معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۱/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۵

اخبار اقتصادی نروژ

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی نروژ در هفته سوم فروردین ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

ساخت مسکن نروژ ، پایدار  و مقرون به صرفه تر

نروژ هم  مانند تعدادی دیگر از کشورها، شاهد رشد شدید قیمت مسکن در طول همه گیری کووید 19 بوده است. این امر به افزایش شدید قیمت‌ها در سال‌های گذشته منجر گردید و نگرانی‌های جدیدی را برای مقرون به صرفه بودن مسکن ایجاد کرده است. همزمان معافیت ها و مزیت های مالیاتی برای خرید خانه، قیمت مسکن را افزایش داده و به نابرابری سهم ثروت دامن می زند و همچنین منابع را از سرمایه گذاری‌های سازنده تر منحرف می‌کند. توسعه نیافتگی بازار اجاره پیامد دیگری از سیاست های طرفدار مالکیت خانه در نروژ می‌باشد. فراتر از اصلاحات مالیاتی و حمایت هدفمند از خانوارهای کم درآمد از جمله مستاجران، بهبود پایدار در بازار مسکن نیازمند اقداماتی برای افزایش ساخت و ساز مسکونی برای پاسخگویی به  افزایش تقاضا در این کشور می‌باشد.


https://www.oecd.org/publications/making-norway-s-housing-more-affordable-and-sustainable-c740833e-en.htm

 

در بحبوحه جنگ در اوکراین، کار بر روی خط لوله گاز لهستان - نروژ از سر گرفته شد

در سایه تهاجم روسیه به اوکراین، کار بر روی خط لوله انتقال گاز پس از آنکه ساخت و ساز در ماه مه گذشته به دلیل مشکل در مجوز زیست محیطی متوقف شده بود، مجدد آغاز شد. این خط لوله لهستان را به میادین گازی نروژ متصل می‌کند و به ورشو کمک می‌کند وابستگی خود به واردات گاز از روسیه را کاهش دهد.

بهره برداری از این خط لوله 900 کیلومتری که ساخت آن از سال 2018 آغاز شده، باید در ماه اکتبر وارد مرحله  آزمایشی شود  و انتظار می رود از اول ژانویه 2023 به طور کامل عملیاتی گردد.

سورن جوول لارسن، مدیر پروژه Energinet، به خبرگزاری فرانسه گفت: «این موضوع همچنین در مورد تامین گاز در شبکه دانمارکی اهمیت دارد، اما مهمتر از همه برای کمک به تامین گاز همسایگان خوب و دوستان لهستانی اهمیت استراتژیک دارد. ما واقعاً با همه پیمانکاران برای سرعت بخشیدن به این پروژه همکاری خوبی داریم، هر کاری می‌توانیم انجام دهیم تا برنامه را در موعد مقرر تحویل دهیم.»

این شبکه با ظرفیت حمل سالانه 10 میلیارد متر مکعب گاز،  می‌تواند  نیمی از مصرف لهستان را تامین نماید. لهستان سه سال قبل از لغو قرارداد خود با غول روسی گازپروم در سال 2022 خبر داده بود .

نروژ، دومین تامین کننده گاز اروپا پس از روسیه، با ظرفیت کامل تولید می‌کند و بنابراین گازی که به لهستان می رسد دیگر در اروپای غربی فروخته نخواهد شد.


https://www.euronews.com/2022/04/13/amid-war-in-ukraine-work-resumes-on-poland-norway-gas-pipeline 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما