افتتاح فرودگاه دو ملیتی در مرز بین اروگوئه و برزیل
فرودگاه دو ملیتی واقع در شهر مرزی ریورا میان دو کشور اروگوئه و برزیل با حضور مسئولان ارشد دو کشور رسما افتتاح شد.
نخستین فرودگاه دو ملیتی در آمریکای لاتین روز دوشنبه 11 دسامبر 2023 در شهر مرزی ریورا میان اروگوئه و برزیل با حضور مسئولان ارشد دو کشور گشایش یافت. فرودگاه مذکور دومین فرودگاه از نوع خود در جهان به حساب می آید. سرمایه گذاری برای توسعه و به روز رسانی پایانه مسافربری در فرودگاه مذکور 13 میلیون دلار اعلام شده است. انتظار می رود شرکت هوایی آسول (Azul) در نیمه نخست سال آینده پروازهای منظم خود را دو بار در هفته برای ایجاد کانکشن هوایی میان ریورا (در اروگوئه) و شهر پورتو الگره (در برزیل) آغاز نماید.
شماری از مسئولان دو کشور از جمله رئیس جمهور اروگوئه و وزرای خارجه دو کشور که در مراسم گشایش فرودگاه مذکور حضور داشتند در سخنرانیهای خود ضمن تاکید بر روابط خوب اروگوئه و برزیل، تحقق پروژه مذکور همچنین سایر پروژههای عمرانی مشترک از جمله انعقاد مناقصه امور عمرانی مرتبط با احداث پل ارتباطی بر روی رودخانههای برانکو و ژاگوئارون در اروگوئه و برزیل همچنین مناقصه لایروبی کانال سان گونزالو میان رودخانههای مرین و لوس پاتوس را بسیار حائز اهمیت خواندند.
لاکاژه پو رئیس جمهور اروگوئه در سخنرانی خود گشایش فرودگاه دو ملیتی ریورا را "یک تمرکز زدایی واقعی" دانست و گفت: پروژههای مذکور به لطف پیگیریها و اصرار دولتمردان و مردم دو کشور در دستورکار قرار گرفتند. لاکاژه پو دیدارش با لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل در ژانویه سال جاری در مونته ویدئو را یادآور شد و گفت: در دیدار مذکور درباره چهار یا پنج موضوع همکاری اتفاق نظر حاصل کردیم و از آن زمان به بعد درصدد یافتن راه حل ها بر آمدیم، چرا که گشایش فرودگاه دو ملیتی با بروکراسی زیادی مواجه بود. لولا داسیلوا نیز در توئیتی دیدار ژانویه گذشته با رئیس جمهور اروگوئه را یادآور شد و گشایش فرودگاه دو ملیتی ریورا را باعث بروز فرصت های دیگر در راستای انسجام و تشریک مساعی دو کشور قلمداد کرد.
مائورو ویئرا وزیر روابط خارجی برزیل، از جمله شرکت کنندگان در مراسم مذکور، تاکید کرد: پروژه فرودگاهی از همان ابتدای آغاز فعالیتش در دولت لولا داسیلوا در دستور کار قرار گرفت. وی افزود: رئیس جمهور برزیل همواره طرفدار یکپارچگی در منطقه بوده و اروگوئه در این ارتباط دارای اولویت است. ویئرا به علاوه درباره مرکوسور گفت: این بلوک منطقه ای باید ابزاری برای ادغام و تعمیق روابط میان کشورهای عضو باشد.
ادوئاردو لئیته استاندار ریو گرانده دو سول Rio Grande do Sul (در برزیل) پروژه مذکور را نمادی از پیشرفت خواند و با بیان اینکه: پروازها میان ریورا و شهر پورتو الگره از مزیت های مالیاتی مشابه سایر پروازهای منطقه ای بهره مند خواهند شد افزود: از جمله این مزیت ها میتوان به کاهش مالیات بر سوخت هواپیما (کروسین) اشاره کرد. طرح مذکور با هدف ترغیب پروازها میان دو کشور صورت گرفته اند.
خاویر گارسیا وزیر دفاع اروگوئه در اظهاراتی با اشاره به اینکه فرودگاه ریورا (که بخشی از نظام ملی فرودگاههای بین المللی (SNAI) است) باعث جابجایی بیشتر افراد و توسعه گردشگری و تجارت در کشور میشود افزود: باید به اهداف بالا اندیشید و هم اکنون که شرایط فراهم آمده باید گفت که همین موضوع حائز اهمیت بوده و دستیابی به اهداف را میسر می نماید.
ریچارد ساندر شهردار ریورا گفت: از سال 2000 تاکنون همراه با تاباره ویئرا (وزیر کنونی گردشگری) در آرزوی ایجاد فرودگاه مذکور بوده و آن را برای رشد استان بسیار ضروری می دانستند. پائولو پیمنتا وزیر ارتباطات اجتماعی دولت لولا داسیلوا نیز در اظهاراتی خاطرنشان کرد: لولا داسیلوا همواره عاشق ایجاد انسجام در منطقه بوده و برزیل قصد دارد در این زمینه سرمایه گذاریهای زیادی انجام دهد. پائولو خاطرنشان کرد: طرح های انسجام دولت لولا با مشارکت بسیاری از وزارتخانهها انجام میگیرد. وی درباره اهمیت پیشبرد طرح های آموزشی گفت: برزیل با دانشگاههای فدرال جهت اعتباربخشی به مدارک و گواهیهای آموزشی هر دو کشور مشغول فعالیت است.