نظر سنجی موسسه دولتی آمار نروژ در خصوص کیفیت زندگی در نروژ
موسسه دولتی آمار نروژ (SSB) یک نظرسنجی عمومی در مورد کیفیت زندگی در سطح کشوری انجام داد. هدف اصلی این نظرسنجی کسب آگاهی در مورد کیفیت زندگی نروژی و مطالعه تفاوتهای بین گروههای جمعیتی بوده است. بخش هایی از نتایج بدست آمده به شرح زیر است.
در این نظرسنجی سوالاتی در مورد رضایت عمومی از زندگی، رضایت از حوزههای مختلف زندگی، خوش بینی به آینده، مشارکت عمومی، مدیریت زندگی، روابط اجتماعی و احساسات مثبت و منفی مطرح شد.
حسب نتایج به دست آمده در نروژ، 21 درصد از جمعیت از زندگی خود بسیار راضی هستند (درجه پاسخ های 9 یا 10 در مقیاس 0 تا 10)، در حالی که 28 درصد رضایت کمی از زندگی خود دارند (پاسخ بین 0 تا 5). همچنین از دیدگاه شرکت کنندگان در این نظر سنجی 10 شاخص از 12 شاخص رفاهی بین سال های 2020 تا 2021 کاهش داشته است که همزمان با تغییرات در بسیاری از شرایط زندگی اتفاق افتاده است. به عنوان مثال، درصد افرادی که مشکلات سلامتی یا علائم اضطراب یا افسردگی، مشکلات خواب، درد، ارتباط اجتماعی کم یا احساس تنهایی دارند، افزایش یافته است. این عوامل با حس رضایت از زندگی مرتبط است.
بر اساس همین نتایج به طور کلی جوانان نسبت به افراد مسن رضایت کمتری دارند، این دیدگاه برای اکثر شاخص های کیفیت زندگی در نظرسنجی به جز رضایت از سلامت جسمانی، خوش بینی به آینده و روابط اجتماعی سودمند صدق میکند. یافته ثابت دیگر نظر سنجی این است که افراد با سطح تحصیلات پایین و درآمد پایین در مقایسه با افراد با سطح تحصیلات بالا و درآمد بالا از بسیاری از شاخص های کیفیت زندگی رضایت کمتری دارند. یکی دیگر از نتایج مهم در این گزارش این است که احساس رضایت حسب موقعیت زندگی افراد بسیار متفاوت است. افرادی که بیکار، ناتوان جسمی یا دارای مشکلات سلامتی هستند نمونههایی از گروههایی هستند که از زندگی خود بیش از حد ناراضی هستند.
این گزارش همچنین رابطه بین شرایط عینی زندگی و رضایت از زندگی را مورد توجه قرار داده است، نتایج نشان میدهد که رضایت از زندگی بر اساس شاخصهای سلامت، روابط اجتماعی، محیط کار، محیط مدرسه، محیط زیست، اقتصاد، سکونت، محیط محلی، عوامل اجتماعی، اوقات فراغت و رویدادهای منفی زندگی، متفاوت است. از میان شاخصهای سلامت، به نظر میرسد افراد دارای علائم اضطراب و افسردگی بیشترین سطح در عدم رضایت از زندگی را دارا میباشند. همچنین شاخص روابط اجتماعی با سطح رضایت از زندگی مرتبط است. برای مثال، احساس تنهایی با شاخص رضایت رابطه منفی دارد. از شاخصهای محیط کار، تجربه آزار جنسی در محل کار نمونهای از شاخصهای مرتبط با کاهش رضایت است. اقتصاد همچنین برای رضایت از زندگی اهمیت دارد. تجربه تبعیض بر رضایت از زندگی تأثیر منفی میگذارد، و میزان سهمیکه افراد از زندگی خود راضی نیستند در میان کسانی که تبعیض را تجربه کرده اند دو برابر بیشتر از کسانی است که تجربه رفتار و برخورد های تبعیض آمیز را نداشته اند.
این بررسی همچنین نشان می دهد که برخی از رویدادهای زندگی به نحو برجسته ای تاثیر گذار هستند زیرا به نسبت بسیار زیادی، افرادی که این اتفاقات را تجربه کردهاند، رضایت کمتری از زندگی خود را گزارش کرده اند. این امر به ویژه برای کسانی که حوادث توهین آمیز شدید شخصی، قرار گرفتن در معرض یا تهدید به خشونت را تجربه کرده اند، صادق است.
جمعبندی اینکه با توجه به تاثیرات ناشی از محدودیت های روابط اجتماعی و همچنین آثار اقتصادی ناشی از بحران کرونا و علیرغم حمایت های مالی و بهداشتی دولتی در نروژ، این پدیده باعث گردیده تا کیفیت زندگی در نروژ نسبت به سال گذشته افت داشته باشد و سطح رضایتمندی از زندگی اتباع نروژ در سال 2021 به طور قابل توجهی کمتر از سال قبل بوده است.
منابع :
- https://www.thelocal.no/20211102/today-in-norway-a-roundup-of-the-latest-news-on-tuesday-24/
- https://www.ssb.no/en/sosiale-forhold-og-kriminalitet/levekar/artikler/quality-of-life-in-norway-2021