اخبار اقتصادی اروگوئه
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته اول مهر ماه 1400 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد:
نظرسنجی از مردم اروگوئه در خصوص شرایط اقتصادی
تازه ترین نظرسنجی مرکز آماری اکیپوس کنسولتورس نشان داد که تقریبا حدود یک سوم از مردم اروگوئه (36 درصد) شرایط اقتصادی کشور را "بد و یا بسیار بد" می دانند. این در حالی است که از هر پنج اروگوئه ای یک نفر (21 درصد) معتقد است که شرایط کنونی "خوب و یا بسیار خوب" است. 42 درصد نیز شرایط اقتصادی کشور را "نه خوب است و نه بد" توصیف کردند. {حدود 1 درصد نیز نظری ندادند}. این نظرسنجی همچنین نشان داد که 45 درصد از مردم شرایط اقتصادی کشور را در یک سال آینده "بهتر و یا بسیار بهتر" میبینند. 31 درصد نیز معتقدند تا یک سال آینده شرایط "بدتر و یا بسیار بدتر" خواهد شد. 18 درصد نیز اعلام کردند شرایط "نه بهتر و نه بدتر" خواهد شد. {6 درصد نیز نظرخاصی ندادند.}
صادرات عسل اروگوئه
Christophe Lhéritier مدیر شرکت اوریمپکس (صادرات کننده مهم عسل و موم در اروگوئه) گفت، صادرات عسل در سال 2021 در مقایسه با سال های گذشته (که معمولا 10 هزار تن بوده است) به میزان 20 درصد کاهش یافته است. وی در عین حال خاطرنشان کرد، فروش عسل (که 90 درصد تولید آن روانه بازارهای خارجی میشود) در ماه ژانویه سال جاری به ازای هر تن 2700 دلار (بصورت فوب) مورد معامله قرار گرفت و به دلیل نوسانات بازار تا سقف 3800 دلار نیز افزایش یافت و سپس بر روی 3400 دلار تثبت شد. شایان ذکر است 38 درصد از صادرات عسل اروگوئه از ابتدای سال جاری به اسپانیا، 33 درصد به آمریکا، 12 درصد به آلمان و مابقی نیز با سهم اندک به سایر بازارها تخصیص یافت.
سفر رئیس جمهور شیلی به اروگوئه
لوئیس لاکاژه پو رئیس جمهور اروگوئه روز گذشته در اقامتگاهش در مونته ویدئو میزبان سباستین پنیئرا همتای شیلیایی اش بود. پنیئرا سپس در پارلمان اروگوئه از سوی بئاتریس آرخیمون معاون رئیس جمهور و رئیس مجمع عمومی پارلمان مورد استقبال قرار گرفت. رئیس جمهور شیلی سپس در مصاحبه ای مطبوعاتی درباره گفت و گوها و اقدامات انجام گرفته در دیدارهایش در اروگوئه خاطرنشان کرد، دو کشور توافقنامه همکاری در زمینه بهداشت به امضا رساندند. اروگوئه و شیلی قصد دارند تلاش های خود را برای مبارزه با بیماری همه گیر کرونا؛ بهبود آزادیها و فرصت ها برای مردم و مواجه با شرایط پس از کرونا به کار گیرند. پنیئرا در ادامه اظهاراتش رسما از اروگوئه برای مشارکت در پروژه فیبر نوری موسوم به هومبولت دعوت به عمل آورد. {این پروژه مشترکا میان شیلی، برزیل و آرژانتین برای برقراری ارتباطات فیبر نوری میان آمریکای جنوبی و آسیا (جنوب شرق آسیا) به وسعت نزدیک به 15 هزار کیلومتر به امضا رسیده است.} وی به علاوه از تلاش های دو کشور برای همکاری در زمینه امنیت سایبری سخن به میان آورد و تاکید کرد، دو کشور خواستار انسجام در آمریکای لاتین و جهان هستند. نزدیکی ائتلاف پاسیفیک و مرکوسور از جمله موضوعات مورد گفت و گوی طرفین بود. پنیئرا در خاتمه، دیدار با لاکاژه پو را بسیار ثمربخش و پربار توصیف کرد.
آغاز فعالیت ها درخصوص مطالعه امکان سنجی برای توافق تجارت آزاد با چین
وزارت روابط خارجی و وزارت اقتصاد و دارایی اروگوئه از آغاز فعالیت تیم مذاکره کننده برای انجام مطالعه امکان سنجی درخصوص توافق تجارت آزاد با چین خبر داد و گفت، هماهنگی این تیم (که تحت نظارت بوستیشو وزیر خارجه و اربئلچه وزیر اقتصاد قرار دارند) از سوی فرناندو لوپز فابرگات رئیس دفتر وزارتی و مدیر امور سیاسی وزارت روابط خارجی اروگوئه انجام میگیرد و خوان لابراگا اقتصاددان (در وزارت اقتصاد و دارایی) نیز به عنوان هماهنگ کننده جایگزین برگزیده شده است. این تیم قرار است طی روزهای آینده با کنش گران مختلف از بخش های دولتی و خصوصی به منظور بررسی منافع، چشم اندازها، ضعف ها و نقاط قوت درخصوص توافق تجارت آزاد با چین گفت و گو نماید. مطالعه امکان سنجی بصورت مشترک با طرف چینی انجام خواهد گرفت و انتظار می رود تا پایان سال جاری خاتمه یابد.
پاراگوئه بدنبال دستیابی به توافق تجارت آزاد با شیلی است
ماریو عبدو بنیتس رئیس جمهور پاراگوئه ضمن راهبردی توصیف کردن روابط دوجانبه با شیلی گفت، انتظار می رود، این روابط در مدتی کوتاه با امضای یک موافقتنامه تکمیلی در زمینه اقتصاد، توسعه یافته و بدین ترتیب بتوان به توافق تجارت آزاد فیمابین دو کشور دست یافت. بنیتس این اظهارات را در کنفرانس خبری مشترک با سباستین پنیئرا همتای شیلیایی اش پس از ملاقات با یکدیگر در کاخ لوپز در اسانسیون ایراد کرد. بنیتس افزود، از جمله موضوعات در مذاکرات رسمی طرفین، برقراری ارتباط و سرمایه گذاری در کوریدور آبی بیوسئانیکو است {که در فاز اولیه ناحیه کارملو در استان آلتو پاراگوئای در شمال پاراگوئه را به ناحیه لوما پلاتا در استان بوکئرون (شمال غرب) پیوند می دهد. این دو استان به همراه استانی دیگر در منطقه ای پهناور به نام چاکو (که 60 درصد از کل اراضی پاراگوئه را تشکیل می دهند) قرار دارند.} بنیتس خاطرنشان کرد، پروژه بیوسئانیکو که مسیر ابتدایی آن فوریه 2022 پایان می یابد، به پاراگوئه اجازه خواهد داد تا به شریکی راهبردی تبدیل شده و بتواند به شکلی رقابتی به بازارهای منطقه دسترسی داشته باشد. بنیتس همچنین از همکاریها با کشور شیلی در زمینه انتقال کابل فیبر نوری برای برقراری ارتباط میان آمریکای جنوبی با آسیا و استرالیا خبر داد. بر اساس این گزارش رئیسان جمهور پاراگوئه و شیلی به علاوه درباره توافقات فیمابین دو کشور در خصوص مناطق آزاد با یکدیگر گفت و گو کردند. رئیس جمهور شیلی نیز پیشتر در اظهاراتی از اهدای 100 هزار دوز واکسن جدید آسترازنکا به پاراگوئه صحبت به میان آورد و ضمن پربار خواندن ملاقات با بنتیس، بر ضرورت اهتمام برای رویارویی با چالش های جهانی در دنیای جدید تاکید کرد.
دفاع دولت از تصمیم خود برای حفظ قیمت سوخت
دولت اروگوئه اعلام کرد که با وجود افزایش هزینهها در بازارهای بین المللی و فراتر از گزارش تهیه شده توسط واحد تنظیم کننده خدمات انرژی و آب (Ursea)، قیمت سوخت را در ماه اکتبر تغییر نمی دهد. وزارت صنعت، انرژی و معدن (MIEM) و وزارت اقتصاد و دارایی (MEF) در بیانیه ای مشترک اعلام کردند، اگرچه تغییر هزینهها در بازارهای مرجع بین المللی تعیین کننده افزایش قیمت است، نتایج موجود در ترازنامه مالی Ancap اجازه می دهد قمیت های سوخت در ماه اکتبر تغییر نکنند.