت به بازار مالی منطقه‌ای بازمی‌گردد. دولت این کشور قصد دارد ۸۰ میلیارد فرانک سیفا از طریق اوراق قرضه خزانه‌داری جمع‌آوری کند. این بازگشت نشانه‌ای مهم برای نیامی است که در تلاش است تا منابع تأمین مالی خود را متنوع نموده و توسعه زیرساخت‌ها و تقویت ظرفیت‌های اقتصادی خود را تسریع بخشد.

اراده این اعضای اتحاد کشورهای ساحل برای جمع‌آوری منابع مالی در شرایطی صورت می‌گیرد که با بحران‌های سیاسی و امنیتی روبرو هستند. با این حال، این بسیج عظیم منابع نشان‌دهنده عزم آن‌ها برای تقویت انعطاف پذیری اقتصادی‌شان است.

انتخاب بازار منطقه‌ای اتحادیه اقتصادی و مالی غرب آفریقا نشان‌دهنده اعتماد کشورهای مذکور به پتانسیل این پلتفرم برای پاسخگویی به نیازهای تأمین مالی آن‌ها و تقویت روابط با سایر اعضای اتحادیه است. منابع جمع‌آوری‌شده توسط بورکینافاسو، مالی و نیجر عمدتاً برای تأمین مالی پروژه‌های استراتژیک در بخش‌های کلیدی مانند زیرساخت‌ها، بهداشت، آموزش و امنیت استفاده خواهد شد. این سرمایه‌گذاری‌ها به رشد، بهبود شرایط زندگی مردم و تثبیت اقتصادی‌هایی که غالباً تحت فشارهای ناشی از درگیری‌های مسلحانه و ناامنی قرار دارند، کمک خواهد کرد.

https://yop.l-frii.com/aes-2/

مصر پنج تن تجهیزات پزشکی به نیجر ارسال می‌کند

در روز چهارشنبه 23 اکتبر 2024، دکتر خالد عبدالغفار وزیر بهداشت مصر از ارسال 5 تن تجهیزات پزشکی به نیجر برای پیشگیری از مخاطرات سیل خبر داد. علاوه بر کمک‌های پزشکی، مصر با نیجر در زمینه‌های بهداشت اولیه و پیشگیری و برنامه‌ریزی خانواده همکاری خواهد کرد.

وزیر بهداشت مصر در حاشیه دومین دوره کنفرانس جهانی درباره جمعیت، سلامت و توسعه 2024، با همتای خود، دکتر گربا حکیمی وزیر بهداشت نیجر دیدار کرد. دو وزیر درباره ترویج گردشگری پزشکی در مصر و همچنین موضوع پیوند اعضا بحث کردند.

وزیر بهداشت نیجر تمایل کشورش را برای همکاری با مصر به دلیل منابع و نیروی انسانی باکیفیت بالا ابراز و بر ادامه همکاری‌های موفق بین دو کشور برای افزایش کارایی سیستم‌های بهداشت در هر دو کشور تأکید کرد.

https://yop.l-frii.com/ce-pays-dafrique-du-nord-va-envoyer-5-tonnes-aide-medicale-au-niger/

مناقصه نیجر برای پروژه برق خورشیدی 60 مگاواتی

شرکت برق نیجر از سرمایه‌گذاران خواسته است تا درخواست‌های خود را برای انجام مطالعات امکان‌سنجی، بررسی‌های زیست‌ محیطی و اجتماعی برای یک پروژه برق خورشیدی با ظرفیت 60 مگاوات در غرب نیجر ارائه دهند. مهلت ارسال درخواست‌ها تا 1 دسامبر 2024 تعیین شده است.

این پروژه قرار است در شهر تاوا در غرب نیجر ساخته شود. جزئیات مناقصه نشان می‌دهد که کارها باید در مدت 15 ماه به پایان برسد و تأمین مالی آن از طریق بانک توسعه آفریقا تأمین خواهد شد.

https://www.pv-magazine.com/2024/10/23/niger-seeking-consultants-for-60-mw-solar-plus-storage-project/

دولت نیجر ۵۳.۸۵۲ میلیارد فرانک سیفا از بازار مالی اتحادیه پولی غرب آفریقا دریافت کرد

دولت نیجر در تاریخ ۲۴ اکتبر ۲۰۲۴، مبلغ ۵۳.۸۵۲ میلیارد فرانک سیفا (معادل ۹۱.۵۴۹ میلیون دلار) را از بازار مالی اتحادیه پولی غرب آفریقا (UMOA) دریافت کرد. این مبلغ به‌دنبال انتشار همزمان اوراق قرضه خزانه‌داری با سررسید ۳۶۴ روزه(BAT) و اوراق قرضه خزانه‌داری با سررسید‌های دیگر (OAT) حاصل شده است.

این اقدام نشان‌دهنده تلاش‌های دولت نیجر برای تأمین مالی پروژه‌های مختلف و تقویت وضعیت مالی کشور در سطح منطقه‌ای است.

https://www.financialafrik.com/2024/10/25/bons-et-obligations-du-tresor-le-niger-encaisse-53852-milliards-de-fcfa-sur-le-marche-financier-de-lumoa/

جمهوری چاد

تقویت تأمین آب شرب در نجامنا با ۶۵ میلیون دلار

الله-مایه حالینا، نخست‌وزیر چاد طی سخنانی اعلام نمود که شرکت سوجیا-ساتوم زیرمجموعه محلی گروه فرانسوی وینچی که در زمینه ساختمان و کارهای عمومی (BTP) فعالیت می‌کند، حدود ۶۵ میلیون دلار از اتحادیه اروپا، گروه سرمایه‌گذاری هلندی(Invest International) و آژانس توسعه فرانسه(AFD) و دولت چاد برخوردار شده است تا بخش تأمین آب شرب در نجامنا را بهبود بخشد.

https://www.financialafrik.com/2024/10/22/tchad-pour-65-millions-usd-sogea-satom-va-ameliorer-la-fourniture-de-leau-potable-a-ndjamena/

پنجمین بارگیری نفت خام نیجر در بنین حال انجام است

در بنین، یک کشتی جدید به منظور بارگیری نفت خام نیجر در ترمینال سِمِ پوجی پهلو گرفته است. این پنجمین بارگیری از زمان شروع عملیات بارگیری‌های نفت خام نیجر است.

خط لوله انتقال نفت نیجر – بنین اکنون با تمام ظرفیت در حال کار است و کشتی‌های بارگیری نفت در ترمینال سِمِ پوجی حضوری مداوم دارند. کشتی پنجم، یک نفت‌کش با پرچم لیبریا با طول بیش از ۲۰۰ متر است که ۱۳۰۰۰۰ تن نفت خام نیجر را به مقصد مالزی بارگیری خواهد نمود. بارگیری از روز دوشنبه 20 اکتبر آغاز شده و این کشتی روز سه‌شنبه ۲۲ اکتبر ۲۰۲۴ آب‌های بنین را ترک خواهد کرد.

قابل ذکر است که در چارچوب حمل و نقل نفت نیجر، بنین طی ده سال اول حق ترانزیت معین شده‌ای معادل ۰.۵۰ دلار به ازای هر بشکه دریافت خواهد کرد. بنین و نیجر اختلافات خود را در مورد حمل و نقل نفت خام حل و فصل کرده‌‌اند و این موضوع می‌تواند نشانه‌ای مثبتی نسبت به احتمال بازگشایی مرز زمینی بین دو کشور باشد.

https://www.afrique-sur7.fr/benin-le-brut-nigerien-coule-a-flots-un-5e-chargement-en-cours

موفقیت بنینی‌ها در اقتصاد دیجیتال به لطف حمایت لوکزامبورگ

برنامه «Be Digital»، که به‌طور رسمی در تاریخ ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴ در کوتونو آغاز شد، مرحله جدیدی را در همکاری بین بنین و لوکزامبورگ نشان می‌دهد. این همکاری استراتژیک، با تأمین مالی ۸.۵ میلیون یورویی به‌منظور تقویت اکوسیستم دیجیتال در بنین و همچنین ترویج یک فناوری پایدار ایجاد شده است.

این پروژه باهدف ادغام ابزارهای دیجیتال در بخش‌های کلیدی اقتصاد و مدیریت بنین صورت می‌گیرد تا بهتر بتواند به چالش‌های اجتماعی و اقتصادی کنونی بنین پاسخ دهد. این پروژه که با هدف کاهش شکاف دیجیتال و ترویج توسعه اقتصادی فراگیر صورت می‌گیرد، با تکیه بر حمایت فنی آژانس سیستم‌های اطلاعات و دیجیتال به دنبال بهبود دسترسی به خدمات دیجیتال و همراهی با مدرنیزاسیون مدیریت عمومی است.

https://afriqueitnews.com/tech-media/be-digital-benin-impose-economie-numerique-grace-soutien-luxembourg/

نفت خام نیجر از طریق بنین به سمت آسیا در حال صادر شدن است

صادرات نفت خام نیجر به بازارهای بین‌المللی بدون وقفه ادامه دارد. یک نفتکش جدید به نام «پرتامینا هالماهرا» با پرچم لیبریا روز گذشته در ترمینال سِمِه-پودجی در بنین لنگر انداخته و ۱۳۰ هزار تن نفت خام نیجری را بارگیری کرده است. این غول دریایی به طول ۲۷۵ متر،  ترمینال سِمِه-پودجی را ترک و به مقصد مالزی حرکت می‌کند. این پنجمین بار است که بارگیری از زمان افتتاح خط لوله در ماه می 2024 انجام می‌شود.

نیجر که سرشار از منابع نفتی است از این طریق به یک بازار جدید برای نفت خود دست می‌یابد در حالی که بنین نیز موقعیت خود را به عنوان یک هاب انرژی منطقه‌ای تقویت می‌کند. موفقیت بلندمدت پروژه نیجر-بنین به ثبات سیاسی در منطقه، نوسانات قیمت نفت و توانایی هر دو کشور در مدیریت درآمدهای حاصل از صادرات بستگی دارد.

https://www.journalduniger.com/le-petrole-nigerien-continue-de-couler-a-flot-vers-lasie-via-le-benin/

بنین به زودی تولیدکننده نفت خواهد شد

در چارچوب افتتاح تأسیسات جدید برق در سمه کپوجی، سامو سیدو آدابی وزیر انرژی بنین اعلام کرد که این کشور برنامه دارد تا از سال ۲۰۲۵ به یک کشور تولیدکننده نفت تبدیل شود. پس از هشت سال آماده‌سازی، بنین اکنون آماده است تا ذخایر خود در آب‌های عمیق را بهره‌برداری کند و این یک مرحله مهم به سوی خودکفایی انرژی به شمار می‌رود.

وزیر بر اهمیت این ابتکار تأکید کرد که هدف آن تبدیل بنین به یک بازیگر کلیدی در صنعت نفت و همچنین ترویج توسعه صنایع محلی است. این کشور همچنین از منابع خود از جمله خاک رس و کائولین برای رونق بخش‌هایی مانند تولید کاشی استفاده خواهد کرد.

https://icilome.com/2024/10/le-benin-bientot-producteur-de-petrole/

پروژه برق‌رسانی روستایی در بنین

در راستای اجرای برنامه اقدام دولت (PAG ۲۰۱۶-۲۰۲۱)، به‌ویژه در ستون سوم آن: بهبود شرایط زندگی جمعیت‌های روستایی و محور استراتژیک ششم: دسترسی به برق در مناطق روستایی، دولت جمهوری بنین در سپتامبر ۲۰۱۸، یک طرح کلی برق‌رسانی روستایی را تصویب کرد و هدف آن برق‌رسانی از طریق اتصال به شبکه معمولی به ۱۲۷۴ محله روستایی تا سال ۲۰۳۰ و افزایش یا گسترش شبکه در محله‌های حومه‌ای که قبلاً برق‌دار شده‌اند، می‌باشد.

در این چارچوب، دولت به‌منظور تسریع در دسترسی جمعیت‌های روستایی به انرژی، فعالیت‌های پروژه برق‌رسانی روستایی (PERU) که توسط بانک آفریقایی توسعه(BAD) تأمین مالی شده و در حال حاضر در حال اجرا است، شامل انجام مطالعات پیش‌پروژه تفصیلی(APD) برای برق‌رسانی به ۵۰۰ محله روستایی و گسترش/افزایش شبکه موجود در ۳۰۰ محله حومه‌ای قرار داده است.

هدف بنین از ثبت این فعالیت ادامه همکاری با بانک آفریقایی توسعه برای بهبود معنادار و پایدار شاخص‌های بخش انرژی، به‌ویژه دسترسی به انرژی و نرخ پوشش برق به‌منظور بهبود شرایط زندگی جمعیت‌ها است.

https://www.afdb.org/ar/documents/benin-projet-delectrification-rurale-au-benin-phase-ii-peru-ii-p-bj-fa0-011

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما