معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۱/۱۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۵۶

عایدی پاکستان از طریق حواله‌های ارزی

بر اساس پایگاه داده اقتصاد اسلامی صالح کامل، پاکستان از سال 2017 تا 2022 حدود 150 میلیارد دلار حواله خارجی ارزی دریافت کرده است. این کشور با ورود 29.9 میلیارد دلار در سال 2022، رتبه پنجم را در بین کشورهای برتر دریافت کننده این نوع حواله کسب نمود.

کراچی: در دومین کنفرانس منطقه ای آلباراکا در مورد نقش حواله‌های خارجی ارزی برگزار گردید، اظهار شد که پاکستانی طی پنج سال از سال 2017 تا 2022، 150 میلیارد دلار حواله خارجی ارزی دریافت کرده است و در سال 2022 در رتبه پنجم در بین کشورهای دریافت کننده این حواله قرار گرفته است.

بر اساس پایگاه داده اقتصاد اسلامی صالح کامل، پاکستان از سال 2017 تا 2022 حدود 150 میلیارد دلار حواله خارجی ارزی دریافت کرده است. این کشور با ورود 29.9 میلیارد دلار در سال 2022، رتبه پنجم را در بین کشورهای برتر دریافت کننده این نوع حواله در سال 2022 را دارد. حواله‌های جهانی در سال 2022 به 758 میلیارد دلار رسید که کشورهای OIC، 25.5 درصد یعنی معادل یا 193 میلیارد دلار را دریافت کرده اند. حواله‌های ارزی خارجی برای اقتصاد و نقدینگی پاکستان بسیار مهم هستند.  زیرا معادل 33 درصد از کل واردات این کشور را تشکیل می‌دهند و این کشور را در میان کشورهای OIC رتبه دوم و در سال 2022 رتبه پنجم جهانی را به خود اختصاص داده است.

مجمع البرکه برای اقتصاد اسلامی‌با همکاری اتاق بازرگانی و توسعه اسلامی (ICCD) میزبان دومین کنفرانس منطقه ای البرکه، برای روشن کردن نقش حیاتی حواله‌های خارجی ارزی در پاکستان و تأثیر آن بر توسعه پایدار این کشور بود. پاکستان به عنوان یکی از 57 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی، نقشی حیاتی در ارتقای یکپارچگی اقتصادی را ایفا می‌کند. موسسات مالی اسلامی این حواله‌ها را تسهیل می‌کنند و دریافت‌کنندگان را تشویق می‌کنند تا در کسب ‌وکارهای محلی و برنامه‌های رفاهی سرمایه‌گذاری کنند. یوسف خلاوی، دبیر کل مجمع البرکه برای اقتصاد اسلامی‌گفت که همکاری بین دولت ها و مؤسسات مالی برای ایجاد کانال های امن، کاربر پسند و قانونی برای حواله‌ها و تقویت ارتباط با مؤسسات مالی بین المللی ضروری است.

این بحث با سخنرانی‌های کلیدی دکتر احمد کاوسا سنگندو، دستیار دبیرکل در امور اقتصادی سازمان همکاری اسلامی (OIC) آغاز شد. دکتر مفتی ارشاد احمد اعجاز، رئیس کمیته مشورتی شریعت (SECP)، دکتر عشرت حسین، مدیرعامل سابق بانک مرکزی پاکستان، و رئیس ابتکار حواله پاکستان بانک مرکزی پاکستان، آقای ذوالفقار علی خوکار، صنعت و چشم انداز آینده کشور را تشرح نمودند. این کنفرانس به طور قاطع چارچوب‌های سیاست و چشم‌اندازهای آتی را برای حواله‌های ارزی خارجی، از جمله پیشنهادهایی برای ساده‌سازی جریان‌های حواله به منظور کمک به رشد اقتصادی پایدار ارائه کرد. ذینفعان همچنین به روندهای آتی و چشم انداز این حواله‌ها در پاکستان پرداختند و بر نیاز به کار جمعی روی استراتژی‌های نوآورانه برای تقویت بیشتر تأثیر مثبت آنها، بر اقتصاد ملی تأکید کردند.  در این رویداد کارشناسان، تصمیم‌گیران و ذینفعان برجسته را گرد هم آمدند تا در مورد تقویت ابزارهای مالی اسلامی‌برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار (SDGs) و همسو کردن استراتژی‌های این حواله با اهداف توسعه پایدار در یک چشم‌انداز جهانی در حال تغییر، تبادل نظر گردد.

https://www.dawn.com/news/1809716/pakistan-received-150bn-in-remittances-in-five-years

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما