معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۰/۱۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۰۳

تلاش برای پذیرش جمهوری دموکراتیک کنگو در جامعه شرق آفریقا

رهبران جامعه شرق آفریقا (EAC) توصیه کرده اند که مذاکرات قریب الوقوع که راه را برای پذیرش جمهوری دموکراتیک کنگو در این بلوک هموار می‌کند، با سرعت و کارآمدی انجام شود.

سران کشورهای جامعه شرق آفریقا روز چهارشنبه 22 دسامبر 2021 روند پذیرش جمهوری دموکراتیک کنگو در بلوک را تصویب کردند. اجلاس سران به وزرای امور منطقه ای دستور داد که به سرعت مذاکراتی را با جمهوری دموکراتیک کنگو مطابق با رویه EAC برای پذیرش اعضای جدید انجام دهند.

اوهوروکنیاتا، رئیس‌جمهور کنیا که هم چنین رئیس اجلاس سران است، پل کاگامه از رواندا، سامیا سولوهو حسن از تانزانیا و یووری موسوینی از اوگاندا در هجدهمین اجلاس فوق‌العاده این اتحادیه با یکدیگر دیدار کردند. پروسپر بازومبانزا معاون رئیس جمهور بوروندی و دنگ الور کوول وزیر EAC سودان جنوبی به نمایندگی از کشورهای متبوع خود نیز حضور داشتند.

کاگامه در سخنانی پس از جلسه غیرعلنی گفت: رواندا از پیشرفت های انجام شده در زمینه پذیرش جمهوری دموکراتیک کنگو در جامعه شرق آفریقا استقبال می‌کند. ما مشتاقانه منتظر نتیجه گیری سریع بقیه مراحل پذیرش هستیم. در اجلاس سران، سولوهو رئیس جمهور تانزانیا نیز خاطرنشان کرد که همه ما اهمیت پیوستن جمهوری دموکراتیک کنگو به این بلوک را می دانیم، زیرا همه کشورهای شریک همکاری طولانی و نزدیک دارند - از طریق مرزی یا داشتن روابط تجاری که  رفاه مردم و منطقه ما را افزایش می دهد.

کنیاتا رئیس جمهور کنیا در سخنان پایانی خود به عنوان رئیس EAC خاطرنشان کرد که علی رغم چالش‌هایی که منطقه هم چنان با آن مواجه است، او شخصاً از این واقعیت دلگرم است که همبستگی بیشتر و رفاه مشترک در منطقه هم چنان به عمیق‌تر شدن ادامه داده است. در رابطه با پذیرش جمهوری دموکراتیک کنگو، کنیاتا گفت که این نه تنها گواهی بر موفقیت بلوک، بلکه هم چنین فرصتی است که استفاده نشده است. وی افزود: این نیز تأییدی بر تلاش های ما برای تعمیق یکپارچگی و گسترش همکاری‌ها است که موضوع این اجلاس عنوان شده است.

سندی که ماه گذشته توسط روزنامه نیوتایمز منتشر شد نشان می دهد که با پیوستن جمهوری دموکراتیک کنگو به EAC، این بلوک، کریدوری را از اقیانوس هند به اقیانوس اطلس و هم چنین شمال به جنوب باز خواهد کرد و از این رو پتانسیل اقتصادی منطقه را گسترش خواهد داد. سند علاوه بر خلاصه ای از یافته‌های تمرین راستی آزمایی که توسط رئیس جمهور کنگو فلیکس تشیسکدی در ماه ژوئن راه اندازی شد، هم چنین خاطرنشان می‌کند که با توجه به پتانسیل تقویت همگرایی در منطقه، جمهوری دموکراتیک کنگو ترتیبات همکاری دوجانبه و چندجانبه با کشورهای منطقه در زمینه‌های مختلف از جمله گمرکات، زیرساخت ها، بخش های تولیدی و اجتماعی را دارا است. علاوه بر این، جمعیت 92 میلیونی جمهوری دموکراتیک کنگو پتانسیل کمک به بازار و فرصت‌های سرمایه‌گذاری گسترده را دارد و شاخص‌های اقتصاد کلان آن از کشورهای شریک EAC فاصله زیادی ندارند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما