معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۵/۲۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۵۴

توقف فعالیت صنعت فیلمسازی جنوب هند به واسطه ضرر و زیان ناشی از کرونا

اعضای اتحادیه تهیه کنندگان فیلم تلوگو اعلام کرده بودند که با توجه به افزایش چشمگیر هزینه‌های تولید، از ابتدای ماه اوت (10 مرداد ماه) فعالیت خود را متوقف خواهند کرد.پس از همه گیری کرونا، هزینه‌های پیش تولید و ساخت فیلم های سینمایی در هند افزایش سرسام آوری یافته است و تهیه کنندگان ضرر و زیان بسیاری را به این خاطر متحمل شده اند.

اعضای اتحادیه تهیه کنندگان فیلم تلوگو اعلام کرده بودند که با توجه به افزایش چشمگیر هزینه‌های تولید، از ابتدای ماه اوت (10 مرداد ماه) فعالیت خود را متوقف خواهند کرد. اعضای این اتحادیه با صدور بیانیه ‌ای اعلام کردند: «همه اعضای اتحادیه داوطلبانه تصمیم گرفته ‌اند که از اول اوت فیلم برداری را متوقف کنند و تا زمانی که راه ‌حلی قابل اجرا برای مشکلات مالی پیدا شود، بحث و گفتگو در این رابطه را ادامه دهند.»

پس از همه گیری کرونا، هزینه‌های پیش تولید و ساخت فیلم های سینمایی در هند افزایش سرسام آوری یافته است و تهیه کنندگان «تالیوود[1]» نیز ضرر و زیان بسیاری را به این خاطر متحمل شده اند.

سینمای تلوگو که به اسم تالیوود نیز شناخته می‌شود، بخشی از سینمای هند است که به تولید فیلم‌ های تلوگو زبان اختصاص دارد. واژه تالیوود از ترکیب دو اسم تلوگو و بالیوود ساخته شده است. زبان تلوگو بطور گسترده در ایالت‌های آندرا پرادش و تلانگانا صحبت می‌شود و بیشترین مخاطبین تالیوود در این دو ایالت جنوبی حضور دارند. اولین فیلم سینمای تلوگو در سال 1921 میلادی تولید شده است و در حال حاضر تالیوود بعد از بالیوود، بزرگترین صنعت فیلم ‌سازی هند محسوب می‌شود.

پس از انتشار بیانیه اعضای اتحادیه تهیه کنندگان فیلم تلوگو مبنی بر توقف پروژه‌های فیلم برداری به دلیل مشکلات مالی، اتاق بازرگانی تالیوود برای جلوگیری از بحران وارد عمل شده است. در همین راستا روز چهارشنبه 27 ژوئیه (4 مرداد) جلسه ای با حضور اعضای اتحادیه تهیه کنندگان و نمایندگان «اتاق بازرگانی فیلم تلوگو[2]» برگزار شد. در این جلسه نمایندگان اتحادیه تأکید کردند که سینما بسیار فراتر و بزرگتر از «ستارگان سینما» است و خواستار رسیدگی فوری به نگرانی‌های کلیدی موجود با در پیش گرفتن راه حل هایی همچون کاهش دستمزد بازیگران و سایر هزینه‌های تولید شدند.

آقای «سی کالیان» تهیه کننده و رئیس شرکت تهیه کنندگان فیلم تلوگو پس از اتمام این جلسه به رسانه‌ها گفت: «دغدغه‌های اعضای اتحادیه تهیه کنندگان فیلم تلوگو قابل درک است و در نهایت این‌ها مسائلی است که تمامی اعضای صنف تهیه کنندگان بابت آنها نگرانی دارند. امیدواریم راهی به جلو پیدا کنیم.»

شایان ذکر است این اقدام اعضای اتحادیه تهیه کنندگان فیلم تلوگو در پی شکست اخیر بسیاری از فیلم‌ ها در گیشه به رغم حضور ستارگان بزرگ انجام شده است. فارغ از موفقیت یا شکست یک فیلم در گیشه، ستارگان فیلم دستمزدهای بسیار بالایی می‌گیرند و اکنون تهیه‌کنندگان از ستاره‌ ها می‌خواهند که دستمزد خود را کاهش دهند تا تالیوود بتواند به حیات خود ادامه دهد.

یکی از اعضای اتحادیه تهیه کنندگان فیلم تلوگو در این خصوص گفت: «پیام واضح است، اگر هزینه‌های تولید کاهش نیابد منجر به نابودی صنعت سینما خواهد شد. پس از همه‌گیری کرونا با کاهش درآمد و افزایش هزینه‌ها، مشکلات ساخت فیلم برای تهیه کنندگان دشوارتر شده است و اکنون وظیفه داریم که این وضعیت را اصلاح کنیم و تا زمان یافتن راه حل هایی برای بهبود این اکوسیستم، کار را متوقف کنیم.»

در این راستا قرار است «دیل راجو» تهیه کننده مطرح تالیوود و رئیس انجمن صنفی تهیه کنندگان، برای توضیح وضعیت دشوار مالی به سراغ ستاره‌های بزرگ سینما رود و برای کاهش دستمزد ها با آنها مذاکره کند. کاهش سایر هزینه‌های تولید مانند هتل ها، کاروان‌ها و عوامل پشت صحنه نیز در دستور کار است.

در حالی که تهیه‌کنندگان مشکلات خود را دارند، صاحبان سالن‌ های سینما نیز صنف دیگری هستند که از رکود رخ داده در تالیوود متضرر می‌شوند. یکی از راهکارهای مشترک ارائه شده توسط تهیه کنندگان و صاحبان سالن‌های سینما برای غلبه بر بحران مالی، طولانی تر کردن مدت اکران فیلم ها در سالن‌های سینما است.

در حال حاضر مدت اکران هر فیلم بین 6 تا 10 هفته است و پس از آن فیلم برای نمایش از طریق اینترنت در اختیار پلتفرم های آنلاین قرار داده می‌شود. صاحبان سالن‌های سینما معتقدند این بازه زمانی برای نمایش فیلم های پر هزینه کافی نیست و لازم است که این فیلم ها مدت طولانی تری بر روی پرده باقی بمانند.

شایان ذکر است سالن‌های سینمای هند تنها از اردیبهشت ماه سال جاری مجوز فعالیت با 100%  ظرفیت تماشاگران را دریافت کرده اند و جبران ضرری که در طول دو سال شیوع کرونا به صنعت سینمای این کشور وارد شده است، قطعاً امری دشوار و زمانبر خواهد بود.

[1] Tollywood

[2] Telugu Film Chamber of Commerce

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما