معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۲۰

حضور زیمبابوه در نشست مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۲ داووس سوئیس

نشست مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۲ درحالی با حضور سران کشورها و نخبگان تجاری جهان در شهر داووس سوئیس جریان داشت که پیامدهای اقتصادی ناشی از عملیات ویژه نظامی در اوکراین و خطر قحطی و نیز کمبود مواد غذایی و بالا رفتن قیمت سوخت بر این گردهمایی بین‌المللی سایه سنگینی افکند.

 منانگاگوا، رئیس‌جمهور زیمبابوه در طول سفر پنج روزه‌اش طی برنامه‌های فشرده تدارک دیده شده، با چندین مقام بین المللی در حوزه‌های سیاست، تجارت و جامعه مدنی دیدار و گفتگو کرد. وی در برنامه‌های جداگانه، میزبان سران کشورهای آفریقایی از جمله روسای جمهور نامیبیا، رواندا، بوتسوانا و همینطور معاون رئیس جمهور نیجریه در ارتباط با منطقه تجارت آزاد قاره افریقا بود. وی که ریاست جلسه مذکور را بر عهده داشت خاطر نشان کرد اولویت امروز قاره آفریقا تأمین امنیت غذایی و اهمیت به سزای آن در این زمان از هر زمان دیگری قابل ملاحظه و تأمل است.

رئیس جمهورر زیمبابوه در سخنرانی خود تصریح کرد که کشورهای آفریقایی به اندازه کافی زمین‌های خوب و مرغوب برای تولید انواع محصولات کشاورزی بویژه تولید غلات که مهمترین مقوله در حال حاضر برای تأمین امنیت غذایی مردم است را دارند.

منانگاگوا همچنین در این اجلاس در ضمن سخنرانی خود به موضوعات مرتبط با منطقه تجارت آزاد قاره آفریقا AfCFTA که درحال اجرا می‌باشد اشاره نمود و یک فلسفه قدیمی را عنوان کرد که برای تأمین غذا در قاره آفریقا ضرب المثلی وجود دارد که می‌گوید "از چرخ خود استفاده کن و آنچه را که کشت می‌کنی بخور" و مردم قاره آنرا می‌بایست بپذیرند.

وی تصریح کرد اگر روحیه همکاری در تمام زمینه‌ها بالاخص توسعه کشاورزی و معادن به صورت مکانیزه وجود داشته باشد باعث افزایش تولیدات در زمینه‌های مختلف می‌گردد که برای کشورهای آفریقایی بسیار کارساز و سود مند خواهد بود. وی همچنین خاطر نشان کرد که حوزه استخراج مواد معدنی از معادن نیاز به ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی و همچنین سود بیشتر دارد و سود و ارزش افزوده مورد انتظار نیاز به همکاری همه کشورهای افریقایی دارد.

رئیس جمهور زیمبابوه همچنین به سیاست‌های دولت‌ها و استراتژی‌های تجاری آنها اشاره کرد و عنوان داشت که رهبران کشورها چگونه می‌توانند مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوا و نیز جنگ و عملیات نظامی روسیه در اکراین را که موجب کمبود مواد غذایی استراتژیک، ایجاد اختلالات گسترده‌ای در زنجیره تأمین مواد غذایی و همچنین افزایش بی سابقه قیمت‌های سوخت و محصولات کشاورزی نظیر گندم و دانه‌های روغنی در جهان شده است واکنش مناسب نشان دهند و آن را حل نمایند.

رئیس دولت زیمبابوه در همین راستا راه کارهای مختلفی را ارائه کرد و به سران کشورها بویژه کشورهای حوزه قاره آفریقا توصیه نمود که از منابع گسترده موجود که در حوزه‌های مختلف در کشورهایشان مانند معادن و زمین‌های کشاورزی وجود دارد برای تولید بیشتر تاکید داشته باشند و از آنها بهره برداری بهینه نمایند.

رئیس جمهور زیمبابوه همچنین اظهار داشت که باید از زمین‌ها و منابع معدنی کشور به نفع مردم استفاده شود و تاکید نمود که کشورها توسط مردم خود توسعه می‌یابند و به شکوفایی و رشد می‌رسند. در انجام این کار نباید گروهی از جمله جوامع روستایی را نادیده گرفت زیرا که قطب اصلی تولید در جوامع روستایی ظهور و بروز می‌یابد.

منانگاگوا در آخرین روز اقامت خود در سوئیس، زمانی را برای ملاقات و سخنرانی با اتباع زیمبابوه‌ای در آن کشور اختصاص داد. همچنین انکوبه، وزیر توسعه امور اقتصادی این کشور در مورد اهمیت مشارکت زیمبابوه در مجمع جهانی اقتصاد اظهار داشت که برای زیمبابوه مهم است که این کشور ورود به بحث‌های جهانی داشته باشد و فرصت‌های همکاری و سرمایه گذاری در کشور خود را به نمایش گذاشته و از آن بهره برداری نماید.

وزیر توسعه امور اقتصادی زیمبابوه به چگونگی جذب سرمایه گذاری در زیمبابوه از جمله سرمایه گذاری داخلی در پروژه‌ها و سرمایه گذاری‌های مستقیم خارجی اشاره کرد و عنوان داشت که ما اینجا هستیم و به دنبال سرمایه گذار خارجی هستیم زیرا که این موضوع یک مسئله کلیدی برای اکثر کشورها می‌باشد. وی افزود واضح است که اهمیت حضور ما در اجلاس داووس این بوده که بتوانیم سرمایه‌گذاران خارجی را ترغیب کرده و به زیمبابوه بیاوریم.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما