اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی
گزیده اخبار اقتصادی امارات متحده عربی- دبی در هفته سوم آبانماه 1402 مندرج در روزنامهها و سایر رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد
خبرنامه اقتصادی دبی(14تا 21 آبان 1402)
جزئیات بودجه سه ساله امارت دبی
پایگاه اینترنتی albayan
محمد بن راشد بودجه عمومی دولت دبی برای دوره مالی 2026-2024 را با هزینه 246.6 میلیارد درهم تصویب کرد. حاکم دبی همچنین قانون شماره (20) سال 2023 را در مورد بودجه عمومی دولت دبی برای سال مالی 2024، با هزینههای برآورد شده 79.1 میلیارد درهم تصویب کرد که نشان دهنده رشد تلاش های اقتصادی امارت دبی برای دستیابی به اهداف پروژه توسعه برنامه استراتژیک دبی 2030 و همچنین دستور کار اقتصادی دبی "D33" است.
شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دبی و رئیس شورای اجرایی دبی، گفت: «بودجه 2026-2024 نقشه راه مالی برای تقویت رشد اقتصادی و تحکیم موقعیت اقتصادی دبی است و بودجه جدید نقش مهمی در دستیابی به اهداف ما برای دو برابر کردن تولید ناخالص داخلی این امارت و تبدیل ان به یکی از سه اقتصاد شهری برتر جهان در یک دهه آینده خواهد داشت. همچنین از تلاشهای ما برای پرورش کارآفرینی داخلی و ایجاد محیطی با رشد بالا برای همه بخشها حمایت خواهد کرد. علاوه بر این، پایداری مالی، رقابتپذیری و شفافیت تعبیهشده در این بودجه، دبی را برای سرمایهگذاران و کسبوکارها از سراسر جهان که به دنبال فرصتهای جدید هستند جذابتر میکند. بودجه جدید سکوی پرش مناسبی را برای دبی فراهم میکند تا آرزوهای خود را برای ساختن فردای مقاوم و مرفه برای شهر و مردمش محقق کند. برنامه مالی برای سه سال آینده فوق الذکر عزم دبی برای ادامه توسعه و تحریک کارآفرینی، جذب سرمایهگذاری خارجی بیشتر، ارتقای رفاه اجتماعی و تثبیت موقعیت امارت به عنوان سرزمین فرصتها و نوآوری را تایید میکند. همچنین چشم انداز دبی را برای آینده با حمایت از زمینههایی مانند تحقیقات فضایی، دیجیتالی سازی و هوش مصنوعی نشان می دهد.
عبدالرحمن صالح الصالح، مدیر کل اداره دارایی (DoF) دولت دبی، گفت: چرخه بودجه اعلام شده نشان دهنده یک برنامه مالی انعطاف پذیر و قابل توسعه است که به پایداری مالی برای دولت دست می یابد و رقابت و شفافیت را افزایش می دهد. به نوبه خود جذابیت دبی برای سرمایه گذاریهای خارجی را افزایش می دهد. "بودجه سال مالی 2024 که با کل هزینههای 79.1 میلیارد درهم تصویب شد، الزامات اهداف برنامه استراتژیک دبی 2030 و دستور کار اقتصادی دبی D33 را در زمینههای مختلف از جمله توسعه اجتماعی، مسکن شهروندان، توسعه کار دولتی دیجیتالیسازی دولت، تحقیقات علمی، چابکی سازمانی و افزایش رقابتپذیری جهانی برآورده میکند.
مدیرکل اداره دارایی دبی گفت انتظار دارد در طول برنامه مالی 2024-2026 به مازاد عملیاتی تا 3.3 درصد از تولید ناخالص داخلی دبی دست یابد و این بودجه منجر به ایجاد یک ذخیره عمومی از درآمدهای سالانه شود که طبق برنامه ریزی برای سه سال 2024-2026 به حدود 20.6 میلیارد درهم می رسد. در چارچوب بودجه مذکور، حقوق و دستمزد 26 درصد از کل هزینههای دولت را تشکیل می دهد و کمک های بلاعوض و هزینههای حمایتی دولت 23 درصد را تشکیل می دهد در حالی که 24 درصد از کل هزینهها به هزینههای عمومی و اداری اختصاص یافته است.
علیرغم تکمیل بسیاری از پروژههای استراتژیک، فعال شدن قانون مشارکت عمومی و خصوصی و توسعه تامین مالی پروژهها از طریق تامین مالی بلندمدت به این معناست که دولت 8 درصد از کل هزینهها را به پروژههای عمرانی اختصاص داده است. این یک سیگنال قوی به بخش خصوصی در مورد عزم دبی برای ادامه توسعه زیرساخت های خود و ارائه پروژههای توسعه استراتژیک بیشتر می دهد.دبی همچنین مشتاق است تا با تخصیص ذخیره ویژه 8% از کل مخارج مورد انتظار در بودجه، در برابر هر وضعیتی که ممکن است ناشی از بحرانهای جهانی باشد، محافظت کند.
در مجموع 34 درصد از کل هزینههای دولت در بودجه سال 2024 به بخش توسعه اجتماعی در حوزههای بهداشت، آموزش، تحقیقات علمی، مسکن، مراقبت از خانوادههای نیازمند و زنان و کودکان، آمادهسازی جوانان، توسعه ورزش و مراقبت از سالمندان و معلولان اختصاص دارد. هزینههای زیرساختی شامل جادهها، تونلها، پلها، حملونقل، ایستگاههای فاضلاب، پارکها، منابع انرژی تجدیدپذیر و تأسیسات تصفیه زباله، 42 درصد از کل هزینهها را به خود اختصاص داده است.
برگزاری دومین کنگره جهانی رسانه(GMC) در امارات
پایگاه اینترنتی forbesmiddleeast
حمید الذابی، مدیرکل دفتر اجرایی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم (AML/CFT)، گفت که دومین دوره کنگره جهانی رسانه (GMC) نشان دهنده یک پلت فرم جهانی برای شکل دادن به آینده صنعت رسانه است و نقش پیشگام امارات متحده عربی را در سطح منطقه ای و بین المللی تثبیت میکند. کنگره جهانی رسانه تحت حمایت شیخ منصور بن زاید آل نهیان، معاون رئیس دولت امارات از 14 تا 16 نوامبر برگزار میشود. الذابی گفت؛ دومین دوره کنگره GMC گروهی از رهبران برجسته و متخصصان رسانه را از سراسر جهان گرد هم میآورد تا چشماندازی آیندهنگر برای آینده این صنعت که محرک مهم توسعه پایدار در جوامع است، تدوین کنند. الذابی افزود: بخش رسانه نقش مهمی در ارتقای آگاهی عمومی در مورد روش ها و تکنیک های مسائل مالی، پولشویی و جرایم تامین مالی تروریسم به همراه چارچوب های قانونی مربوطه ایفا میکند. این کنگره سه روزه توسط گروه ADNEC با مشارکت استراتژیک با خبرگزاری امارات (WAM) در مرکز نمایشگاه ملی ابوظبی (ADNEC) برگزار میشود.
کنگره شامل یک کنفرانس سه روزه با بیش از 30 جلسه خواهد بود که در آن رهبران و فعالان برجسته رسانه در سطح جهانی در مورد موضوعات حیاتی مرتبط با این صنعت بحث خواهند کرد. نمایشگاهی که کنگره را همراهی میکند نه تنها آخرین فناوریهای برندهای پیشرو و استارتآپهای مرتبط با رسانهها را به نمایش میگذارد، بلکه فرصتی برای معاملات تجاری بین شرکتهای فناوری و رسانهها فراهم میکند.
هجدهمین دوره نمایشگاه هوایی دبی 2023
خبرگزاری wam
هجدهمین دوره نمایشگاه هوایی دبی از 13 تا 17 نوامبر در فرودگاه بین المللی آل مکتوم برگزار میشود. در این رویداد بیش از 1400 شرکت در حوزه فضا و هوانوردی از 95 کشور شرکت میکنند. اخیرا اورژانس نمایشگاه هوایی دبی و منطقه اختصاصی کنفرانس آب و هوای سازمان ملل (COP28) را که قرار است از 30 نوامبر تا 12 دسامبر 2023 در اکسپو دبی برگزار شود، از سوی مقامات این امارت افتتاح شد.
تصویب روادید توریستی یکپارچه توسط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس
پایگاه اینترنتی emirates247
کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به اتفاق آرا سیستم ویزای گردشگری یکپارچه پیشنهادی را برای این منطقه تایید کردند و زمینه را برای عصر جدیدی در توسعه گردشگری و اقتصاد این منطقه فراهم نمودند. این سیستم که انتظار میرود بین سالهای 2024 تا 2025 در سراسر بلوک شش کشور عضو اجرایی شود ، توسط جاسم البودایوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در چهلمین نشست وزرای کشور شورای همکاری خلیج فارس در عمان اعلام شد. او گفت که انتظار می رود این تصمیم لجستیک سفر را ساده کند و "ارتباطات و هماهنگی مستمر" بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را پایه ریزی کند. آقای البودایوی گفت: «ویزای توریستی خلیج فارس پروژه ای است که به تسهیل و ساده کردن رفت و آمد ساکنان و گردشگران بین شش کشور شورای همکاری خلیج فارس کمک میکند و بدون شک تأثیر مثبتی بر بخش های اقتصادی و گردشگری خواهد داشت».
آقای البودایوی گفت، این شورا همچنین پیوند الکترونیکی جرایم ترافیکی بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را تصویب کرد و در حال آماده سازی یک استراتژی جامع برای مبارزه با مواد مخدر غیرقانونی است که هدف آن "مشارکت در مبارزه با این معضل است. عبدالله بن طوق، وزیر اقتصاد امارات متحده عربی، ماه گذشته گفت که ویزای یکپارچه عنصر اصلی استراتژی گردشگری شورای همکاری خلیج فارس 2030 است که با هدف افزایش سهم اقتصادی این بخش از طریق افزایش سفرهای منطقه ای و افزایش نرخ اشغال هتل ها انجام میشود.
این استراتژی قصد دارد تعداد بازدیدکنندگان شورای همکاری را تا سال 2030 به 128.7 میلیون بازدیدکننده برساند. این رقم در سال 2022 39.8 میلیون نفر بود که در مقایسه با سال 2021 حدود 137 درصد افزایش داشته است. تعداد کل هتل های منطقه تا پایان سال گذشته به 10649 رسید که نسبت به سال 2016 رشد 1.2 درصدی داشته است. از این میان، امارات به تنهایی دارای 1114 هتل است که در منطقه بعد از عربستان سعودی رتبه دوم را دارد.
بر اساس گزارش بانک HSBC؛ علیرغم بحرانهای سالهای اخیر در اقتصاد جهانی، بخش گردشگری خاورمیانه قویترین جهش پس از همه گیری کرونا را در جهان ثبت کرده است. این بانک در گزارش تحقیقاتی ماه آگوست 2023 اعلام کرد، این منطقه که دو اقتصاد بزرگ عربی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی را در خود جای داده است، از نظر ثبت "بازیابی کامل" از نظر ورود گردشگران در سه ماهه اول سال 2023 منحصر به فرد است.
بر اساس این گزاش بازاری بکر برای گردشگری در بلوک شورای همکاری خلیج فارس وجود دارد که صدور ویزای یکپارچه باعث تسهیل بازدید گردشگران از این مناطق خواهد شد. پل گریفیتس، مدیر اجرایی فرودگاههای دبی به خبرگزاری The National گفت که ویزای گردشگری شورای همکاری خلیج فارس یک "توسعه فوق العاده" برای گردشگری در منطقه خواهد بود، این موضوع توسعه گردشگری در کشورهای دیگر در خاورمیانه و کل منطقه را تسهیل کرده و به کسب و کارهای کشورهای منطقه رونق می دهد.
راه اندازی مرکز دانش انرژی و آب شارجه
خبرگزاری wam
کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) با پارک نوآوری فناوری تحقیقات شارجه (SRTIP) برای ایجاد اولین مرکز دانش انرژی و آب در منطقه MENA توافقنامه ای امضا کرد. هدف این مرکز یافتن راهحلهای نوآورانه برای چالشهای بشردوستانه در زمینه آب و انرژی است و امیدواراست که بعنوان یک پلت فرم منطقهای فعال در این حوزه ظاهر شود.
مرکز دانش انرژی و آب، واقع در پارک علم و فناوری شارجه(SRTIP )، میزبان کلاسهای حضوری خواهد بود و آزمایشگاههای فنی را برای آموزش کارکنان کمیته بینالمللی صلیب سرخ و سایر سازمانها به منظور پرورش متخصص در زمینه انرژی پایدار، به ویژه انرژیهای تجدیدپذیر، فراهم میکند.
کلر دالتون، رئیس هیئت صلیب سرخ در امارات متحده عربی، گفت: «تغییرات اقلیمیپیامدهای جهانی دارد، اما کسانی که در محیط های شکننده هستند شدیدترین تأثیرات آن را احساس میکنند. چالش های دوگانه تغییر آب و هوا و درگیریهای نابرابر و رنج ها را تشدید میکند. این نوع همکاری با همتایان اماراتی بر قدرت ادغام تخصص و بهترین شیوهها برای تقویت توانایی جمعی ما برای مقابله با چالش های بشردوستانه تاکید میکند. او افزود: "تعهد امارات متحده عربی به مراقبت از محیط زیست، نوآوری و اقدامات بشردوستانه، آن را به مکان ایده آل برای اینهاب منطقه ای تبدیل میکند. تاسیس هاب به موقع است، به خصوص که امارات متحده عربی برای میزبانی COP28 در پایان نوامبر آماده میشود."
مرکز آموزشی جامع مذکور در امارات متحده عربی، آموزش پیشرفته انرژیهای تجدیدپذیر را با ماژول های عملیات بشردوستانه بنیادی ادغام میکند و مخاطبان متنوعی را از بخش های مختلف، مانند دانشگاه، بخش خصوصی و سایر سازمانهای بشردوستانه که پروژههای انرژی را اجرا میکنند و با چالش های مشابهی روبرو هستند، آموزش می دهد تا از راهحلهای نوآورانه پایداری با استفاده از فناوریهای جدید در این حوزه استفاده کنند.
برگزاری نشست های تجاری اتاق های بازرگانی دبی و رواندا
پایگاه خبری thenationalnews
اتاق بینالمللی دبی، یکی از سه اتاقی که زیر نظر اتاقهای دبی فعالیت میکند، در اولین مرحله از ماموریت تجاری به کشورهای شرق آفریقا با دیدار از کیگالی پایتخت رواندا، بیش از 130 نشست تجاری دوجانبه بین شرکتهای دو طرف را با موفقیت برگزار کرده است. هیات اعزامی اتاق دبی متشکل از مدیران 18 شرکت مستقر در دبی و فعال در بخش های مختلف است و در این سفر فرصت های توسعه روابط با آفریقا را بررسی کردند. در اولین روز سفر، اتاق بین المللی دبی یک گردهمایی تجاری ویژه در کیگالی، ترتیب داد. این رویداد تحت عنوان: "انجام کسب و کار در رواندا" با حمایت سفارت امارات متحده عربی در کیگالی و با مشارکت هیات توسعه رواندا (RDB) و فدراسیون بخش خصوصی رواندا (PSF) برگزار شد. در این رویداد بیش از 150 شرکتکننده از جمله شخصیتهای ارشد دولت رواندا، رهبران تجاری و شرکتهای محلی علاقهمند به مشارکت با اعضای هیئت اتاق دبی حضور داشتند. این ماموریت تجاری به عنوان بخشی از ابتکار "افق های جدید" که هدف آن هدایت بین المللی گسترش تجارت مستقر در دبی در بازارهای دارای اولویت هدف است، سازماندهی شد. این ابتکار عمل به شرکتها امکان میدهد به رویدادهای تجاری بینالمللی و نمایشگاههای تجاری بپیوندند تا تجربه لازم حضور در مناطق جدید را کسب کنند.
در این گردهمایی محمدعلی راشد لوته، مدیر و رئیس هیات مدیره اتاق های دبی، ژان کریزوستوم نگابیتسینزه، وزیر تجارت و صنعت جمهوری رواندا و ژان فرانسوا موبیلیگی، رئیس موقت فدراسیون بخش خصوصی رواندا به ایراد سخنرانی پرداختند. ارزش کلی سرمایهگذاریهای دبی در رواندا بین ژانویه 2018 تا ژوئن 2023 بالغ بر 211.1 میلیون دلار آمریکا (تقریباً 777 میلیون درهم) بوده است. این سرمایه گذاری عمدتاً در بخشهای حمل و نقل و انبارداری، ارتباطات، خدمات تجاری و بخشهای الکتریکی صورت گرفته است.
حضور هیات اتاق بازرگانی شارجه به کشورهای آفریقایی
پایگاه اینترنتی emirates247
اتاق بازرگانی و صنعت شارجه (SCCI)، به نمایندگی از مرکز توسعه صادرات شارجه (SEDC) به کشورهای اوگاندا، کنیا و نایروبی سفر کرد. اولین مجمع در جریان این سفر در کنیا برگزار شد. این مجمع با هدف بررسی فرصتهای سرمایهگذاری دو کشور امارات و کنیا و تشویق جوامع تجاری آنها به سرمایهگذاری در بخشها و زمینههای همسو با برنامههای دو کشور و حمایت از مسیرهای آینده دو کشور در جهت دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار برگزار شد.
این مجمع با حضور عبدالله سلطان العویس، رئیس اتاق بازرگانی شارجه و سفیر امارات در کنیا، رئیس اتاق بازرگانی کنیا و تعدادی دیگر از مقامات و تجار دو کشور برگزار شد. در سال 2022، واردات کنیا از امارات متحده عربی به 3,458,269 دلار آمریکا رسید که نسبت به سال قبل 47 درصد افزایش داشت. در همین حال، واردات امارات متحده عربی از نایروبی از 315.268 میلیون دلار در سال 2021 به 373.679 میلیون دلار در سال 2022 افزایش یافت.
وی گفت که این مجمع تجاری نقطه شروع جدیدی برای افزایش همکاری بین دو جامعه تجاری است، زیرا محیط سرمایه گذاری دو کشور را ارتقا و دو طرف را تشویق میکند تا با مشارکت های باکیفیت و مشوق های ارائه شده در محیط های تجاری امارات و کنیا از مزایای همکاری تجاری دوجانبه بهره ببرند. در طول این مجمع، مرکز توسعه صادرات شارجه چندین جلسه کاری دوجانبه را بین اعضای شرکت های حاضر از طرف اتاق شارجه و نمایندگان مؤسسات کنیا ترتیب داد. این جلسات به دو طرف امکان تبادل تخصص و بررسی فرصت های سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی را داد. هیئت تجاری اتاق شارجه قرار است از 8 تا 10 نوامبر در ادامه تور آفریقای خود از اوگاندا بازدید کند.