معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۹/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۵۴

اخبار اقتصادی عراق - کربلا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق - کربلای معلی در هفته اول آذر ماه 1401 مندرج در سانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

تامین 60 درصد از نیازهای گاز وارداتی عراق توسط پالایشگاه کربلا

کمیته نفت و گاز مجلس عراق، اعلام کرد پالایشگاه کربلا بالغ بر 60 درصد از گاز وارداتی عراق را تامین خواهد کرد. علی المشکور معاون کمیته نفت و گاز پس از نشست کمیته در گفتگو با خبرگزاری عراق (اینا) گفت: خودکفایی گاز با راه اندازی پروژه‌های بزرگ در کشور دور از دسترس نیست و پالایشگاه کربلا با تمام ظرفیت خود در حال فعالیت است و تقریباً 40 تا 60 درصد واردات گاز مایع را تامین می‌کند. با تکمیل ظرفیت این پروژه و سایر طرحهای کشور، ما حتی می‌توانیم مازاد تولید خود را صادر نماییم. مشکور افزود: مقادیری که از ایران، قطر و یا حتی از کشورهای دیگر وارد می‌شود، با بهره برداری از برخی کارخانه‌ها یا پالایشگاه‌های موجود به راحتی قابل پوشش است. خاطر نشان می سازد پالایشگاه کربلا بطور رسمی ماه گذشته تولید خود را آغاز کرد. (خبرگزاری اینا)

افتتاح مجتمع پزشکی تخصصی امام حسین ع وابسته به آستان عتبه حسینی

شیخ عبدالمهدی کربلایی تولیت آستان عتبه حسینی طی مراسمی مجتمع پزشکی تخصصی امام حسین(علیه السلام) را افتتاح کرد. دکتر ستار جبار السعدی رئیس سازمان بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عتبه حسینی ، در گفتگو با خبرگزاری نون، گفت: مجتمع پزشکی تخصصی امام حسین (علیه السلام) این مجموعه متشکل از کلینیک های تخصصی دندانپزشکی و جدیدترین دستگاه‌های معاینه و تشخیص بیماری‌های چشمی و چشم مصنوعی، علاوه بر تخصص های اضافه شده در جراحی‌های عمومی و شکم، مفاصل، اورولوژی، بیماری‌های زنان و اطفال می‌باشد. همچنین آزمایشگاه، با جدیدترین تجهیزات آزمایشگاهی، داروخانه و ملزومات پزشکی و مرکز ساخت عینک طبی از جمله بخشهای این مجتمع می‌باشد. (خبرگزاری نون)

اجرای پروژه‌های راهبردی در کربلا توسط شرکت چینی CRBC

مدیران شرکت دولتی CRBC چین با نصیف الخطابی استاندار کربلا دیدار و در خصوص اجرای پروژه‌های راهبردی مهم در استان کربلا از قبیل پروژه قطار منوریل بین شهری کربلا و نجف، پروژه دوربرگردان میدان امام حسین ع و برخی طرحهای دیگر توافق گردید. (المستقله)

اعلام پروژه‌های سال 2023 توسط استاندار بابل

وسام اصلان فرماندار بابل اهم پروژه‌های این استان را برای سال آینده 2023 را اعلام کرد. پروژه‌های بازسازی ورودی حله - نجف، ورودی حله - دیوانیه و ورودی حله - کربلای مقدس، اجرای زیرساخت‌های فاضلاب و هدایت آب باران و همچنین پروژه‌های احیا و اجرای خیابان‌های اساسی و اصلی و طرح کاهش زباله و بازیافت آن از جمله این پروژه‌ها می‌باشند. (خبرگزاری اینا)

سرمایه گذاری برای ایجاد کارخانه‌های آهن و آلومینیوم  در استان بابل

محمد زکوم، مدیر کمیسیون سرمایه‌گذاری بابل در بیانیه‌ای به خبرگزاری اینا گفت: کمیسیون سرمایه گذاری استان بابل، طرحی را برای اعطای چندین پروژه بزرگ در بخش صنعتی را تصویب کرده است که طی آن کارخانه‌های آهن و آلومینیوم با فناوری جدید برای اولین در عراق ایجاد خواد شد. وی افزود: در حال حاضر استانداری بابل دارای یک واحد تولیدی فولاد است که ظرفیت تولید آن به 50 درصد رسیده است. با این حال بدلیل نیاز کشور و استان بابل، ایجاد دو کارخانه دیگر در دستورکار قرار گرفت که کارخانه آلومینیوم به لحاظ فناوری و میزان تولید در کشور بی نظیر خواهد بود. (خبرگزاری اینا)

دیدار وزیر صنعت با مسئولان شرکت صنعت خودرو و تجهیزات در بابل

خالد بطال النجم وزیر صنعت و معدن عراق ضمن بازدید از کارخانه تولید مونتاژ خودرو و تجهیزات خودرو در استان بابل، با مسئولان شرکت مذکور در خصوص افزایش خطوط تولید گفتگو و دستورات لازم را صادر کرد. وزیر صنعت و معدن عراق همچنین طی نشستی جداگانه با تعدادی از سرمایه گذاران و تجار استان بابل بر اهمیت استفاده از ظرفیت کامل واحدهای صنعتی و تولیدی و بویژه کارخانه تولید خودروی بابل تاکید کرده و خواستار مشارکت بیشتر بخش خصوصی استان در طرحهای دولت عراق شد. (الاوله نیوز)

برنامه مبارزه با فقر وزارت برنامه ریزی عراق

وزارت برنامه‌ریزی عراق با پیش‌بینی افزایش جمعیت کشور به 50 میلیون نفر در سال 2030، از برنامه‌ریزی 5 ساله برای مبارزه با فقر در کشور خبر داد. عبدالزهره الهنداوی، سخنگوی وزارت برنامه‌ریزی عراق، گفت که بر اساس برآوردهای رشد جمعیت سالانه که رشد جمعیت 2.5 درصدی را در عراق نشان می‌دهد، پیش‌بینی می‌شود که جمعیت این کشور در سال 2030 به حدود 50 میلیون نفر و در سال جاری به بیش از 42 میلیون تن برسد. الهنداوی تأکید کرد که این افزایش جمعیت نیازمند سیاست‌گذاری درست است و افزود که این وزارتخانه سندی ملی برای سیاست‌گذاری جمعیتی تنظیم خانواده کرده که  در سال‌های آینده اجرا خواهد شد. (خبرگزاری اینا)

خرید 650 هزار تن گندم توسط عراق از استرالیا و کانادا

وزارت تجارت عراق از عقد قرارداد برای خرید 650 هزار تن گندم برای تامین گندم 4 ماه نخست سال آتی خبر داد. اثیر الغریری، وزیر تجارت عراق اعلام کرد کمیته مرکزی عقد قرارداد در وزارت تجارت عراق، قراردادی برای خرید 200 هزار تن گندم از استرالیا و 100 هزار تن گندم از کانادا امضا کرد. (خبرگزاری اینا)

پیشنهاد 150 تریلیون دینار بودجه سال 2023 عراق  

کمیسیون دارایی و مالی مجلس عراق اولویت‌های بودجه سال 2023 را به ارزش 150 تریلیون دینار مشخص کرد. بر معین الکاظمی، عضو کمیسیون اعلام کرد اساس بودجه پیشنهادی بر پایه قیمت هر بشکه نفت  75 دلار پایه‌گذاری شده است. وی افزود: اتخاذ قیمت مناسب برای هر بشکه نفت با در نظر گرفتن احتمال کاهش قیمت های جهانی نفت، 75 دلار در نظر گرفته شد و بر این اساس ارزش درآمدهای نفتی بالغ بر 127 تریلیون دینار خواهد بود. درآمدهای غیرنفتی نیز به ارزش بیش از 20 تریلیون دینار وجود خواهد داشت. وی در مورد اولویت های تخصیص بودجه اظهار داشت: در کمیته مالی معتقدیم اولویت بودجه برنامه دولت بر محور دو موضوع اساسی بهداشت و تامین برق خواهد بود. تلاش می‌کنیم به تولید 30 مگاوات در روز برسیم، از پرونده حمایت اجتماعی، سرمایه‌گذاری و شهری حمایت کنیم. (خبرگزاری نون)

برنامه وزارت کشاورزی عراق برای حمایت از محصول داخلی و مبارزه با دامپینگ بازار

حمید النایف، سخنگوی وزارت کشاورزی عراق از قصد دولت برای اجرای برنامه حمایت از کالای داخلی و محدود کردن دامپینگ در بازار مواد غذایی و تعیین تعرفه گمرکی برای مواد غذایی و کشاورزی وارداتی خبر داد. النایف افزود: محمد شیعه السودانی نخست وزیر تمایل به حمایت از محصول داخلی با فعال کردن قانون حمایت از محصولات داخلی دارد که روند دامپینگ بازار را محدود می‌کند. وی بر ضرورت بازنگری در تمامی تصمیمات قبلی به نحوی که منجر به دستیابی به تعادل قیمتی معقول برای کشاورز و مصرف‌کنندگان شود، تاکید کرده و اولویت‌ها را به سمت صنایع تولیدی، حفاظت از تولیدات داخلی و گسترش کشاورزی دانست. (خبرگزاری اولا)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما