آمار صادرات و واردات سیب برزیل
مناطق تولید سیب در برزیل در دو منطقه مرتفع واقع در جنوبی ترین نقطه این کشور متمرکز شدهاند. ایالت سانتا کاتارینا بزرگترین ایالت تولیدکننده سیب برزیل است که 54 درصد از کل مساحت زیر کشت سیب را به خود اختصاص داده است.
مناطق تولید سیب در برزیل در دو منطقه مرتفع واقع در جنوبی ترین نقطه این کشور متمرکز شدهاند. ایالت سانتا کاتارینا بزرگترین ایالت تولیدکننده سیب برزیل است که 54 درصد از کل مساحت زیر کشت سیب را به خود اختصاص داده است. پس از آن ایالت ریوگراندهدوسول با 41 درصد از سطح زیر کشت ملی برای سیب قرار دارد. سه منطقه عمده تولید سیب برزیل شامل: فرایبورگو و سائو جواکیم (ایالت سانتا کاتارینا) و واکاریا (ایالت ریو گرانده دو سول) میشوند. اگرچه تولید در ایالتهای دیگر مانند پارانا و سائوپائولو وجود دارد، حجم تولید آنها در مقایسه با ایالتهای سانتا کاتارینا و ریوگراندهدوسول قابل توجه نیست.
با توجه به جداول زیر، برزیل در سال 2021 معادل بیش از 99 هزار تن در سال صادرات سیب به کشورهای مختلف داشته و در مقابل 50 هزار تن واردات سیب از چند کشور اروپایی و آمریکایی که از شرکای عمده تجاری این کشور نیز میباشند داشته است.
تولید سیب برزیل در سال 2019 به 1.3 میلیون تن رسید و این حجم تولید از سال 2016 ثابت مانده است. تولید سیب در این کشور آمریکای جنوبی نسبت به مصرف 30 هزار تنی آن در سال 2019 پیشی گرفته است. تولید سیب برزیلی در سه گونه غالب است: 1- گالا 56 درصد، 2- فوجی 39 درصد و 3- اوا 5 درصد باقی مانده را شامل میشود.
سیب به عنوان سومین میوه پرمعامله در مراکز عرضه و توزیع مواد غذایی برزیل مطرح میباشد (بعد از موز و هندوانه). سرانه مصرف سیب در برزیل معادل 3 کیلوگرم برای هر فرد در سال میباشد (این عدد برای آمریکا 8 کیلوگرم است) که کمبود مصرف در برزیل میتواند به دلیل قیمت بالای سیب در مقایسه با میوههای استوایی ارزانتر این کشور باشد.
متوسط قیمت سیب محلی در بازار برزیل در مقایسه با سیب کشورهای آرژانتین و شیلی نشان میدهد که قیمت محصولات وارداتی تقریبا دو برابر محصول داخلی است (قیمت هر جعبه 19 کیلویی سیب وارداتی در بازار عمده فروشی برزیل در سال 2019 معادل 100 رئال یا حدود 18 دلار بوده و این میزان با توجه به نرخ متوسط تورم مواد غذایی حدود 8 درصد افزایش داشته است).