معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۱/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۸۳

ادامه تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای روان سازی حمل و نقل و ترانزیت بین المللی

دکتر مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ارتباط با پیگیریهای مربوط به نشست سران اکو گفت همانطور که ریاست محترم جمهوری در سخنرانی خود در نشست سران اکو در آذرماه جاری در عشق آباد اعلام نمودند تلاش جمهوری اسلامی ایران در راستای شکوفایی مناسبات تجاری کشورهای منطقه و عملیاتی کردن کلیه پتانسیلهای مواصلاتی در کشورهای منطقه می‌باشد.

بنا به گزارش ایلنا دکتر مهدی صفری با اعلام اینکه در نشست شورای برنامه ریزی اکو  که اخیرا به میزبانی دبیرخانه اکو در تهران برگزار شد دستورالعملهای روسای جمهور کشورهای اکو در دستورکار قرار داشت گفت نمایندگان کشورهای عضو در خصوص برنامه اجرایی یک سال آینده اکو و چگونگی اجرای مصوبات نشست سران در حوزه‌های مختلف همچون تجارت، سرمایه گذاری، حمل و نقل، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، کشاورزی، انرژی، معدن، محیط زیست، بهداشت، همکاری‌های بانکی، بلایای طبیعی، مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با فساد، همکاریهای قضایی و پلیسی، پژوهشی، فرهنگی، گردشگری، ..... توافق نمودند. از طرف جمهوری اسلامی ایران هم یک هیات 50 نفره مرکب از مدیران و کارشناسان کلیه دستگاههای تخصصی دولتی و خصوصی در کمیته‌های 9 گانه این شورا مشارکت داشت که جا دارد از حضور موثر همه این عزیزان قدردانی کنم.

دکتر صفری همچنین به یازدهمین نشست وزرای حمل و نقل اکو اشاره نمود که در همین هفته با حضور وزرای کشورهای عضو برگزار و تصمیمات خوبی در ارتباط با تقویت مواصلات ریلی، جاده ای و دریایی مابین کشورهای عضو گرفته شد. از جمله این تصمیمات می‌توان به درخواست از "بانک توسعه و تجارت اکو" برای برگزاری کنفرانس بین المللی جلب سرمایه گذاری برای پروژه‌های حمل و نقلی اکو، حمایت از استمرار انتقال بار از کریدورهای ریلی و جاده ای اکو و ساخت حلقه‌های مفقوده از جمله راه آهن رشت-آستارا و ترمیم مسیرهای قدیمی، حمایت از مکانیسم متحدالشکل برای صدور ویزا برای مدیران و رانندگان شرکت های حمل و نقلی منطقه، ایجاد تسهیلات در نقاط مرزی برای تردد بدون مشکل و سریع مواد غذایی، دارو و کمهای بشردوستانه و کالاهای مربوط به امدادرسانی، تلاش بیشتر برای دسترسی روان تر کشورهای محصور در خشکی اکو به آبهای آزاد، ایجاد شبکه حمل و نقل دریایی اکو از جمله برقراری خطوط کشتی‌های رو-رو در خزر، و تقویت شبکه مواصلات هوایی مابین کشورهای عضو با اهداف گردشگری اشاره نمود. هیات کشورمان نیز به ریاست جناب آقای رستم قاسمی در این نشست مشارکت فعال داشت.   

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه همچنین به ششمین نشست "کارگروه ملی دیپلماسی حمل و نقل و ترانزیت" پرداخت که در روز سی دیماه جاری به میزبانی منطقه آزاد چابهار در آن شهر برگزار شد. به گفته وی در این نشست که در حاشیه همایش لجستیک چابهار تشکیل شد مدیران دستگاههای ذیربط کشور از جمله وزارت راه  و شهرسازی، گمرک، وزارت صمت، سازمان راهداری، کشتیرانی، راه آهن، اتاق بازرگانی، وزارت کشور، مرکز پژوهشهای مجلس، شرکت زیرساخت و وزارت امور خارجه در خصوص راههای شکوفایی هرچه بیشتر جایگاه منحصربفرد چابهار در حمل و نقل و ترانزیت چندوجهی منطقه ای و بین المللی تبادل نظر نمودند و مشکلات موجود را با هدف ارائه راهکار احصا کردند. نتیجه این نشست همچون نشستهای قبلی "کارگروه ملی" برای تصمیم گیری در اختیار مقامات و نهادهای تصمیم گیرنده قرار خواهد گرفت.   

دکتر صفری در پایان به مذاکرات جاری برای انعقاد "موافقتنامه کریدور خلیج فارس-دریای سیاه" (ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، بلغارستان و یونان) اشاره نمود. دور ششم این مذاکرات قرار است در اردیبهشت ماه سال آینده در صوفیه بلغارستان برگزار و متن موافقتنامه برای امضا آماده شود. هم اکنون مذاکرات غیر رسمی آماده سازی با سفرای کشورهای عضو موافقتنامه در تهران و در سایر پایتختها در جریان است تا ان شاالله بزودی شاهد ظهور یک کریدور حمل و نقلی مهم با مسیرهای متنوع در خدمت تسهیل تجارت مابین کشورهای منطقه و با جهان خارج باشیم. اخیرا نیز یک برنامه آزمایشی  انتقال بار از ایران به دریای سیاه در همکاری با جمهوری آذربایجان و گرجستان اجرا گردید.

منبع : ایلنا

1400/11/14

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما