معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۲۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۸۴

هفدهمین دوره نمایشگاه تجاری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی OIC– داکار 2022

هفدهمین دوره نمایشگاه تجاری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) بعنوان بزرگترین رویداد تجاری این سازمان با همکاری مرکز اسلامی‌توسعه تجارت (ICDT) و مرکز بین المللی تجارت خارجی سنگال (CICES) بعدازظهر روز دوشنبه 23 خرداد 1401 ( 13 ژوئن 2022 ) با حضور شرکت کنندگانی از 41 کشور عضو این سازمان در مرکز بین المللی تجارت خارجی داکار افتتاح گردید

موضوع این دوره نمایشگاه عبارت بود از « تسهیل تجارت بین کشورهای اسلامی ، ابزارهای مناسب برای توسعه مبادلات تجاری» . هدف از برگزاری این نمایشگاه عبارت بودند از :

  • هم افزایی، ارتقای سرمایه گذاری و توسعه مشارکت بین کشورهای اسلامی‌با هدف تنوع بخشی به محصولات و خدمات.
  • توسعه مبادلات برای همکاری هوشمندانه بین کشورهای عضو که در اثر بیماری کرونا و نیز جنگ اوکراین آسیب دیده اند.
  • ارائه ویترینی برای نشان دادن مهارتها ، دانش فنی ، تولیدات و خدمات و نیز آشنایی با چشم انداز توسعه تجاری در سطح کشورهای اسلامی.
  • دستیابی به اهداف مشترک در تامین زنجیره‌های ارزش غذایی برای تضمین امنیت بهتر غذایی.

در این نمایشگاه که تا 29 خرداد سالجاری ( 19 زوئن 2022 ) ادامه دارد تجار و صاحبان صنایع در قالب 400 غرفه در زمینی به مساحت 20 هزار مترمربع از جمله 8 هزار متر مربع فضای اختصاصی محصولات و خدمات خود در زمینه‌های مختلف محصولات کشاورزی و دامی، مواد غذایی، لوازم ساختمانی و غیره را در معرض نمایش عموم قرار دادند. پیش بینی می‌شود تعداد 10 هزار نفر بازدید کننده حرفه ای و تخصصی از این نمایشگاه بازدید بعمل آورند. در حاشیه برگزاری نمایشگاه کارگاه‌های آموزشی در مورد صدور گواهی حلال در کشورهایOIC جلسه با تجار و صاحبان صنایع از سوی مجمع آژانس های تشویق سرمایه گذاری کشورهای عضو OIC در جنوب صحرای آفریقا، و همچنین جلسات حرفه ای (B2B) بین بازرگانان کشورهای OIC  برگزار خواهد شد. 

در مراسم افتتاحیه علی صالح دیوپ وزیر دام و تولیدات دامی سنگال، احمد سوگندو معاون دبیر کل سازمان همکاری اسلامی و خانم لطیفه البوعبدلاوی مدیرکل مرکز اسلامی‌برای توسعه تجارت (CIDT) و حسن نسیری سفیر مراکش در سنگال شرکت داشتند.     

در ابتدای این مراسم آقای علی صالح دیوپ وزیر دام و تولیدات دامی سنگال  طی سخنانی با اشاره به اینکه توسعه مبادلات تجاری باید بین کشورهای عضو سازمان بیشتر شود و نوعی افزایی و انسجام عینی را تحقق بخشد خاطر نشان ساخت شایسته است بر مزایای همکاریهای همه جانبه بین کشورهای اسلامی‌برای بهبود سطح مبادلات تجاری تمرکز شود. وی در بخش دیگر از سخنانش اظهار داشت : همچنین مهم است که بصورت عمیق در باره تفاوت فرصتهایی که به کشورهای اسلامی عرضه می‌شود بویژه در عرصه دیجیتال تعمق شود تا زمینه توسعه پایدار مبادلات با هدف ارتقای رشد بین کشورهای اسلامی را فراهم آورد. ایشان برگزاری نمایشگاه از سوی سنگال را اقدام مهمی‌برای نشان دادن توانایی این کشور در عرصه محصولات و خدمات و نیز کشف چشم اندازهای توسعه تجاری در مقیاس کشورهای عضو OIC دانست. وی در خاتمه سخنان خود از متخصصان تمامی‌بخشهای تجاری و اقتصادی خواست که در چارچوب نقشه راه برای یک پویایی جدید در راستای توسعه مشارکت در سازماندهی نمایشگاهها و دیدارهای بین المللی با نمایشگاه بین المللی داکار همکاری کنند.

خانم لطیفه البوعبدلاوی مدیرکل مرکز اسلامی‌برای توسعه تجارت (ICDT) نیز طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نمایشگاه برپایی آن را در شرایط خاص منطقه و جهان حاضر با اهمیت دانست و بر لزوم همگرایی و همکاری منطقه ای برای مقابله با چالشهای کند کننده روند اقتصادی کشورهای اسلامی تاکید کرد. وی همچنین این رویداد را فرصتی برای اعضای شرکت کننده سازمان بمنظور به نمایش گذاشتن محصولات تولیدی و نیز فرصتی برای بحث و تبادل نظر در خصوص افزایش تعاملات تجاری بین کشورهای عضو عنوان نمود.

آقای احمد سونگندو معاون دبیرکل سازمان همکاری اسلامی‌به نمایندگی از آقای حسین ابراهیم طاها دبیر کل این سازمان بیانیه ای قرائت نمود. در این بیانیه وی اظهار امیدواری نمود که این نمایشگاه تجاری به طور مؤثری به افزایش تجارت درون سازمان همکاری اسلامی از میزان 18 درصد در سال 2021 به 25 درصد تا سال 2025 کمک کند. همچنین نامبرده از همه آژانس‌های توسعه تجارت وابسته به این سازمان خواست تا به همکاری با کل خانواده OIC برای تحقق این هدف دست یافتنی ادامه دهند. دبیرکل خاطر نشان کرد که برگزاری نمایشگاه عمومی دوسالانه و برگزاری منظم نمایشگاه‌های تخصصی ابزار مهمی‌برای ارتقای تجارت و خدمات در میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است. ایشان خاطر نشان نمود با توجه به بروز اختلال در تجارت جهانی ناشی از همه‌گیری بیماری کرونا و بحران‌های غذایی جهانی ناشی از مجموعه‌ای از چالش‌ها این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. طاها همچنین تاکید کرد که بخش گردشگری نشان دهنده همکاری موثر و فراگیر در گسترش محسوس تجارت درون سازمان همکاری اسلامی است. در این زمینه وی از همه کشورهای عضو خواست تا فعالانه در یازدهمین کنفرانس اسلامی وزرای گردشگری (ICTM) که در تاریخ 27-29 ژوئن 2022 در باکو، آذربایجان برگزار می‌شود، شرکت کنند.

آقای صالحو کیتا، مدیر کل مرکز بین المللی تجارت خارجی سنگال (CICES) نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه این نمایشگاه می‌تواند تأثیرات مثبتی بر همکاری تجاری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی داشته باشد آنرا محمل مناسبی برای گفتگو پیرامون انجمن سرمایه گذاری OCI-Senegal دانست. وی خاطر نشان نمود سنگال آماده است تا پس از دو سال وقفه ناشی از بیماری کرونا نقش خود را به عنوان پشتیبان فعالان اقتصادی در کشورهای OIC ایفا نماید. نامبرده افزود: این رویداد تجاری فرصتی برای انجام تمهیدات لازم برای پاسخگویی به چالش های درون سازمانی در امور تجاری کشورهای عضو فراهم کرده است. آقای کیتا یادآوری کرد که امروزه این رویداد اقتصادی و تجاری به نهادی واقعی برای توسعه روابط اقتصادی و چند وجهی بین کشورهای امت اسلامی تبدیل شده است.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما