معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۸/۲۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۹۰

اخبار اقتصادی عراق - نجف اشرف

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق - نجف اشرف، دیوانیه و المثنی در هفته سوم آبان‌ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

موافقت اداره کشاورزی نجف اشرف و سازمان خواربار و کشاورزی برای استفاده از پهباد در حوزه فعالیت‌های نوآورانه

اداره کشاورزی نجف و سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) با اجرای چندین فعالیت توسعه نوآورانه از جمله استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین (DRONE) موافقت کردند.

در راستای همکاریهای مستمر بین اداره کشاورزی نجف اشرف و سازمان خواربار و کشاورزی (فائو)، درخصوص اجرای چندین فعالیت این سازمان از جمله استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین کشاورزی وابسته به مرکز پهپادهای کشاورزی در بخش حفاظت از گیاهان، برای کنترل آفات کشاورزی در درختان خرما موافقت شد. همچنین در مورد کاشت انواع گیاهان محلی در صحرای نجف با استفاده از پهپادهای کشاورزی، کنترل آفات و بوته‌ها برای بهبود مدل‌های مدیریت آبیاری مزارع کشت گندم در منطقه عباسیه برای زمستان  2024-2023 توافق شد.

«گرین برد» پروازهای مستقیم بغداد و نجف کپنهاگ را از سر گرفت

وزارت حمل و نقل از سرگیری پروازهای مستقیم برای جابجایی مسافران بین عراق و دانمارک در مسیر پروازی شامل بغداد، نجف و کپنهاگ که دومین مقصد اروپا پس از برلین برای خطوط هوایی عراق محسوب می‌شود خبر داد.

مدیریت این شرکت اظهار کرد: احیای بهره برداری از این خط حیاتی بر اساس دستورات رزاق محیبس السعداوی وزیر حمل و نقل و بنابر درخواستهای مسافرین صورت گرفت و در این راستا «عراق ایرویز» انجام دو پرواز در هفته، یکشنبه و چهارشنبه برنامه ریزی کرده است.

رحیم البدیری (نامزد شورای استانی): کشاورزی دیوانیه باید با فناوری‌های مدرن توسعه یافته و  صنعت فعال شود

البدیری (نامزد شورای استانی) به خبرگزاری الفرات گفت: استان دیوانیه نیازمند گامهایی برای پیشبرد وضعیت کشاورزی به شیوه صحیح با کنار گذاشتن روش های سنتی و داشتن برنامه سرمایه گذاری کشاورزی توسط کادرها و آژانس های تخصصی است.

البدیری با تاکید بر لزوم ترویج بخش خصوصی و دادن نقش عمده به آن اظهار کرد: در حال حاضر دو کارخانه تولید لاستیک در استان تعطیل شده اند که قبلا بیش از 800 خانواده را تحت پوشش داشتند.

وی افزود: شهرهای صنعتی که منابع استان را تامین کنند، در صورت کمبود آب باید به وضعیت کشاورزی رسیدگی کنند و اینها مواردی است که در دیوانیه بر واقعیت زندگی مردم استان تاثیر می‌گذارد.

مقایسه قیمت مواد غذایی اساسی در طول یک ماه در سماوه

قیمت مواد غذایی اساسی در بازار عمده فروشی سماوه افزایش یافته و طی یک ماه، دو برابر شد که در نتیجه موجب ضعیف شدن قدرت خرید، انباشته شدن کالاها و آسیب دیدن برخی از آنها به دلیل انقضاء تاریخ مصرف آنها شد. مقایسه قیمت مواد غذایی اساسی در طول یک ماه:

قیمت قبلی یک کیسه شکر (50 کیلوگرمی) 26 هزار دینار، قیمت فعلی 32 هزار دینار

قیمت قبلی یک کیسه شیر2000 دینار، قیمت فعلی: 4000 دینار

قیمت قبلی یک کیسه 50 کیلوگرم برنج 45 هزار دینار، قیمت فعلی 58 هزار دینار

قیمت قبلی یک قوطی روغن (10 لیتری) 8000 دینار، قیمت فعلی 15 هزار دینار

قیمت قبلی نخود مکزیکی (25 کیلوگرمی) 40 هزار دینار، قیمت فعلی 80 هزار دینار

یک کیسه زردچوبه قبلی: 170 هزار دینار، قیمت فعلی: 200 هزار دینار

امیر رافید (خریدار): گرانی مانع از خرید برخی از اقلام خوراکی شد و ما منتظر آغاز هر ماه هستیم تا از شرکت مواد غذایی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی مانند تخم مرغ، نخود، شیر، رب، آرد، شکر و غیره خریداری کنیم. سهمیه و سبد غذایی تنها به رفع بخشی از نیازها کمک کرد و ما مجبور شدیم بقیه اقلام را از بازارها خریداری کنیم.

عماد محسن (مدیرشرکت تولیدی مواد غذایی): تعیین قیمت مسئولیت ما نیست و منحصراً به عهده کنترل بازرگانی است. ما به عنوان یک شرکت، علاوه بر اینکه که اقلام غذایی را با قیمت‌های یارانه‌ای وزارت بازرگانی به فروش می‌رسانیم، به صورت ماهانه سبدهای غذایی بین شهروندان توزیع می‌کنیم.

عالیه نصیف خواستار پایان دادن به فساد در شرکت های پالایشگاهی شد

عالیه نصیف، معاون اول کمیسیون نظارت بر پاکدستی مجلس، از نخست وزیر و مقامات نظارتی خواست وارد عمل شده و به فساد گسترده در شرکت های پالایشگاهی در دوره پس از محکومیت مدیران سابق آنها، پایان دهند. وی هشدار داد که برخی با معرفی مدیر سابق یکی از پالایشگاه‌ها به عنوان جایگزین فعلی موافقت کرده اند.

نصیف اظهار کرد: مدیر سابق پالایشگاه کربلا در یکی از رستوران‌های بغداد با مدیر پالایشگاه سماوه دیدار کرده و به او گفته که درصدد جانشینی مدیر محکوم شده شرکت پالایشگاه مرکزی (که در حال حاضر در زندان است) بوده و نیز در مورد فاسدترین قرارداد یعنی قرارداد حوضه‌های جداسازی هیدروکربن بحث کرده اند.

پالایشگاه سماوه علیرغم امضای پروژه تصفیه نشت نفت در سال 2018 (قرارداد 142/2022) که به بهانه انجام تصفیه زیست محیطی منعقد شد، تا این لحظه به دلیل عدم رعایت استانداردهای زیست محیطی همچنان جریمه می‌شود.

نصیف تأکید کرد: ضرورت مداخله نخست وزیر، کمیسیون نظارت بر پاکدستی، قوه قضائیه و مقامات نظارتی برای پایان دادن به فساد این مافیا در مرحله پسا محکومیت مدیران سابق بر هیچ کس پوشیده نیست که در حال حاضر برای سمت مدیریتی در این شرکت های دولتی نامزد شده اند.

کمیسیون نظارت بر پاکدستی از توقیف قرارداد 3 میلیارد دیناری که توسط برادر والی المثنی منعقد شده خبر داد

کمیسیون نظارت بر پاکدستی (پارلمان عراق) از توقیف یک قرارداد مستغلات توسط برادر استاندار فعلی المثنی خبر داد که شامل اتلاف بودجه عمومی‌به ارزش 3.2 میلیارد دینار بوده است.

براساس گزارش این اداره، در قرارداد مزبور که مدیریت شهرداری سماوه با یکی از شهروندان منعقد کرده، ارزش ملکی بسیار کمتر از عرف رایج بوده که به نفع برادر استاندار فعلی انصراف داده است.

وی افزود: کمیته برآورد و ارزش گذاری (شهرداری) ارزش اجاره سالانه ملک را در قرارداد منعقده برای مدت 25سال فقط به مبلغ (9900000) میلیون دینار برآورد کرده با وجود اینکه ملک مذکور در موقعیت تجاری ممتازی واقع شده و مساحت آن بیش از دو هزار متر مربع می‌باشد لذا قاضی رسیدگی کننده به پرونده، نتایج حسابرسی دفتر ثبت اسناد و املاک را بررسی و تصمیم به پیگرد قضایی 5 متهم (رئیس و اعضای کمیته برآورد و ارزش گذاری) گرفت. مقررات سال 2021 (که قرارداد مزبور منعقد شده) نشان می دهد مبلغ اجاره سالانه (131,202,509) میلیون دینار و ارزش اتلاف پول عمومی‌بالغ بر (3,280,062,500) میلیارد دینار است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما