معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۱/۱۴- ۰۹:۰۱ - مشاهده: ۹۴

اخبار اقتصادی شمال افغانستان – مزار شریف

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان در هفته دوم بهمن ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

ازسرگیری فعالیت کارخانه‌ قند بغلان پس از ۱۳ سال توقف

عبدالحمید آخوند‌زاده؛ مدیرکل شرکت‌های دولتی ضمن اعلام فعالیت مجدد کارخانه قند بغلان گفت: حکومت سرپرست تلاش دارد با ساخت کارخانه‌های بزرگ تولیدی و توسعه‌ محصولات داخلی، افغانستان را به سوی توانمند‌سازی اقتصادی سوق دهد. قرار است در این کارخانه در یک شبانه روز ۱۰۰ تُن قند تولید و ۱۰۵۰ نفر در آن به کار مشغول شوند. کارخانه‌ قند بغلان در ۱۳۱۹ خورشیدی از سوی سرمایه‌داران داخلی به پشتیبانی فنی آلمان آغاز به کار کرد اما به دلایل مختلف از جمله فقدان مواد خام، به طور کامل متوقف شده بود. (خبرگزاری شفقنا)

https://af.shafaqna.com/FA/593200

 انتقال بیش از 79 هزار تُن کالا طی یک هفته گذشته از طریق خط آهن افغانستان

اداره ملی خط آهن افغانستان از انتقال 79 هزار و 834 تُن مواد نفتی و غیرنفتی از طریق خطوط آهن حیرتان، آقینه و تورغندی خبر داد. پیش از این نیز هزاران تُن مواد نفتی و غیر نفتی از طریق خطوط آهن افغانستان ترانزیت شده است. (خبرگزاری آوا)

https://www.avapress.com/fa/news/284930/بیش-79-هزار-ت-ن-کالا-طی-یک-هفته-گذشته-طریق-خط-آهن-جابجا-شده

 دیدار سرپرست وزارت معادن گروه طالبان با رئیس شرکت استخراجی چین

شهاب‌الدین دلاور سرپرست وزارت معادن و صنایع گروه طالبان با رئیس شرکت استخراجی معادنC D C کشور چین دیدار کرده و گفته تسهیلات سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران خارجی فراهم شده است. رئیس شرکت چینی از سرمایه گذاری در معادن مس، سرب و جست افغانستان استقبال نموده است. (خبرگزاری جمهور)

https://www.jomhornews.com/fa/news/168205/

 گفتگوها برای ایجاد مرکز دائمی صادرات محصولات افغانستان در ترکیه

«نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در دیدار با «جنک اونال» سفیر ترکیه در افغانستان درباره برپایی نمایشگاه در هر دو کشور، اعطای تسهیلات ویزا به تجار افغان و ایجاد مرکز دائمی صادرات قالی افغانستان در ترکیه و صادرات قالی این کشور به کشورهای اروپایی گفتگو کرد. بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان، عزیزی همچنین به شرایط مساعد سرمایه‌گذاری در بخش های مختلف اشاره کرد و از سرمایه‌گذاران ترکیه برای حضور در بازار افغانستان دعوت به عمل آورد. بر اساس گزارش‌های وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان سطح روابط تجاری و اقتصادی ترکیه و افغانستان سالانه به 300 میلیون دلار رسیده و در آینده این میزان به یک میلیارد دلار نیز افزایش خواهد یافت. (خبرگزاری تسنیم)

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/11/08/3030331/گفتگوها-برای-ایجاد-مرکز-دائمی-صادرات-محصولات-افغانستان-در-ترکیه

 افزایش استخراج نفت از رودآمو

وزارت معادن و صنایع طالبان به نقل از رئیس شرکت چینی افچین خبر داده است که با فعال شدن ۲۴ حلقه چاه جدید در سال ۲۰۲۴، سطح استخراج روزانه نفت از این حوزه تا بیش از ۲ هزار تُن افزایش خواهد یافت. طبق خبرنامه این وزارت، رئیس شرکت مذکور در دیدار با سرپرست وزارت معادن و معادن در مورد برنامه‌های سال ۲۰۲۴، ساخت دخایر نفتی با ظرفیت ۶ هزار تُن، ایجاد کارخانه تصفیه نفت، ترمیم دو حلقه چاه غیر فعال و حفر ۲۲ حلقه چاه جدید صحبت کرده است. شرکت افچین در حال حاضر مخزن نفتی به ظرفیت ۴ هزار تن را در اختیار داشته و قرار است مخازن نفتی جدید با ظرفیت ۶ هزار تن را در حوزه نفتی قشقری بسازد. (خبرگزاری شفقنا)

https://af.shafaqna.com/FA/593330

 فرصت جدید برای حضور بیشتر کالاهای ایرانی در بازار افغانستان

«جواد قناعت» استاندار خراسان جنوبی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده این استان اظهار داشت برای شبانه‌روزی شدن گذرگاه مرزی «ماهیرود» با افغانستان تلاش می‌شود. «احمد آریافر» مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این مراسم افغانستان را کشوری با ظرفیت خوب برای خدمات ایران دانست. وی با اشاره به فرصت ایران برای سهم‌گیری بیشتر در بازار افغانستان گفت: صادرات از پاکستان به افغانستان محدود شده، اما این فرصتی برای استان خراسان جنوبی است، چون افغانستان کشور بکری برای ظرفیت خدمات فنی و مهندسی استان ماست. به گفته مسئولان استانی، عمده صادرات خراسان جنوبی به افغانستان را مواد ساختمانی و غذایی تشکیل می‌دهد. گذرگاه مرزی ماهیرود یا نقطه مرزی میل 78 گذرگاه مرزی بین ایران و افغانستان(بیرجند با فراه) است. (خبرگزاری تسنیم)

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/11/09/3030680/فرصت-جدید-برای-حضور-بیشتر-کالاهای-ایرانی-در-بازار-افغانستان

 صادرات 25.5 میلیون دلاری نفت رود آمو از سوی طالبان

وزارت معادن طالبان اعلام کرد که ٦٠ هزار تن نفت حوزه رود آمو به ارزش ۲۵.۵ میلیون دلار را برای تصفیه به یک شرکت داخلی فروخته شده است. این مقدار نفت روز ١٠ بهمن از طریق مزایده‌ای در حضور رسانه‌ها به یک شرکت داخلی به فروش رسید.  طالبان دو روز پیش به نقل از رئیس شرکت چینی افچین از ساخت مخازن نفتی با ظرفیت شش هزار تنی، ایجاد پالایشگاه نفت و حفر ۲۲ حلقه چاه جدید در حوزه رود آمو در سال جاری میلادی خبر داده بود. پیش از این مقام‌های طالبان در استان سرپل گفته بودند که  درآمد روزانه استخراج نفت از چاه‌های قشقری به ٦٠٠ هزار دلار می‌رسد. طالبان اکتشاف و استخراج نفت حوزه رود آمو در استان‌های سرپل و فاریاب را سال گذشته به مدت ۲۵ سال به شرکت چینی «پطرولیم و گاز شین‌جیانگ در آسیای میانه(CAPEIC) واگذار کرده بودند. سه معدن نفتی افغانستان به نام‌های قشقری، بازارکمی، و زمردسای در استان‌های سرپل و فاریاب قرار دارند. در این حوزه در مساحت چهار و نیم هزار کیلومتر مربع، ۸۷ میلیون تن نفت خام تثبیت شده است. (خبرگزاری افق)

https://ufuqnews.com/archives/226833

 سرمایه گذاری شرکت راه ابریشم برای تولید برق آبی و بادی در افغانستا‌ن‌

وزارت صنعت و تجارت گروه طالبان (11 بهمن) در اعلامیه‌ای اعلام کرد که نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت با مسئولان شرکت راه‌ابریشم دیدار کرده است. مسوولان شرکت راه‌ابریشم آمادگی‌ خود را برای سرمایه‌گذاری در پروژه تولید برق از آب و باد و واردات گاز مایع و نفت اعلام کرده است. «راه‌ ابریشم» یک شرکت مشترک‌المنافع متشکل از‌ سرمایه‌گذاران قزاق و افغان است. (خبرگزاری جمهور)

https://www.jomhornews.com/fa/news/168315/

۱۲۲ میلیارد افغانی صادرات  افغانستان در ۱۰ ماه سال جاری

وزارت مالیات طالبان  با پخش خبرنامه‌ای اعلام کرد که از فروردین تا دی سال جاری افغانستان به ارزش بیش از ۱۲۲ میلیارد افغانی سبزی‌ها، میوه‌های تازه و پنبه به پاکستان، هند و امارات‌ متحده‌ی عربی، صادرات داشته است. صادرات افغانستان در ۲۰۲۳ با افزایشی 2 درصدی ۴۱ میلیون دلار بیشتر از ۲۰۲۲ ثبت شده است. (خبرگزاری سلام وطندار)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما