برگزاری سیزدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و قرقیزستان
سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان در «بیشکک» برگزار شد.
سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک بین دولتی همکاریهای تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی به ریاست «محمدعلی نیکبخت» وزیر کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و «دانیار امانگلدیف» وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان در «بیشکک» برگزار شد.
در این نشست تخصصی با حضور« قنات عبدالرحمانوف» معاون وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان موضوعات همکاریهای دوجانبه سودمند دو کشور مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه جلسات و مذاکرات جامع و سازنده طرفین که با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف دو کشور برگزار گردید، تفاهماتی در زمینههای مختلف اعم از: اقتصاد، تجارت و سرمایه گذاری، کشاورزی، انرژی، حمل و نقل و لجستیک، همکاری در حوزههای علم، فرهنگ و گردشگری، محیط زیست، همکاریهای پزشکی و حوزههای اجتماعی و نیز همکاریهای استانی حاصل گردید که در قالب « یادداشت تفاهم سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای تجاری، اقتصادی، علمی فنی و فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان» به امضای وزیر کشاورزی ایران و وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان رسید.
در حاشیه این نشست امانگلدیف و نیکبخت با یکدیگر دیدار و با اشاره به اینکه این دو کشور سابقه طولانی دوستی و همکاری دارند، ابراز امیدواری کرد که این نشست به تقویت روابط دو کشور و گسترش همکاریها در بالاترین سطح وهمکاریهای کارشناسی و همچنین بین تجارت و ساختارهای قرقیزستان و ایران کمک کند.
امانگلدیف گفت: یکی از رویدادهای مهم امسال، دیدار روسای جمهور دو کشور در چارچوب هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد است که طی آن طرفین فرصت های خوب و پتانسیل بالا برای گسترش روابط دوجانبه را یک سطح جدید یادآور شدند.
در عین حال، طرفین بر لزوم افزایش سطح تجارت دوجانبه بین قرقیزستان و ایران که در حال حاضر پاسخگوی پتانسیل های موجود نیست، تاکید کردند.
دو طرف همچنین درباره تشدید فعالیت های کمیسیون مشترک بین دولتی همکاریهای تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی قرقیزستان و ایران بحث و تبادل نظر کردند.
وزرای دو کشور خاطرنشان کردند که به لطف تصمیمات اتخاذ شده در جلسات کمیسیون، پیشرفت قابل توجهی در توسعه همکاری بین قرقیزستان و ایران حاصل شده است.
نیکبخت در همین رابطه پیشنهاد داد: افتتاح مرکز تجاری قرقیزستان در ایران و متقابلاً مرکز تجاری ایران در قرقیزستان میتواند به توسعه تجارت بین دو کشور منجر شود.
وزیر جهادکشاورزی کشورمان در ادامه بر همکاریهای لجستیک، حمل و نقل و ترانزیت کالا تاکید کرد و افزود: اجلاس حاضر تاثیر زیادی بر این قبیل همکاریهای دوجانبه دارد، از آن جمله اقدام برای راهآهن اوش _ بندر عباس در راستای اقدام کارگروه چهارجانبه ریلی است.
نیکبخت با ابراز امیدواری در برقراری پروازهای مستقیم و منظم بین دو کشور از آمادگی برای استقبال از سرمایهگذاران قرقیزستانی برای سرمایهگذاری در ظرفیتهای بندری کشورمان خبر داد.
وزیر جهادکشاورزی تشکیل کمیته مشترک همکاریهای کشاورزی و کشور را در پیشبرد اهداف مشترک موثر ارزیابی کرد.
وی در پایان از فراهم بودن امکان صادرات نفتِگاز، میعانات گازی و نفتی از طریق منطقه آزاد تجاری مازندران به قرقیزستان سخن به میان آورد و آمادگی کامل کشورمان را برای تبادل تجارب و آموزش در حوزه بهداشت و درمان اعلام کرد.
طرفین در مورد اتخاذ تدابیری برای ارتقای صادرات و رفع موانعی که تجارت متقابل را با مشکل مواجه میکند، گفت وگو و به توافقاتی دست یافتند.
همزمان در زمینه همکاری در زمینههای صنعت، کشاورزی، حمل و نقل و کارآفرینی تبادل نظر شد.
در پایان این دیدار، طرفین بر تشدید تعاملات دوجانبه توافق کردند و همچنین ابراز اطمینان کردند که روابط قرقیزستان و ایران در آینده توسعه خواهد داشت.