معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۱/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۵۱

اخبار اقتصادی شمال افغانستان – مزار شریف

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان در هفته چهارم بهمن ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

 سرمایه گذاری 500 هزار دلاری در بخش تولید مواد شوینده در شهر مزارشریف

سلیمان حسن زاده مسئول شرکت شوینده طهورا با بازگشت از کشور آلمان در زمینه تولید مواد شوینده 500 هزار دلار در استان بلخ سرمایه گذاری کرده است. این شرکت روزانه 14 نوع ماده شوینده به وزن 10 تُن تولید می‌کند. (تلویزیون سفیر)

https://t.me/SafirTelevision1

 ایجاد بازاری ویژه برای دست‌فروشان شهر مزارشریف

شهرداری شهر مزارشریف با جمع آوری تمامی غرفه‌های سیار در شهر، یک بازار جدید در محل زندان سابق این شهر ایجاد خواهد کرد. طبق اطلاع رسانی استانداری بلخ قرار است در این بازار کلیه دست‌فروشان به مدت یک سال بدون پرداخت کرایه و مالیات به فضای رایگان دسترسی داشته باشند و به کسب و کار بپردازند. (دفتر رسانه‌ای استاندار بلخ)

https://twitter.com/balkhpgov

بحران نقدینگی بانک‌های افغانستان

بانک مرکزی افغانستان تحت کنترل طالبان یک روز قبل نشست شورای عالی اقتصادی کمیته ثبات مالی و سهام‌داران بانک‌ها را در کابل برگزار کرد. در این نشست عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس‌الوزرای طالبان و تعدادی از مقام‌های ارشد این گروه، شرکت داشتند. این مقام طالبان در این نشست تایید کرد که هم اکنون برخی از بانک‌های خصوصی با مشکل نقدینگی مواجه است و از مسوولان بانک‌ها می‌خواهند تا به کشور برگردند و برای پیشرفت بانک‌های‌ خود اقدام کنند»  از سوی دیگر هدایت‌الله بدری، سرپرست بانک مرکزی و از مقام‌های ارشد این گروه که در فهرست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دارد، هدف از برگزاری این نشست را رسید‌گی به مشکلات بانکداری در افغانستان خوانده است. او خواستار ایجاد بانکداری اسلامی در افغانستان شده و تاکید کرده است که ساختار بانکی افغانستان را مطابق «اصول اسلامی و شرعی» عیار می‌سازد. (روزنامه 8 صبح)

https://8am.media/fa/liquidity-crisis-and-lack-of-trust-in-the-banking-system-peoples-deposits-should-not-be-spent-elsewhere/

 کاهش کمک‌های خارجی نظام بهداشت افغانستان را با بحران مواجه کرده است

سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارشی با اشاره به کاهش شدید کمک‌های خارجی در حوزه بهداشت و درمان افغانستان تأکید کرد: بحران بهداشت، مردم افغانستان را به طور فزاینده‌ای در برابر سوءتغذیه شدید و بیماری‌ها آسیب‌پذیر کرده است و حق سلامت میلیون‌ها افغان را به خطر انداخته است. این گزارش 38 صفحه‌ای افزود تصمیم برای کاهش کمک‌های بشردوستانه از سوی اهداکنندگان، دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی را تضعیف و اقتصاد را بی ثبات کرده و همچنین ناامنی غذایی را وخیم‌تر نموده است. دیدبان حقوق بشر در این گزارش عنوان می‌کند: در فاصله ماه فوریه 2023 تا ژانویه 2024 با مقامات کمک‌رسان افغان و خارجی، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و افرادی که به دنبال مراقبت‌های بهداشت و سلامت هستند در 16 استان افغانستان مصاحبه کرده است. گزارش خاطرنشان کرد: در طول دو دهه گذشته نیز دولت‌های پیشین افغانستان برای تأمین مالی خدمات اساسی مانند مراقبت‌های بهداشتی اولیه، به حمایت‌های توسعه‌ای بین‌المللی از سوی اهداکنندگان وابسته بوده است. گزارش همچنین با اشاره به آسیب‌پذیری نظام بهداشت و درمان افغانستان، تصریح کرده است در حالی که افغان‌ها بیشتر هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی را از جیب خود پرداخت می‌کردند، مشارکت مالی دولت پیشین به سیستم مراقبت‌های اولیه عمومی ناچیز بود و این حوزه بهداشت و درمان را پس از قطع کمک‌ها در معرض فروپاشی قرار داد. سازمان ملل تخمین می‌زند بیش از نیمی از جمعیت افغانستان در سال 2024 به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت. در حالی که سازمان‌های بشردوستانه کمک‌های حیاتی ارائه می‌کنند، نمی‌توانند تمام خدمات ضروری که پیش‌تر به حمایت حامیان مالی وابسته بود را جایگزین کنند. (خبرگزاری تسنیم)

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/11/24/3038726/دیدبان-حقوق-بشر-کاهش-کمک-های-خارجی-نظام-بهداشت-افغانستان-را-با-بحران-مواجه-کرده-است

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما