معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۸/۱۵- ۱۶:۵۱ - مشاهده: ۱۶۳

اخبار اقتصادی عراق - کربلای معلی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق - کربلای معلی در نیمه اول آبان‎ماه 1402، مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

برگزاری نمایشگاه عرضه صنایع دستی  و مواد غذایی  ایران در کربلای معلی

نمایشگاه عرضه و فروش محصولات فرهنگی و صنایع دستی و مواد غذایی از سوی شرکت ها و غرفه داران ایرانی و چند کشور دیگر  به مدت 12 روز از تاریخ 1 آبان 1402 لغایت 12 آبان 1402 در کربلای معلی برگزار گردید. در این نمایشگاه و بازارچه با حضور 48 شرکت و غرفه دار از کشورهای ایران، عراق، مصر، یمن و سوریه برگزار گردید و محصولات مختلفی اعم از کتاب، اقلام فرهنگی، سجاده و تابلو، صنایع دستی و گلیم، زعفران و عسل، شیرینی جات محلی برخی از استانها و البسه و کیف به نمایش و فروش گذاشته شد.

طی انجام بازدید میدانی با تمامی غرفه داران ایرانی در خصوص صادرات مواد غذایی و کالای فرهنگی به عراق گفتگو و تبادل نظر شد. قریب به اتفاق  غرفه داران از برگزاری نمایشگاه رضایت داشتند و خواستار ایجاد نمایشگاه و بازارچه دائم محصولات ایرانی در کربلای معلی بودند. آنان برخی مشکلات از قبیل تغییرات نرخ ارز و نوسان در ارزش واحد پولی ایران و عراق، محدودیت های گمرکی، تعرفه بالای اجاره غرفه در نمایشگاه را از موانع حضور تجار ایرانی در نمایشگاههای عرضه مستیقم کالا در عراق برشمردند.

سفر هیاتی از گروه صنعتی ماموت به کربلای معلی

گروه صنعتی ماموت از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینه تولید انواع تریلر و یدک کش و ساندویچ پانل در زمینی به مساحت ۲ هکتار آغاز کرد و اکنون پس از گذشت دو دهه فعالیت مستمر به عنوان تخصصی ترین تولیدکننده انواع تریلر، کاربری‌های تجاری و ساندویچ پانل، سوله‌ها و سازهای فلزی انواع برج ها و خانه‌های پیش ساخته در خاورمیانه شناخته می‌شود. معاون فروش و بازاریابی هلدینگ ماموت که در راس هیاتی به عراق سفر کرده بود، در کربلاء با روسای اتاق های صنایع و بازرگانی، مدیر اجرایی شرکت خیرات السبطین و رئیس اتاق بازرگانی بابل و تعدادی از کارخانه‌های تولیدکننده سازه و ساندویچ پانل در کربلا و بابل ملاقات و ضمن ارائه اطلاعاتی از توانمندی‌های هلدینگ ماموت، بر آمادگی آن شرکت برای همکاری با شرکتهای عراقی در اجرای انواع پروژه در عراق، کربلاء و بابل تاکید کرد.

ملاقات وزیر صمت ایران با نخست وزیر عراق

وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با نخست‌وزیر عراق به برطرف کردن نیاز بازار عراق با محصولات پتروشیمی ایران تأکید کرد. براساس بیانیه دفتر نخست وزیری عراق، در این دیدار روابط اقتصادی بین دو کشور و راههای تقویت آن و حمایت از تبادل و شراکت در زمینه‌ها و سطوح مختلف بررسی شد. نخست وزیر عراق به آمادگی عراق برای گشایش چشم اندازهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های صنعت پتروشیمی و صنعت کود با توجه به تاثیر آن در توسعه زیرساختهای اقتصادی، اشاره کرد.

همچنین خبرگزاری نفت و انرژی شانا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت نوشت: عباس علی‌آبادی وزیر صمت در سفر به کشور عراق، با نخست‌وزیر این کشور دیدار و درخصوص تقویت مبادلات و مشارکت در سطوح و زمینه‌های مختلف گفت‌وگو کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در این دیدار ضمن ابلاغ سلام رئیس‌جمهوری ایران به دولت و ملت عراق، بر لزوم پیشبرد پروژه‌های اقتصادی ثمربخش در مقابله با چالش‌های اقتصادی منطقه و جهان تأکید کرد. نخست‌وزیر عراق نیز در این دیدار آمادگی خود را برای گشایش افق‌های همکاری دوجانبه در زمینه صنایع پتروشیمی و صنعت کود شیمیایی به‌دلیل تأثیر قوی آن در ارتقای توسعه داخلی اعلام کرد.(خبر شانا)

پروژه تولید 2500 مگاوات برق از انرژی خورشیدی در عراق

وزارت برق عراق از آغاز اجرای 3 پروژه انرژی تجدیدپذیر با هدف تولید 2 هزار و 500 مگاوات برق در فاز اول برنامه تولید 7 هزار و 500 مگاوات برق از انرژی خورشیدی خبر داد. به گزارش الصباح، رئیس بخش مدیریت کیفیت وزارت برق عراق گفت که به دنبال آغاز طرح ملی وزارت برق برای کاهش حجم انتشار آلاینده‌ها، این وزارتخانه در پی متنوع کردن منابع تولید انرژی و کاهش وابستگی به گاز و سوخت فسیلی است. وی افزود که در این راستا و برای دستیابی به اهداف مذکور، این وزارتخانه اجرای سه پروژه برای انرژی‌های تجدیدپذیر با هدف تولید 2 هزار و 500 مگاوات در فاز اول برنامه تولید 7 هزار و 500 مگاوات برق از انرژی خورشیدی را آغاز کرده که سهم قابل توجهی در کاهش گازهای آلاینده دارد. صادق افزود که در این طرح ملی، در گام بعدی اقدامات لازم برای اجرای مصوبه دولت درباره معافیت های گمرکی برای تجهیزات سیستم های انرژی خورشیدی انجام خواهد شد چون سازمان گمرک تأکید کرده که این معافیت شامل بخش خصوصی نخواهد شد. وی افزود که هیئت دولت قانونی را به تصویب رسانده که در آن استفاده از انرژی خورشیدی در برخی از اماکن از جمله پروژه‌های شهرک سازی مسکونی اجباری است.(الصباح)

سرمایه‌گذاری مشترک عربستان و آلمان برای راه‌اندازی خط تولید سیمان در عراق

شرکت «سیمان شمالی» عربستان، از عقد قرارداد 139 میلیون دلاری با شرکت «KHD» آلمان، برای ساخت کارخانه سیمان سازی در عراق خبر داد. به گزارش شفق نیوز، این شرکت عربستانی در بیانیه ای که در سایت بازار دادوستد اوراق بهادار عربستان سعودی منتشر شد، اعلام کرد که با شرکت «KHD» قرارداد ساخت کارخانه ای با ظرفیت تولید 1.32 میلیون تن سیمان در سال در عراق را امضا کرده است. در این بیانیه آمده است: این یک قرارداد 16 ماهه است و انتظار می رود تا نیمه دوم سال 2025 شاهد رشد قابل توجهی در میزان تولید شرکت عربستانی «سیمان شمالی» باشیم. براساس صورت های مالی، درآمد این شرکت در عراق در سال 2022 به 34.4 میلیون دلار رسیده است. این درحالی است که در سال 2021، درآمد مالی شرکت 30 میلیون دلار بوده است. پیش از این، «علی صالح هادی»، مدیر شرکت سهام عام سیمان عراق، از خودکفایی عراق در تولید سیمان و آغاز صادرات این محصول در سال جاری میلادی خبر داد.

وی تأکید کرد که این شرکت 18 کارخانه تولید سیمان در استان‌های نینوا، انبار، کرکوک، مثنی، نجف، و بصره دارد و افزود که در استان نینوا (مرکز آن: موصل) 6 کارخانه  سیمان هست که حجم تولید آن در سال 2020 در مقایسه با سال قبل از آن 107 درصد افزایش داشته است. او گفت که کارخانه‌های دولتی در سال 2020 بیش از 6 میلیون تُن و کارخانه‌های خصوصی 24 میلیون تُن سیمان تولید کرده اند و افزود که نیاز داخلی عراق 30 میلیون تُن است.

اعلام آمادگی شرکت های ترکیه برای توسعه عراق

علی رضا گونای، سفیر ترکیه در عراق، از آمادگی شرکت های ترکیه برای همکاری به منظور توسعه استانهای کربلاء و نجف اشرف خبر داد. به گزارش آناتولی، سفیر در سفر به نجف اشرف در رأس یک هیئت از بازرگانان ترکیه ای با مقامات عراقی نقش شرکت های ترکیه در توسعه استان نجف را بررسی کرد. سفیر ترکیه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که به همراه بازرگانان، در جوار اهل بیت، در ابتدا با ماجد الوائلی، استاندار نجف دیدار کردیم. وی در این سفر، با رئیس و اعضای اتاق بازرگانی نجف دیدار کرد و خبر داد که شرکت های ترکیه ای به همکاری با عراق، جهت توسعه و پیشرفت شهر نجف اشرف، تمایل دارند. پیش از این، فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق گفت که 850 شرکت ترکیه ای در عراق فعالیت دارند.(خبرگزاری آناتولی)

احیای پروژه‌های عمرانی استان بابل عراق

حیدر السلامی، رئیس بلوک پارلمانی مجلس نمایندگان استان بابل، تأیید کرد که همه پروژه‌های این استان از جمله پروژه‌های عقب افتاده با جدیدت آغاز می‌شود. وی افزود فهرست 360 طرح و پروژه عمرانی و زیر بنایی اولویت دار استان بابل برای سرمایه گذاری و اخذ بودجه و مجوزهای لازم در اختیار وزارت برنامه ریزی قرار گرفته است. السلامی‌با اشاره به ظرفیت اقتصادی استان بابل، احیاء و اجرای طرحهای اقتصادی استان را بسیار مهم دانست. وی خاطرنشان کرد این پروژه‌ها که به دلیل اعتبارات مالی با تاخیر مواجه بوده و یا به دلیل بی کفایتی پیمانکاران متوقف مانده اند، نقش اساسی در توسعه استان بابل و عراق خواهند داشت. وی خاطر نشان کرد استانداری بابل موافقت وزارت برنامه ریزی را برای ادامه کار پروژه‌ها به منظور تکمیل آنها دریافت کرده است. (موازین نیوز)

برنامه استان لرستان برای تعامل تجاری با عراق

فرهاد زیویار، استاندار لرستان در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در سالن جلسات اتاق بازرگانی، اظهار داشت: موانع همیشه بر سر راه فعالان بخش خصوصی در داخل کشور هست؛ اما باید تلاش شود که با ارتباطات گسترده، این موانع و مشکلات را برطرف کرد. وی بیان کرد: یکی از اهداف سفر تولیدکنندگان و تجار لرستان به کشور عراق که در آینده نزدیک خواهد بود باید در راستای کمک‌کردن به صادرات و بخش خصوصی این استان باشد. زیویار گفت: عراق و اقلیم کردستان می‌تواند یکی از اهداف تجاری خوب برای ارائه ظرفیت‌های فعالان اقتصادی لرستان با همه شرط و شروط‌ها باشد. استاندار لرستان با اشاره به لزوم حفظ کیفیت کالاهای صادراتی و جلوگیری از افت آن‌ها تصریح کرد: این مشکل در سال‌های قبل برای صادرات و تجارت ملی ما ضررهایی ایجاد کرد که باید از آن‌ها جلوگیری کرد. زیویار اظهار داشت: برنامه‌های دولت اکنون بر روی زنجیره‌های ارزش متمرکز است و در این راستا ظرفیت‌های حوزه آبزیان، گیاهان دارویی، کشاورزی و سایر بخش‌ها باید در سفر به عراق مطرح شود تا از این سفر به‌خوبی مورد بهره‌گیری قرار گیرد. (خبرگزاری تسنیم)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما