اخبار اقتصادی جنوب هند - حیدر آباد
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی جنوب هند در هفته دوم اردیبهشت ماه 1402 مندرج در رسانههای این منطقه به شرح زیر ارائه میگردد.
نخست وزیر مودی کلنگ احداث اولین پارک علمی دیجیتالی هند را بر زمین زد
نخست وزیر مودی روز سه شنبه 25 آوریل کلنگ احداث اولین پارک علمی دیجیتالی هند را در محوطه پارک فناوری در مرکز ایالت کرالا بر زمین زد و نقطه عطفی را در تبدیل این ایالت به یک اقتصاد دانش بنیان رقم زد. طرح 15 میلیارد روپیه ای پارک علمی دیجیتالی در قطعه زمینی به مساحت 14 هکتار در مجاورت دانشگاه علوم دیجیتالی کرالا اجرا خواهد شد. قرار است این طرح در طی دو سال آینده تکمیل شود.
https://www.thehindu.com/news/national/kerala/pm-to-lay-foundation-of-digital-science-park-on-tuesday/article66770869.ece/amp/
بهره برداری از نخستین متروی آبی در هند
اولین متروی آبی هند در بخش کوچی ایالت کرالا رسما به بهره برداری رسید. نخست وزیر مودی روز سه شنبه 25 آوریل اولین متروی آبی هند را در طول دیدار خود از کرالا راه اندازی کرد. پینارایی ویجایان (Pinarayi Vijayan) سروزیر کرالا گفت که متروی آبی کوچی تحول بزرگی را در بخش ترابری آبی کرالا ایجاد و صنعت گردشگری این ایالت را تقویت خواهد کرد. این سرویس سفر ایمن، مقرون به صرفه و پسندیده را برای ساکنان و گردشگران در داخل و اطراف کوچی فراهم میکند. مسیرهای اولیه شامل مسیرهای کورت-ویپین و ویتیلا-کاکاناد میشود. گزینههای بلیت شامل بلیت تک سفره، کارت هفتگی، کارت ماهانه و کارت سهماهه میباشد. متروی آبی در آینده قصد دارد تعداد قایقها را افزایش دهد. مسافران همچنین میتوانند از کارت کوچی وان استفاده کنند یا بلیتهای QR موبایل را از طریق برنامه کوچی وان رزرو کنند.
https://www.deccanchronicle.com/nation/in-other-news/260423/kerala-kochi-water-metro-begins-commercial-operation.html
اولویت ایالت آندرا پرادش:توانمندسازی زنان از طریق خوداشتغالی
جگان موهان ردی، سروزیر ایالت آندرا پرادش بر توانمندسازی زنان و توسعه زنان روستایی از طریق طرحها و برنامههای مختلف تأکید کرد. او به مسئولان دستور داد روند تأسیس کتابخانههای دیجیتالی، کلینیکهای روستایی، مراکز خدمات کشاورزی (RBKs) و دفاتر روستایی و بهبود زیرساختهای کیفی را شتاب بخشند. دولت قصد دارد با همکاری با شرکتهای چندملیتی و ترویج کارآفرینی، فرصتهای خوداشتغالی را برای زنان فراهم کند. دولت در تلاش برای تأسیس فروشگاههای چیوتا مهیلا (Cheyuta Mahila Marts) در هر استان به منظور ارائه کالاهای ضروری با قیمت پایین است. علاوه بر این، طرحهایی مانند واحدهای تولید لباس واسترا (Vastra) و واحدهای فرآوری تمریند (tamarind) ویژه زنان و جوامع روستایی در نظر گرفته شده است.
https://www.deccanchronicle.com/nation/current-affairs/270423/priority-to-women-empowerment-through-self-employment-cm-jagan.html
سروزیر آندرا پرادش کلنگ احداث فرودگاه بین المللی بوگاپورام را بر زمین زد
ایس. جیگن موهن ردهی، سروزیر آندرا پرادش کلنگ احداث فرودگاه بین المللی بوگاپورام در شمال آندراپرادش را بر زمین زد. این پروژه فرودگاهی با هزینه تقریبی 45.92 میلیارد روپیه طراحی شده است و تلاش بر این است تا ظرف سه سال به پایان برسد. این فرودگاه در زمینی به مساحت ۲۲۰۳ جریب ساخته میشود و هدف آن خدمت رسانی به 6 میلیون مسافران در سال است.
سروزیر همچنین پارک فناوری ویزاگ تک (گروه آدانی) با هزینه 218 میلیارد روپیه، پروژه آبیاری تاراکاراما تیرتا ساگارام با هزینه 19.4 میلیارد روپیه و مرکز بندری ماهیگیری چینتاپالی با هزینه 230میلیون روپیه را نیز راه اندازی کرد. این پروژهها با هدف تقویت گردشگری، ایجاد فرصتهای شغلی، بهبود تأمین آب و تسهیل رشد فناوری اطلاعات در منطقه است.
https://www.deccanchronicle.com/nation/current-affairs/020523/jagan-to-launch-work-on-bhogapuram-international-greenfield-airport-to.html
کی. تی. آر. توسط مجمع جهانی اقتصاد به نشست سالانه در تیانجین چین دعوت شد
بورگه برنده، رئیس مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، کی. تی. راما رائو ، وزیر فناوری اطلاعات و صنایع را به شرکت در چهاردهمین جلسه سالانه ملاقات جدید قهرمانان WEF در تیانجین چین دعوت کرده است. در دعوتنامهای که به وزیر ارسال شده است، رئیس مجمع جهانی اقتصاد تلانگانا را به عنوان یک نماد نوآوری و پیشرو در پذیرش فناوریهای نوظهور تشویق کرده است. در دعوتنامه آمده است: "تلانگانا از طریق سیاستها و امکانات رو به آینده مانند T-Hub، در زمینه استارتاپ و نوآوری در هند پیشگام است. شرکتکنندگان علاقهمند به شنیدن بینشهای شما درخصوص ارتقای تلانگانا و دستیابی آن به جایگاه پیشرو در زمینه کارآفرینی، نوآوری و تحول دیجیتال خواهند بود." این جلسه، بیش از ۱۵۰۰ رهبر جهانی از حوزه های کسب و کار، دولت، جامعه مدنی، سازمانهای بینالمللی و دانشگاهها را گرد هم میآورد. محورهای مهم بحث در این نشست شامل تسریع در انتقال انرژی، پیشرفت در زمینه کنترل تغییرات آب و هوا، استفاده از نوآوری در اقتصاد و صنایع، و رفتار مشتریان پس از بحران ویروس کرونا است. انتظار میرود نظرات وزیر راما رائو در مورد ترویج رشد از طریق کارآفرینی، نوآوری و تحول دیجیتال از اهمیت قابل توجهی برخوردار باشد.
https://telanganatoday.com/ktr-invited-by-wef-to-annual-meeting-in-tianjin-china
کی.تی.آر شرکت های سوئدی را تشویق به سرمایه گذاری در تلانگانا نمود
کی.تی. راما رائو، وزیر صنایع و فناوری اطلاعات، در دیداری با هیئتی از نمایندگان تجاری سوئد، به ریاست یان تسلف، سفیر سوئد در هند، به بحث درباره فرصتهای سرمایهگذاری در تلانگانا پرداخت. وزیر به نمایندگان سوئدی درباره سیاستهای صنعتی و فرصتهای مختلف موجود در این ایالت برای سرمایهگذاری توضیح داد. او به نمایندگان شرکتهای سوئدی گفت که ارائه حمایت لازم را تضمین خواهد کرد. وی در سخنانش توسعه زیرساختهای تلانگانا را برجسته کرد.
سفیر تسلف نیز با ابراز رضایت از این مذاکرات، تعهد کرد که تلاش خواهد کرد تا شرکتهای سوئدی بیشتری را به تلانگانا جذب کند و از محیط مناسب تجاری آن سخن گفت. او گفت که دولتش یک مکانیزم ویژه تسهیل سرمایهگذاری را برای همکاری با شرکتهایی که میخواهند در هند سرمایهگذاری کنند، راه اندازی کرده است. سفارت سوئد به طور فعال فرصتهای سرمایهگذاری در این ایالت را پیگیری میکند.
https://telanganatoday.com/ktr-urges-swedish-companies-to-invest-in-telangana
شرکت سینگارانی جایزه بهترین انتقال دهنده انرژی را دریافت کرد
شرکت سینگارانی کولاری ایالت تلنگانا، در رویدادی به میزبانی انجمن انرژیهای تجدیدپذیر هند، جایزه بهترین انتقال دهنده انرژی را دریافت کرد. سینگارانی به دلیل ابتکار دوستدار محیط زیست خود در ساخت نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت 224 مگاوات در مدت زمان بسیار کوتاه و شروع تولید در مقیاس کامل، این جایزه را دریافت کرده است. این شرکت توانسته است با راه اندازی 9 نیروگاه خورشیدی، 615 میلیون واحد برق تولید کند.
https://telanganatoday.com/telangana-singareni-bags-best-energy-transition-award
همایش صنایع غذایی: روزی مهم برای صنایع کشاورزی و مواد غذایی تلانگانا
تلنگانا با میزبانی از اولین همایش صنایع غذایی، فصل مهم دیگری را در تاریخ صنعتی خود به ثبت رساند. در اولین همایش صنایع غذایی در تلنگانا، بیش از ۱۰۰ نفر از پیشگامان صنعت کشاورزی و مواد غذایی هند حضور یافتند و درخصوص چالش ها و فرصت های کلیدی برای رشد بخش کشاورزی و مواد غذایی در هند به تبادل نظر پرداختند. مهم ترین دستاورد این رویداد، جذب سرمایهگذاری به ارزش 72 میلیارد و 170 میلیون روپیه بود که نویدبخش فرصت های شغلی مستقیم و غیرمستقیم برای ۵۸,۴۵۸ نفر میباشد. بیش ترین تعهدات سرمایه گذاری در بخش روغن پالم بود. 9 شرکت از مجموع 27 شرکت سرمایه گذار قصد راه اندازی واحدهای فرآوری روغن پالم را دارند. شرکت تعاونی دولتی اتحادیه پرورش دهندگان دانههای روغنی تلانگانا با تعهد سرمایهگذاری بالغ بر 10 میلیارد و 550 میلیون روپیه و ایجاد اشتغال برای ۱۴,۶۰۰ نفر و شرکت مواد غذایی پاتانجلی با تعهد سرمایهگذاری 10 میلیارد و 500 میلیون روپیه و ایجاد اشتغال برای ۲۹۰۰ نفر، بیش ترین تعهدات سرمایه گذاری را در این بخش ارائه کردند. شرکتهای دیگری همچون نوشیدنیهای وارون، شرکت فور زیرو، مزارع ارگانیک ژورالا، بیو ویوک و شرکت مودی ناچورلس نیز تعهدات سرمایهگذاری قابل توجهی ارائه دادند.
طی پنج سال گذشته تلانگانا بیش از 70 میلیارد روپیه سرمایه ثابت به ظرفیت های فرآوری مواد غذایی در این ایالت اضافه کرده است. به منظور تقویت بیش تر بخش فرآوری مواد غذایی در این ایالت، مناطق ویژه فرآوری مواد غذایی به وسعت بیش از 10000 هکتار در دست احداث است.
https://telanganatoday.com/food-conclave-landmark-day-for-telanganas-agri-food-industry
همکاری شرکت لمونچیلی فارمز و نمایندگان هلندی به منظور ارائه راهکارهای پایدار به کشاورزان هندی
شرکت خصوصی لمونچیلی فارمز واقع در حیدرآباد، بزرگترین مزرعه هیدروپونیکی در جنوب آسیاست. این شرکت با نمایندگان هلندی در چارچوب برنامه "HortiRoad2India" همکاری کرده است. هدف از این همکاری، حمایت از صاحبان گلخانههای کوچک در سراسر هند است. شرکتهای هلندی شرکت کننده در این همکاری شامل: پریا-هند، Bayer Crop Science، Hoogendoorn Growth Management و سایرین هستند. این همکاری به کشاورزان هندی فرصت آموزش و به اشتراک گذاری دانش جامع در زمینه تولید پایدار غذا را ارائه می دهد و آنها را قادر میسازد تا روشهای نوین و مؤثر کشاورزی را از کارشناسان این حوزه در سراسر جهان بیاموزند. لمونچیلی فارمز به خاطر پیادهسازی روشهای کشاورزی جهانی و داشتن یک گلخانه 15 هکتاری با سقف قابل جمع شدن، سیستم کوددهی پیشرفته و کشاورزی هیدروپونیکی 100% شناخته شده است.
https://telanganatoday.com/lemonchillii-farms-dutch-delegation-join-forces-to-provide-sustainable-solutions-to-indian-farmers
تلانگانا در حال کسب مجوزها و اجازهنامههای محیطی برای پروژه چند منظوره سیتاما ساگار
دولت ایالت تلانگانا در حال کسب مجوزها و اجازهنامههای محیطی لازم برای پروژه چند منظوره سیتاما ساگار است که جزئی از پروژه آبیاری لیفت سیتاراما میباشد. دولت گزارش تفصیلی پروژه جدیدی را به کمیسیون آب مرکزی و وزارت محیط زیست و جنگل ارسال کرده است و میتوان انتظار داشت که مجوزها، از جمله مجوز محیطی، به زودی صادر شود. هدف از این پروژه ساخت سد و توسعه یک پروژه هیدروالکتریک برای تولید 320 مگاوات برق و تأمین آب آبیاری به منطقه فرماندهی است. هزینه تخمین زده شده برای این پروژه 34.81 میلیارد روپیه است. دولت تاکنون بخش قابل توجهی از زمین مورد نیاز برای این پروژه را تهیه کرده است.
https://telanganatoday.com/telangana-to-press-for-environmental-clearance-for-sitamma-sagar-project
تلانگانا بزرگترین مرکز آبزیپروری آب شیرین را در منطقه سیرسیلا راه اندازی کرد
تلانگانا به زودی دارای بزرگترین مرکز آبزیپروری آب شیرین یکپارچه جهان در سد مید منایر در منطقه راجانا سیرسیلا خواهد شد. کی.تی. راما رائو، وزیر صنایع و فناوری اطلاعات، روز سهشنبه اعلام کرد که این مرکز آبزیپروری آب شیرین، سالانه صادراتی به ارزش بیش از 10 میلیارد روپیه خواهد داشت و برای ۴,۸۰۰ نفر به طور مستقیم و برای ۷,۰۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی خواهد کرد. این مرکز فعالیتهایی از جمله تولید بچه ماهی، خوراک ماهی، پرورش ماهی در قفس و فرآوری ماهی را شامل میشود. این پروژه در زمینی به وسعت ۳۰۰ هکتار ایجاد خواهد شد و از ۱۵۰ هکتار از کل مساحت آبی مخزن استفاده خواهد کرد. شرکتهای فیشین هند، گروه راجاننا اکوا و ناندا و مولپوری اکوا به منظور احداث واحدهای فرآوری خود در این مرکز، مبلغی بالغ بر 10.3 میلیارد روپیه سرمایهگذاری خواهند کرد. هدف از احداث این مرکز تولید ۱۲۰ هزار تن متریک ماهی در سال، تولید ۵,۷۵۰ هزار تن متریک بچه ماهی در هاچری و تولید ۲۰۰ هزار تن متریک خوراک ماهی است.
https://telanganatoday.com/telangana-to-set-up-worlds-largest-aqua-hub-in-sircilla
واگذاری احداث جاده کمربندی نهرو در حیدرآباد به شرکت IRB Infrastructure Developers Ltd
دولت تلنگانا احداث جاده کمربندی خارجی نهرو در حیدرآباد را بهموجب یک قرارداد ۳۰ ساله به ارزش 0.9 میلیارد دلار به شرکت IRB Infrastructure Developers Ltd اعطا کرده است. این قرارداد یکی از بزرگترین معاملات در بخش راه این کشور بر اساس مدل TOT (عوارض، عملیات و انتقال) است و انتظار می رود که درآمد قابل توجهی را برای دولت فراهم آورد. مدل پیشروی TOT به دولت امکان میدهد با آزادسازی ارزش سرمایهگذاری عمومی در زیرساختها، از کارآیی بخش خصوصی در عملیات و مدیریت بهرهبرداری، استفاده کند. مبلغ پیشنهادی برای قرارداد جاده کمربندی خارجی به عنوان یک پیشنهاد رقابتی و قوی با ضریب درآمد 13.64 در نظر گرفته شده است. برنده مناقصه عهده دار جمعآوری عوارض تردد و نگهداری جاده در طول دوره قرارداد میباشد. این قرارداد در راستای سیاست های دولت تلنگانا مبنی بر افزایش فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه کلان در منطقه است.
https://telanganatoday.com/orr-gets-rs-7380-crore-international-competitive-tot-bidding
ساکنان حیدرآباد اکنون میتوانند با قطار فوق العاده به کشمیر بروند
در طرح بهارات گوراو که از سوی راهآهن هند برای ترویج خدمات قطارهای تفریحی شرکتهای خصوصی و با هدف افزایش گردشگری ارائه شده است، ساوت استار ریل، اولین ارائه دهنده خدمات در بخش خصوصی، قطار ویژه تعطیلات را راه اندازی کرده است. این قطار به مسافران امکان میدهد تا در قالب یک تور ۱۲ روزه، از گرمای حیدرآباد بگریزند و درههای زیبای کشمیر را کاوش کنند. قطار از شهر کویمباتور ایالت کرالا حرکت میکند و از مسیر یلاهانکا، وارانگال و ویجایاوادا عبور میکند. برنامه سفر شامل بازدید از شهر های سریناگار، سونمارگ، گلمارگ، آمریتسار و آگرا است و مسافران امکان تجربه جاذبهها و نمادهای فرهنگی این مناطق را خواهند داشت. قطار مجهز به امکاناتی نظیر سیستمهای اعلام عمومی، امکانات سرگرمی، دوربینهای مداربسته و پشتیبانی پزشکی است. همچنین بسته خدمات این تور 12 روزه شامل وعدههای غذایی و امنیت بار است. این سفر برای ساکنان تلانگانا با امکانات حمل و نقل ویژه برای مسافران حیدرآباد در دسترس است. قیمت بستهها از ۴۱,۹۵۰ روپیه برای واگن درجه سه، ۵۴,۷۸۰ روپیه برای درجه دو و ۶۴,۹۹۰ روپیه برای درجه یک آغاز میشود.
https://www.deccanchronicle.com/nation/in-other-news/100423/hyderabadis-can-now-take-a-magical-rail-ride-to-kashmir.html
سازمان مراکز خدمات مالی بین المللی (IFSCA) و مرکز نوآوری فناوری برای بانک های داده در مؤسسه فناوری اطلاعات هند – حیدرآباد (IIIT) تفاهم نامه همکاری امضا کردند
سازمان مراکز خدمات مالی بین المللی (IFSCA) و مرکز نوآوری فناوری برای بانک های داده در مؤسسه فناوری اطلاعات هند –حیدرآباد (IIIT) یک تفاهم نامه امضا کردهاند. هدف از این تفاهم نامه ایجاد چارچوبی برای همکاری بین دو سازمان به منظور حمایت و تسهیل فعالیتهای شرکتهای فینتک (شرکت فناوری مالی) و تکفین (شرکت مالی فناوری( است. این همکاری به شرکتهای فینتک و تکفین که در مرکز نوآوری فناوری برای بانک های داده ثبت نام کردهاند، امکان دسترسی به محیط آزمایشی و نظارتی IFSCA و درخواست برنامه انگیزشی طرح مشوق های فناوری مالی 2022 را فراهم میسازد.
مؤسسه فناوری اطلاعات هند –حیدرآباد که در سال ۱۹۹۸ تأسیس شده است، یک دانشگاه پژوهشی است که بر روی زمینههای مختلف فناوری اطلاعات تمرکز دارد. زمینههای تحقیقاتی این دانشگاه شامل فناوریهای اطلاعات تصویری، فناوریهای زبانی انسانی، مهندسی داده، و بسیاری دیگر است. مؤسسه فناوری اطلاعات هند –حیدرآباد در صدد است تا از طریق تحقیقات بین رشتهای، تأثیر اجتماعی قابل توجهی را در زمینه فناوری اطلاعات و کاربردهای آن در حوزههای دیگر ایجاد کند.
https://telanganatoday.com/ifsca-inks-mou-with-ihub-data-iiit-hyderabad
فهرست شهرهای هوشمند جهان منتشر شد – حیدرآباد در رتبه ۱۱۶ جهانی
مؤسسه بینالمللی مدیریت و دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور فهرست شهرهای هوشمند را منتشر کردهاند که شهرهای هوشمند در سراسر جهان را بر اساس زیرساختها و خدمات دیجیتال فعلی رتبهبندی میکند. این ارزیابی متغیرهای مرتبط با ادراک و تعامل ساکنان با تلاشهای دولت در پنج محور عمده، شامل سلامت و ایمنی، حرکت و جابه جایی، فعالیتها، فرصتها (سیستم کار و آموزش) و حکمرانی را مورد بررسی قرار میدهد.
زوریخ در سوئیس، از سال ۲۰۱۹ به بالاترین رتبه در فهرست دست یافته است. به جز کانبرا در استرالیا و سنگاپور، همهی ده شهر هوشمند برتر جهان در اروپا واقع شدهاند. دهلی از جمله شهرهای هوشمند برتر هند است و در رتبه ۱۰۵ جهانی قرار دارد. پس از آن مومبای در میان شهرهای هوشمند هند دارای جایگاه دوم با رتبه ۱۰۹ جهانی میباشد. بنگلور در میان شهرهای هوشمند هند به جایگاه سوم و حیدرآباد در میان شهرهای هوشمند هند به جایگاه چهارم رسیده است و در رتبه ۱۱۶ جهانی قرار دارد. به طور کلی، فهرست شهرهای هوشمند مؤسسه بینالمللی مدیریت اطلاعات مفیدی را برای سازمانها، تصمیمگیران و مؤسسات بینالمللی فراهم میکند تا استراتژیهای ملی در بهبود کیفیت زندگی و پیشرفت شهرها را ارزیابی کنند.
https://www.siasat.com/list-of-smart-cities-in-the-world-released-know-where-hyderabad-stands-2580485/