معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۰۷- ۱۳:۵۸ - مشاهده: ۱۶۲

اخبار اقتصادی پاکستان - کراچی

اهم اخبار و تحولات اقتصادی ایالت سند پاکستان در هفته اول آذر ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

 امارات متحده عربی "مرکز ویژه روادید" را در کراچی افتتاح می‌کند

کراچی: بخیت عتیق الرومیتی، سرکنسول امارات متحده عربی، با تقویت روابط دیپلماتیک و تجاری، به پاکستان از حمایت بی دریغ در زمان‌های پر چالش اطمینان داد. وی تاکید کرد همانطور که پاکستان متحد ثابت قدم امارات متحده عربی بوده است، امارات همچنان متعهد به ایستادن در کنار پاکستان در مواقع دشوار است. الرومیتی طی سخنانی در نشست انجمن تجارت و صنعت کورنگی (KATI)، اشتیاق امارات متحده عربی را برای تقویت تجارت دوجانبه و تسهیل صادرات پاکستان ابراز کرد و بر پتانسیل سرمایه گذاری مشترک و افزایش همکاری‌ها تاکید کرد. وی سهم قابل توجه جامعه پاکستانی در امارات متحده عربی را در توسعه این کشور قدردانی کرد و بر افتتاح یک مرکز ویژه روادید در کراچی برای کمک به جامعه بزرگ پاکستانی‌ها در امارات تاکید کرد. وی از صنعتگران KATI دعوت کرد تا در نمایشگاه‌های تجاری اتاق بازرگانی امارات متحده عربی شرکت کنند و همکاری و تفاهم را بین جوامع تجاری دو کشور تقویت کنند. وی همچنین برای تسریع در تجارت دوجانبه پیشنهاد ثبت مستقیم شرکت های پاکستانی را در امارات را داد.

فراز الرحمن، رئیس کاتی  نیز در واکنش به این اظهارات، امارات متحده عربی را خانه دوم پاکستانی‌ها خواند و از روابط برادرانه قوی بین دو کشور قدردانی کرد. وی بر نقش جدایی ناپذیر پاکستانی‌ها در توسعه امارات متحده عربی تاکید کرد و خواستار همکاری بیشتر به ویژه در بخش صنعتی شد. فراز الرحمن از سرمایه گذاری امارات در پاکستان از طریق شورای تسهیل سرمایه گذاری ویژه استقبال کرد.

زبیر چهایا، معاون کاتی نیز روابط نزدیک بین پاکستان و امارات متحده عربی را منعکس کننده پیوند منحصر به ‌فردی دو کشور دانست. وی با اشاره به موقعیت استراتژیک امارات به عنوان رابط  قطب های شرق و غرب، خواستار سرمایه گذاری قابل توجهی آن کشور در بخش معدنی پاکستان و فرصت های توسعه نیروی انسانی شد.

https://www.brecorder.com/news/40275903/uae-to-open-up-special-visa-centre-in-karachi

کشاورزان سند به بازار میوه اژدها چشم دارند

کراچی:پس از برداشت موفقیت آمیز میوه‌های گران قیمت و منحصر به فرد اژدها برای اولین بار در سند، کشاورزان بر این باورند که باید صادرات انواع میوه اژدها در مقیاس بزرگ انجام شود، به طور بالقوه می‌تواند اقتصاد ملی را متحول کند. علاوه بر این، این پتانسیل را دارد که در مناطق ساحلی استان، از جمله کراچی و تاتا، که آب و هوا برای رشد این میوه مساعد است، این کشت انجام شود. یک کشاورز می‌تواند سالانه حدود 2 میلیارد روپیه از یک جریب با پرورش 8000 گیاه در تراکم بالا درآمد کسب کند. روند در کشت میوه به سمت میوه‌های عجیب و غریب تغییر می‌کند. میوه اژدها درآمد قابل توجهی را برای تولیدکنندگان فراهم می‌کند. پرورش میوه اژدها این پتانسیل را دارد که صادرات کشاورزی- باغبانی را در پاکستان به میزان قابل توجهی افزایش دهد. دامنه کشت میوه اژدها بسیار زیاد است و به دلیل تقاضای جهانی سودآوری بالایی دارد. محققان آینده روشنی را برای پرورش اژدها در کمربند ساحلی کراچی و تاتا، جایی که آب و هوا در شرایط ایده آل هستند و به دمای بین 10 تا 40 درجه سانتیگراد نیاز دارند. آنها اشاره کردند که ویتنام، بزرگترین صادرکننده میوه اژدها، سالانه 1.1 میلیارد دلار صادرات دارد. در مقابل، یک زوج چینی و یک کشاورز محلی به نام امین چهار سال پیش مزارع تجاری میوه اژدها را در لاهور و کاسور تأسیس کردند. کشاورز محلی دیگر، سهیل احمد خان، مزرعه خود را به صورت تجاری در سرگودا گسترش می دهد و انتظار می رود به زودی در صنعت کشاورزی محلی رتبه چهارم را کسب کند.

https://tribune.com.pk/story/2448205/sindh-farmers-eye-dragon-fruit-market

عمان بدنبال تنوع بخشی به تجارت با پاکستان

سرکنسول عمان در کراچی، مهندس سامی عبدالله سلیم الخنجری، از سطح پایین تجارت بین عمان و پاکستان ابراز نارضایتی کرد و از جامعه تجاری خواست فرصت های بیشتری برای صادرات و سرمایه گذاری در این کشور خلیج فارس کشف کنند. الخنجری در نشستی با اتاق بازرگانی و صنعت کراچی (KCCI) گفت که پاکستان پتانسیل افزایش صادرات محصولات کشاورزی، منسوجات، چرم و سایر کالاهای خود به عمان را دارد که در حال حاضر بیشتر این اقلام را از کشورهای مانند چین، ویتنام، استرالیا، نیوزیلند، اتیوپی و سومالی. اکنون وارد عمان می‌شوند. وی تاکید کرد که پاکستان فقط برنج، انبه و سیب زمینی را به عمان صادر می‌کند، اما پیاز، فلفل، هویج، لیمو و سایر محصولات کشاورزی که می‌توانند به سرعت به عمان بصورت تازه برسند، را ارسال نمی نماید و متأسفانه، پاکستان در صادرات این محصولات و بسیاری از محصولات دیگر هیچ جایی در عمان ندارد. Oman CG به جامعه تجاری کراچی توصیه کرد که امکان صادرات میوه، سبزیجات و سایر محصولات کشاورزی بیشتر به عمان را بررسی کنند تا حجم تجارت موجود بهبود یابد. برنج پاکستانی که به عمان صادر می‌شود یکی از بهترین برنج های جهان است که صادرات آن باید بیشتر شود. وی بر این باور بود که محصولات نساجی و چرم پاکستان از جمله حوله و پوشاک و غیره پتانسیل خوبی دارد اما این محصولات نیز به عمان صادر نمی‌شوند که این امر نیز نیازمند توجه ویژه است. وی همچنین از سرمایه گذاران پاکستانی دعوت کرد تا از پنج بندر عمان به نام های صلاله، قلهات، صحار، دقم و سلطان قابوس استفاده کنند که به گفته وی این بنادر بهترین بندر در منطقه خلیج فارس بوده و از چین، هند، عربستان سعودی، امارات متحده عربی سرمایه گذاری کرده اند. الخنجری اطمینان داد که مشکل روادید برای تجار و بازرگانان پاکستانی به زودی حل خواهد شد، زیرا عمان در حال کار بر روی ایجاد تسهیلات "یک روادید" برای همه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و دوست عمان مشابه ویزای شنگن در اروپا است. وی همچنین خاطرنشان کرد که هزاران عمانی در پاکستان زندگی می‌کنند، در حالی که حدود 300000 پاکستانی در عمان در زمینه‌های مختلف کار و تجارت می‌کنند. در این نشست عبدالله جمعه عبدالله الحربی از سرکنسولگری عمان، زبیر موتی والا رئیس سازمان توسعه تجارت پاکستان، افتخار احمد شیخ رئیس KCCI، الطاف الغفار معاون رئیس، مجید عزیز رئیس سابق و اعضای کمیته مدیریت KCCI حضور داشتند.

پیش از این، رئیس KCCI گفت: صادرات پاکستان به عمان در سال مالی 2023 به 193 میلیون دلار رسید که بسیار کمتر از پتانسیل موجود بین دو کشور است. هر دو کشور باید موانع تجاری را کاهش دهند، طیف محصولات را متنوع کنند، رویه‌های گمرکی را ساده ترکنند، و همکاری‌های تجاری را تقویت کنند تا رونق تجاری بسیار مورد نیاز برای یکپارچگی اقتصادی را ایجاد کنند. وی گفت: شورای تسهیل سرمایه گذاری ویژه (SIFC) بستر فوق العاده ای را برای سرمایه گذاران عمانی فراهم می‌کند تا فرصت های سودآوری را در بخش های انرژی، کشاورزی، دامداری، فناوری اطلاعات، معادن و مواد معدنی و غیره دنبال کنند، زیرا این بخش ها پتانسیل بسیار زیادی برای تقویت توسعه دوجانبه و اقتصادی بین دور کشور را دارند.  پتانسیل بین پاکستان و عمان برای گسترش همکاری‌ها در بخش های مختلف از جمله نساجی، غذای حلال، نفت و گاز، بانک ها، حمل و نقل و توسعه زیرساخت ها برای تسریع تجارت دوجانبه بین دو کشور وجود دارد.

https://www.thenews.com.pk/print/1132502-oman-unhappy-with-low-trade-with-pakistan-seeks-diversification

https://www.dawn.com/news/1792622/pakistani-investors-urged-to-explore-omani-market

ایالت سند  و اجرای سیستم پرداخت الکترونیکی را برای پرداخت ساده تر ترافیک، مالیات و عوارض

در یک حرکت قابل توجه به سمت دیجیتالی شدن و کارایی بیشتر، کابینه سند موافقت خود را برای اجرای سیستم پرداخت الکترونیکی صادر کرده است که به ساکنان این امکان را می دهد تا به راحتی مشکلات ترافیکی، مالیات دارایی، عوارض هیئت درآمد سند و مالیات های حرفه ای را در سراسر استان واریز کنند. این تصمیم که از سیستم جمع‌آوری الکترونیکی موفق پنجاب الگوبرداری شده است، با هدف افزایش سهولت تراکنش‌های مالی و ترویج رویکرد ساده‌تر برای جمع‌آوری درآمد است. کابینه سند تصویب خود را از طریق خلاصه گردش رسمی، تأیید توافق با هیئت فناوری اطلاعات پنجاب، رسمی‌کرد. یک اطلاعیه رسمی‌برای نشان دادن این تصمیم مهم صادر شده است که نشان دهنده تعهد دولت استانی به اتخاذ راه حل های فن آوری مدرن برای تراکنش های مالی است. بر اساس این قرارداد، هیئت فناوری اطلاعات پنجاب توسعه یک سیستم پرداخت الکترونیکی را که برای سند طراحی شده است، رهبری خواهد کرد. این سیستم جامع به عنوان یک بستر متمرکز برای جمع آوری کلیه مالیات ها، چالش ها و هزینه‌ها در استان عمل می‌کند و فرآیند پرداخت را برای ساکنان ساده می‌کند. علاوه بر این، مالیات‌های مربوط به خرید و فروش زمین‌ها که توسط هیئت درآمد مدیریت می‌شود نیز به‌طور یکپارچه در سیستم پرداخت الکترونیکی ادغام خواهد شد. این ابتکار با روند گسترده‌تر ملی و جهانی به سمت دیجیتالی کردن و سیستم‌های پرداخت الکترونیکی همسو است و شفافیت، کارایی و دسترسی بیشتر برای شهروندان را تضمین می‌کند. انتظار می رود این اقدام زیرساخت های مالی قوی تر را تسهیل کند، بار اداری را کاهش می دهد و تجربه کلی مالیات دهندگان در سند را افزایش دهد. معرفی سیستم پرداخت الکترونیکی نشان‌دهنده رویکرد آینده‌نگر دولت سند است، که محیطی مساعد برای تراکنش‌های مالی دیجیتال ایجاد می‌کند و به هدف گسترده‌تر ایجاد چارچوب حکومت‌داری از لحاظ فناوری پیشرفته‌تر و سازگار با شهروندان کمک می‌کند.

https://www.timesofkarachi.pk/article/sindh-introduces-epay-system-for-streamlined-payment-of-traffic-challans-taxes-and-levies/2792

پاکستان و کویت قراردادهای هفت میلیارد دلاری امضا کردند

در یک دیدار تاریخی بین پاکستان و کویت، انور حق کاکر، نخست وزیر، در کنار ژنرال سید عاصم منیر، فرمانده ارتش، با شیخ طلال الخالد آل احمد آل صباح، معاون نخست وزیر و وزیر کشور کویت گفتگو کردند. رهبران تعهد متقابل خود را برای تقویت روابط دوجانبه و تبدیل به یک مشارکت اقتصادی قوی ابراز کردند. در این دیدار هر دو کشور با امضای هفت توافقنامه به ارزش میلیاردها دلار، این تعهد را محکم کردند. این موافقتنامه‌ها بخش های مختلفی از جمله امنیت غذایی، کشاورزی، برق آبی، آب آشامیدنی پاک و معدن را در بر می‌گیرد. هدف توافقنامه‌های جامع تقویت همکاری اقتصادی و توسعه بین پاکستان و کویت است. علاوه بر قراردادهای اصلی، سه یادداشت تفاهم نیز با تمرکز بر فرهنگ، هنر، محیط زیست و توسعه پایدار امضا شد. این رویکرد چند وجهی بر تعهد مشترک نه تنها برای تقویت روابط اقتصادی بلکه ترویج تبادل فرهنگی و شیوه‌های پایدار تأکید می‌کند.

https://www.timesofkarachi.pk/article/pakistan-and-kuwait-ink-seven-billiondollar-agreements/2787

پاکستان به دنبال تقویت همکاری با گروه الرشید عربستان سعودی برای فرصت های شغلی است

جواد سهراب مالک، دستیار ویژه نخست وزیر در امور پاکستانی‌های خارج از کشور، با راشد سعد الرشید، رئیس گروه الرشید در عربستان سعودی دیدار کرد. هدف این نشست تقویت همکاری و بررسی فرصت های افزایش اشتغال برای کارگران پاکستانی بود. گروه الرشید، یک شرکت برجسته سعودی با پروژه‌های بزرگ مختلف در این کشور، از هیئت پاکستانی که شامل اعضای SAPM، سفیر پاکستان در عربستان سعودی، احمد فاروق، مدیر ارشد BEOE، دبیر مشترک وزارت OPHRD بود،.

مالک در این دیدار از فرصت های شغلی قابل توجهی که توسط گروه الرشید برای کارگران پاکستانی فراهم شده است، قدردانی کرد. او از این گروه خواست تا استخدام کارگران پاکستانی بیشتری را برای پروژه‌های خود در نظر بگیرند و از همکاری کامل در روند استخدام اطمینان حاصل کنند. دو طرف بر تعهد خود برای تقویت همکاری‌ها تاکید کردند. مالک اظهار داشت:  خوشحالم که امروز با مدیرعامل الرشید دیدار کردم تا در مورد فرصت‌های همکاری بیشتر بین پاکستان و گروه الرشید گفتگو کنیم و از تعهد وی به استخدام کارگران پاکستانی و تمایلش برای بررسی استخدام بیشتر از این گروه بسیار سپاسگزارم.

در پاسخ، راشد سعد الرشید، سابقه مثبت همکاری این گروه با شرکت ها و کارگران پاکستانی را بیان کرد. وی از کمک های ارزشمند کارگران پاکستانی در پروژه‌های خود قدردانی نمود و بر تعهد آنها به ادامه استخدام از پاکستان تاکید کرد. گروه الرشید همچنین آمادگی خود را برای بررسی زمینه‌های جدید همکاری با پاکستان را ابراز داشت.

https://www.timesofkarachi.pk/article/pakistan-seeks-to-strengthen-collaboration-with-alrashid-group-of-saudi-arabia-for-employment-opportunities/2777

باتیک ایر، پروازهای مستقیم بین کراچی و کوالالامپور راه اندازی می‌کند

شرکت هواپیمایی مالزی Batik Air پروازهای مستقیم بین کراچی و کوالالامپور را در یک تحول مهم در ارتباط با سفرهای هوایی آغاز کرد. پرواز افتتاحیه، به نشانه آغاز مسیر جدید، در فرودگاه بین المللی جناح در کراچی به زمین نشست. باتیک ایر با تکیه بر موفقیت پروازهای روزانه خود به لاهور، خدمات خود را گسترش داده و مسیر کراچی-کوالالامپور را نیز شامل می‌شود. این ایرلاین سه پرواز در هفته انجام خواهد داد و گزینه‌های بیشتری برای مسافرت بین پاکستان و مالزی برای مسافران فراهم می‌کند. مسیر جدید روابط دوجانبه بین دو کشور را تقویت می‌کند و فرصت های سفر تجاری و تفریحی را تقویت می‌کند. با موفقیت چشمگیر در مسیر لاهور، باتیک ایر قصد دارد این دستاورد را با مسیر کراچی-کوالالامپور تکرار کند و تقاضای فزاینده برای پروازهای مستقیم بین‌المللی را تامین کند. گسترش گزینه‌های پروازهای بین المللی یک تحول مثبت برای مسافران است و مسیرهای مسافرتی راحت و کارآمدتر را فراهم می‌کند. انتظار می رود مسیر جدید کراچی-کوالالامپور به افزایش گردشگری، مبادلات تجاری و تعاملات فرهنگی بین پاکستان و مالزی کمک کند. راه‌اندازی پروازهای مستقیم بخشی از یک روند گسترده‌تر در صنعت هوانوردی برای ارتقای اتصال جهانی است و سفر را برای مسافران در دسترس‌تر و بدون مشکل‌تر می‌کند. با کاوش بیشتر خطوط هوایی در مسیرها و مقاصد جدید، مسافران می‌توانند منتظر شبکه گسترده ای از گزینه‌های سفر باشند که سفرهای بین المللی را تسهیل می‌کند و روابط دیپلماتیک و اقتصادی بین کشورها را تقویت می‌کند.

https://www.timesofkarachi.pk/article/batik-air-launches-direct-flights-between-karachi-and-kuala-lumpur/2747

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما