سازمان بین المللی کار (ILO): کارگران جوان بیشترین ضربه را از پیامدهای کووید دیده اند
به گفته سازمان بین المللی کار (ILO)، بیماری همه گیر گرونا مشکلات بیشتری را برای جوانان 15 تا 24 ساله ایجاد کرده است که از زمان اعلام وضعیت اضطراری بهداشت جهانی در اوایل سال 2020، بیکاری بیشتری را نسبت به کارگران مسن تجربه کرده اند. گزارش جدید روند اشتغال جهانی برای جوانان نشان می دهد که بیکاری جوانان هنوز 6 میلیون بالاتر از سطح قبل از COVID19 است.
سازمان بین المللی کار (ILO) 12 اوت اعلام کرد، تعداد جوانانی که در سراسر جهان نمیتوانند در سال جاری شغلی پیدا کنند، قرار است به 73 میلیون نفر برسد - که شش میلیون نفر بیشتر از قبل از COVID-19 است. به گفته این سازمان بین المللی، بیماری همه گیر کرونا مشکلات بیشتری را برای جوانان 15 تا 24 ساله ایجاد کرده است که از زمان اعلام وضعیت اضطراری بهداشت جهانی در اوایل سال 2020، تلفات بیکاری «بسیار بیشتر» را نسبت به کارگران مسن تجربه کرده اند. زنان جوان بیشتر از همتایان مرد خود برای یافتن کار تلاش کردهاند، در حالی که انتظار میرود کشورهای عربی تا پایان سال شاهد بالاترین سطح بیکاری جوانان در مقایسه با میانگین جهانی باشند.
مارتا نیوتن، معاون مدیر کل سیاست سازمان بینالمللی کار، در مورد بازارهای کار جوانان در سراسر جهان گفت: «این موضوع تعدادی از کاستیها را در نحوه رسیدگی به نیازهای جوانان، بهویژه آسیبپذیرترین افراد جویای کار برای اولین بار آشکار کرده است. خانم نیوتن در مراسم معرفی گزارش ILO با عنوان «روندهای جهانی اشتغال برای جوانان 2022: سرمایه گذاری در تغییر آینده برای جوانان» گفت که سهم جوانانی که در اشتغال، تحصیل یا آموزش در سال 2020 نیستند به 23.3 درصد افزایش یافته است.
گزارش ILO نشان می دهد که این افزایش 1.5 درصدی نسبت به سال 2019 است و سطحی را نشان می دهد که در حداقل 15 سال گذشته مشاهده نشده است. در این گزارش آمده است: نتایج نیز در درازمدت بدتر میشود.
نکات مهم این گزارش شامل این یافته نگران کننده است که زنان جوان در یافتن شغل وضعیت بدتری نسبت به مردان جوان دارند. امسال کمتر از 3 زن از هر 10 زن جوان در سراسر جهان، در مقایسه با بیش از 4 نفر از هر 10 مرد جوان، انتظار می رود که شاغل باشند. در گزارش سازمان بینالمللی کار، شکاف جنسیتی که در دو دهه گذشته نشانهای از کم رنگ شدن بروز نداده است، در کشورهای با درآمد متوسط پایین با 17.3 درصد و کمترین آن در کشورهای با درآمد بالا با 2.3 درصد است.
آخرین دادههای نیروی کار بررسیشده توسط ILO هم چنین نشان میدهد که تنها کشورهای با درآمد بالا احتمالاً تا پایان سال جاری شاهد بهبود سطح بیکاری جوانان «نزدیک به سال ۲۰۱۹» خواهند بود.
پیش بینی میشود در کشورهای کم درآمد، نرخ بیکاری جوانان بیش از یک درصد بالاتر از مقادیر قبل از بحران کووید باقی بماند.
سازمان جهانی کار اعلام کرد، در آفریقا، نرخ بیکاری 12.7 درصدی جوانان قاره این واقعیت را پنهان میکند که بسیاری از جوانان تصمیم گرفته اند به طور کلی از بازار کار کناره گیری کنند. این بیانیه خاطرنشان کرد که "بیش از یک نفر از هر پنج جوان در آفریقا در سال 2020 شغل، تحصیل یا آموزش نداشتند و این روند رو به وخامت بوده است".
کشورهای عربی بالاترین و سریعترین نرخ بیکاری جوانان را در سرتاسر جهان دارند که 24.8 درصد در سال 2022 پیشبینی شده است.
در اروپا و آسیای مرکزی، پیش بینی میشود که بیکاری در بین جوانان 15 تا 24 ساله در سال جاری 1.5 درصد بیشتر از سایر نقاط جهان باشد (16.4 درصد در مقایسه با 14.9 درصد). اگرچه "پیشرفت قابل توجهی" در کاهش بیکاری جوانان هم برای زنان و هم برای مردان وجود دارد، سازمان بین المللی کار اعلام کرد که پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین "به احتمال زیاد بر نتایج تاثیر میگذارد".
در حالی که منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار است تا پایان سال شاهد 14.9 درصد از کارگران جوان باشد که هم چنان در جستجوی شغل هستند، مطابق با میانگین جهانی، این تصویر احتمالاً در آمریکای لاتین نگرانکننده خواهد بود، جایی که انتظار میرود این نرخ 20.5 درصد باشد. در گزارش ILO آمده است: «از لحاظ تاریخی، نرخ بیکاری زنان جوان بیشتر از مردان جوان (در کشورهای آمریکای لاتین) بوده است، اما بحرانهای جهانی این روند را تشدید کرد. با این حال، تصویر در آمریکای شمالی کاملاً متفاوت است، جایی که انتظار میرود نرخ بیکاری جوانان و بزرگسالان جوان در سطح متوسط جهانی باشد، یعنی 8.3 درصد. برای رسیدگی به این مشکل، آژانس کار سازمان ملل از دولت ها خواست تا تدابیر سیاست پایدار را اجرا کنند. بر اساس این گزارش، این امر میتواند 8.4 میلیون شغل اضافی برای جوانان تا سال 2030 ایجاد کند.
ILO معتقد است سرمایه گذاریهای هدفمند در فناوریهای دیجیتال میتواند تعداد زیادی از کارگران جوان را جذب کند. با دستیابی به پوشش جهانی پهنای باند تا سال 2030، حدود 24 میلیون شغل جدید در سراسر جهان ایجاد میشود که 6.4 میلیون نفر از آنها را کارگران جوان تشکیل می دهند.
https://news.un.org/en/story/2022/08/1124432