معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۸/۱۴- ۱۲:۱۰ - مشاهده: ۵۹

اخبار اقتصادی عراق - نجف اشرف

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق - نجف اشرف، دیوانیه و المثنی در هفته دوم آبان‌ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

استاندار نجف الاشرف از اجرای 13 پروژه در قالب طرح «عراق زیباتر» خبر داد

مجید الوائلی استاندار نجف پس از دیدار با با احمد الفتلاوی رئیس کمیسیون عالی هماهنگی بین استان‌ها تاکید کرد ما در ابتکار استانداری موسوم به «عراق زیباتر» با رئیس این مرجع برای تقسیم وظایف و مسئولیت ها به توافق رسیدیم و امروز راه اندازی این ابتکار را در استانداری اعلام می‌کنیم که در مجاورت مزار شهید اول از تونل العسکری به سمت قبرستان واقع شده و مکان دوم میدان المظفر است. الوائلی با اشاره به اینکه مجموعه‌ای از پل‌های موجود در استان بازسازی می‌شود، خاطرنشان کرد درخصوص مجموعه‌ای از ایده‌ها و پروژه‌ها توافق شده که بزودی آغاز  و اجرایی خواهد شد.

الفتلاوی به نوبه خود گفت: امروز در دومین بازدید من از استان نجف، فعال سازی طرح «عراق زیباتر» مورد هدف بود که شامل شناسایی مکان‌های پروژه بود که کار روی آنها به زودی آغاز خواهد شد. الفتلاوی تائید کرد این پروژه‌ها تا کنون شامل 13 سایت خواهد بود و ممکن است در آینده افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه در چارچوب این ابتکار ما در حال جستجوی منابع مالی دیگر  هستیم، تصریح کرد بیش از یک پروژه در سه ورودی اصلی طرح توسعه گنجانده شده اند که عبارت از (ورودی کربلا، ورودی المناثیره، ورودی الکفل یا ورودی کوفه) خواهد بود. وی افزود: تمرکز بر مناطق دیگر نیز خواهیم داشت و تا پایان این طرح شاهد احیای تعداد زیادی از خیابان‌ها خواهیم بود که با ایجاد فضای سبز و مساحت بیش از 100000 مترمربع، ظاهر مناسبی به آنها بخشیده خواهد شد.

سازمان سرمایه گذاری نجف درصدد معرفی 100 فرصت سرمایه گذاری در استان تا سال 2025 است

دکتر ضرغام کیکو رئیس مرکز سرمایه گذاری نجف گفت در این طرح، اولویت به پروژه‌های مسکونی اختصاص یافته  زیرا 30 مورد از آنها به این بخش اختصاص داده شده و شامل پروژه‌هایی در زمینه ساخت منازل مسکونی ارزان قیمت که بیش از 50 میلیون دینار نباشد می‌شود. وی در عین حال افزود موفقیت این طرح منوط به تسریع در توسعه زیرساخت های آن توسط دوایر دولتی مانند شهرداری، کشاورزی و املاک دولتی است. وی همچنین تصریح کرد استاندار نجف به دوایر دولتی دستور داده تا قبل از اتمام طرح تلفیقی  سرمایه گذاری هیچ فرصت سر مایه گذاری ارائه نکنند.

کیکو با بیان اینکه تاکنون 35 هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شده از اعطای 340 مجوز سرمایه گذاری در بخش های مختلف مسکونی، صنعتی، کشاورزی، بهداشتی، آموزشی و گردشگری  خبر داد.

وی در ادامه با تایید اینکه این مرکز، برنامه راهبردی برای احیای اقتصاد نجف و رفع بحران مسکن دارد، خاطر نشان کرد پروژه‌های سرمایه گذاری، بیش از هفت میلیارد دلار وارد چرخه اقتصادی بازارهای این استان کرده است. وی درخصوص پروژه‌های انجام شده گفت تاکنون 130 واحد به بهره برداری رسیده، 85 طرح در دست اجرو 40 پروانه نیز در مرحله انعقاد قرارداد با مالکین زمین‌ها می‌باشد.

حیدر السلامی (نامزد شورای استانی نجف): ما به دنبال پیشرفت و رسیدگی به بخش آموزشی در نجف هستیم

السلامی‌گفت: از ماهیت تخصص آموزشی ما، برنامه انتخاباتی ما برخاسته از واقعیت آموزشی و هسته آن است که نقاط قوت و ضعف را برجسته می‌کند، نقاط ضعف را برطرف می‌کند و قوی‌ها را تقویت می‌کند. وی افزود: این به معنای نادیده گرفتن خدمات و بیکاری نیست، زیرا نکات اساسی برای رسیدگی و بازاریابی آن‌ها ذکر شده است.

احمد الحسنی (نامزد  شورای استانی المثنی): فعال سازی بخش خصوصی و سرمایه گذاری‌های صنعتی و کشاورزی در این استان اولویت خواهد داشت

احمد الحسنی، نامزد ائتلاف نیروهای دولتی برای انتخابات شورای استانی المثنی از تلاش خود برای فعال سازی بخش خصوصی و سرمایه گذاری‌های صنعتی و کشاورزی در این استان خبر داد.

وی به خبرگزاری الفرات گفت: «یکی از اولویت‌های کاری ما حمایت از بخش خصوصی و دولتی در استان است، زیرا این استان یکی از استان‌های بزرگی است که وسعت بیابانی وسیعی دارد و این موضوع امکان سرمایه گذاری کشاورزی و صنعتی را به دلیل وجود مواد معدنی در آن فراهم می‌کند.

حسنی افزود: همچنین برنامه ویژه ای با تقویت همکاری با حشدالشعبی برای سرمایه گذاری در صحرای المثنی برای کشاورزان استان اجرا می‌شود.

الحسنی به اهمیت سرمایه گذاری در مواد معدنی و سیمان اشاره کرد، زیرا این استان بیش از 20 کارخانه سیمان، کارخانه نمک و سایر مواد طبیعی را در خود جای داده است.

علی الخزعلی، (نامزد شورای استانی المثنی) بر اهمیت دستیابی به امنیت غذایی در کشور تاکید کرد

الخزعلی به خبرگزاری الفرات گفت: «لازم است به کمبود آبی که استان‌های ما از آن رنج می‌برند رسیدگی شود و درباره چگونگی رسیدگی به گام‌هایی که ما را قادر می‌سازد منابع آبی برای حمایت از کشاورزی در بیابان، حفر چاه سرمایه‌گذاری کنیم، از جمله استفاده از روش های نوین در آبیاری و کشاورزی که می‌توان با استفاده از روش های نوین به امنیت غذایی شهروندان دست یافت، بحث کنیم.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد نیروهای دولتی به اعتدال همان چیزی است که خاندان حکیم از سال 2003 خواستار آن بوده است و مواضع آنها نیز موید این امر است و تلاش می‌کند عراقی‌ها را گرد هم آورد.

الخزعلی ادامه داد این موضوع در بحث خدمات رسانی به شهروندان نیز منعکس شد و باید در زمینه تعیین اولویت ها که برجسته ترین آنها خدماتی مانند برق، آب و سلامت است، منعکس شود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما