معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۴/۱۴- ۱۰:۰۲

اخبار اقتصادی زیمبابوه

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی زیمبابوه در هفتۀ دوم تیر ماه 1404 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشورها به شرح زیر ارائه می‌گردد.

افزایش صادرات طلا در 5 ماه اول سال 2025

طبق آخرین آمار بانک مرکزی زیمبابوه (RBZ)، صادرات طلای زیمبابوه در پنج ماه اول سال 2025 تقریباً 25 درصد افزایش یافته و از 599.2 میلیون دلار در مدت مشابه سال گذشته به 748 میلیون دلار رسیده است. بیلان ماهانه برای سال 2025 عملکرد قوی را نشان می‌دهد، در ژانویه، میزان صادرات طلای زیمبابوه، 123.1 میلیون دلار (در مقایسه با 112 میلیون دلار در ژانویۀ سال قبل) و در فوریه 117 میلیون دلار (در مقایسه با 109 میلیون دلار در ماه مشابه سال قبل) بوده است. ارقام مارس نیز به 155.6 میلیون دلار رسیده که نسبت به 82.2 میلیون دلار در سال 2024 افزایش چشمگیری یافته است. صادرات طلای ماه آوریل به 183.3 میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 102.6 میلیون دلار همچنان افزایش داشته و البته در ماه مه با کاهش مواجه شده است و از 193.5 میلیون دلار در ماه مشابه سال قبل به 168.7 میلیون دلار تقیل یافت. افزایش 148.8 میلیون دلاری صادرات طلا نسبت به سال گذشته، نشان‌دهنده‌ی سهم رو به رشد بخش طلا در اقتصاد زیمبابوه است. طلا بزرگترین کالای صادراتی زیمبابوه است و سال گذشته، در مجموع شمش‌های طلا به ارزش 1.52 میلیارد دلار آمریکا صادر شد.

https://www.heraldonline.co.zw/gold-exports-sparkle-brightly-in-first-5-months-of-2025/

بهبود پیش‌بینی رشد اقتصادی زیمبابوه

بانک توسعه آفریقا (AfDB) نرخ رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده برای زیمبابوه در سال جاری را نسبت به پیش‌بینی قبلی خود که 5.3 درصد بود به 6.0 درصد افزایش داد. این بانک عملکرد قوی کشاورزی و کاهش تورم را از دلایل بهبود پیش‌بینی رشد اقتصادی این کشور در سال 2025 ذکر کرده است. پیش‌بینی می‌شود کشاورزی پس از خشکسالی سال قبل ، امسال 12 درصد رشد کند. نرخ تورم ماهانه زیمبابوه برای ارز محلی، زیمبابوه گلد (ZiG)، نیز در ماه مه 0.6 درصد کاهش یافت و در ماه ژوئن به 0.3 درصد رسید. نرخ تورم ماهانه دلار آمریکا در ماه ژوئن با تغییر اندکی از منفی 0.3 درصد در ماه مه به منفی 0.2 درصد رسید. خانم مونو موپوتولا، معاون مدیرکل جنوب آفریقا در این بانک پان-آفریقایی، دیروز گفت آخرین پیش‌بینی بانک توسعه آفریقا (AFDB) با پیش‌بینی رشد اقتصادی 6 درصدی در بودجه ملی که پروفسور مثولی انکوبه، وزیر دارایی، توسعه اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری پیشتر گفته بود مطابقت دارد.

در حال حاضر چندین اصلاح سیاستی برای بهبود محیط اقتصادی از جمله سیاست‌های مالی و پولی سختگیرانه برای مهار تورم، در شرف اجرا است. بانک توسعه آفریقا (AFDB) با تمجید این تلاش‌ها، از اصلاحات سیاسی مداوم دولت، از جمله ابتکارات پیرامون واحد پول جدید، که محیط اقتصاد کلان کشور را تثبیت کرده است، تقدیر کرد. خانم موتوپولا گفت که این اصلاحات، همان طور که در چندین شاخص کلیدی، از جمله افزایش درآمدهای داخلی و کسری مالی قابل مدیریت، منعکس شده است، درجه قابل توجهی از ثبات اقتصادی را به همراه داشته است. به گفته بانک توسعه آفریقا، این تحولات در ایجاد زمینه برای رشد اقتصادی پایدار بسیار مهم هستند.

https://www.heraldonline.co.zw/afdb-raises-zim-2025-economic-growth-forecast

تمجید ازتلاش زیمبابوه در زمینۀ انرژی سبز

وزیران انرژی کشورهای عضو اتحادیۀ توسعۀ جنوب آفریقا (SADC) پس از بازدید از سایت مدیریت پسماند ژئو پومونا در حراره، از توسعه زیمبابوه درتبدیل سوخت‌های فسیلی به انرژی پایدار تقدیر کردند. این هیئت به سرپرستی وزیر توسعه انرژی و نیرو، جولای مویو، و دبیر اجرایی SADC، آقای الیاس ماگوسی، از تلاش‌های این کشور برای مهار زباله و به‌کارگیری جهت تولید انرژی پاک تقدیر کردند و این ابتکار را الگویی ارزشمند برای تکرار در سراسر منطقه توصیف کردند. آقای ماگوسی پس از بازدید گفت: ما خالق زباله هستیم و مسئولیت ما یافتن راه‌حل‌ها است. جایی که زمانی یک سایت بزرگ زباله بود، بازسازی شده است. امروز، این سایت نه تنها اشتغال ایجاد می‌کند، بلکه به زودی از زباله به انرژی، برق تولید خواهد کرد.

این بازدید پس از بازرسی قبلی در آگوست 2024 توسط روسای دولت‌ها و حکومت‌های منطقه‌ای انجام می‌شود که نسبت به تکرار پروژه‌های مشابه در سراسر کشورهای عضو SADC ابراز علاقه کرده بودند. انتظار می‌رود سایت مدیریت پسماند ژئو پومونا، که در حال تبدیل شدن به یک مرکز تولید انرژی است، پس از بهره‌برداری کامل، به شبکه برق زیمبابوه کمک کند. آقای ماگوسی از سایر شهرداری‌های منطقه خواست تا با سرمایه‌گذاری در فناوری‌های تبدیل زباله به انرژی، از الگوی حراره تقلید کنند.

https://www.heraldonline.co.zw/sadc-ministers-laud-zims-green-energy-pus

صنعت ساختمان زیمبابوه تحت تاثیر کمبود چوب

کمبود شدید محصولات چوبی در بازار مسکن زیمبایوه خلا ایجاد کرده که با واردات از کشورهای همسایه پر می‌شود. تولید تجاری چوب، که عمدتاً در مانیکالند مستقر است، در طول سال‌ها با مشکلات قابل توجهی از جمله مشاغل‌ غیرقانونی، آتش‌سوزی‌های گسترده و برداشت بیش از حد با کمبود مواجه شده است. دارلینگتون دووا، مدیر اجرایی اتحادیه تولیدکنندگان چوب زیمبابوه گفت که چوب را از آفریقای جنوبی وارد می‌کنیم، زیرا ما منابع چوب کافی نداریم و میزان استفاده از ظرفیت در برخی از کارخانه‌ها بین 55 تا 65 درصد است. برخی از شرکت‌های برش چوب نیز ساعات اشتغال خود را کاهش داده‌اند، زیرا الوار کافی برای تأمین نیازهای آنها وجود ندارد. این موضوعی است که ما مدت‌ها قبل پیش‌بینی شده بود.

آقای دووا گفت: مهاجران غیرقانونی برخی از زمین‌هایی را که قبلاً برای کشت چوب تجاری استفاده می‌شد، اشغال کرده‌اند. ما همچنین بذر مناسب نداریم. بذرها قبلاً توسط ایستگاه‌های تحقیقاتی کمیسیون جنگلداری تولید می‌شدند. ولی الان، کشور بذر اصلاح‌شده کافی برای برنامه‌های احیای جنگل‌ها ندارد. ما چوب را عمدتاً به بوتسوانا و مقدار کمی‌ به آفریقای جنوبی صادر می‌کنیم. حجم صادرات ما بسیار کم است، زیرا آنچه تولید می‌کنیم قابل توجه نیست و فروش آن در بازار محلی سودآورتر از رقابت با کشورهایی مانند آفریقای جنوبی است. کمبود چوب تأثیرات گسترده‌ای بر صنعت ساخت مسکن دارد. کمبود چوب منجر به افزایش قابل توجه قیمت‌ها شده است و تهیه مواد لازم را برای پیمانکاران و سازندگان دشوار کرده است. این به نوبه خود منجر به تأخیر در پروژه‌ها و افزایش هزینه‌ها شده است که در نهایت بر مقرون به صرفه نبودن تولید مسکن و توسعه زیرساخت‌ها دارد. این کمبود، پیمانکاران ساخت مسکن را مجبور به بررسی مواد جایگزینِ اغلب گران‌تر کرده است که ممکن است کیفیت را به خطر بیندازد. اتکای زیمبابوه به واردات چوب یک راه حل کوتاه مدت است که موجب تضعیف منافع اقتصادی و زیست محیطی بلندمدت کشور است.

https://www.heraldonline.co.zw/timber-shortage-hits-construction-industry

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما