معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۷/۱۸- ۰۷:۰۰ - مشاهده: ۲۲۷

توسعه سیپک همگام با روند شهرسازی در شهر کراچی

دولت پاکستان اخیراً تصمیم گرفته است برخی از تصمیمات و اقدامات اقتصادی کلان دولت را در چارچوب ابر پروژه سیپیک تعریف نماید. در همین راستا دولت فدرال پاکستان اخیراً اعلام کرده است که پروژه توسعه همه‌جانبه منطقه ساحلی کراچی موسوم به KCCDZ را در قالب پروژه سیپک ادامه خواهد داد.

پروژه KCCDZ طرحی است که به ابتکار وزارت امور دریانوردی پاکستان و با مشارکت تراست بندری کراچی[1] دنبال می‌شود تا با ایجاد یک منطقه شهری فوق مدرن با زیرساخت‌های پیشرفته در کراچی این شهر بندری را در میان شهرهای بندری برتر جهان قرار دهد. همچنین در طول دهمین کمیته همکاری مشترک سیپک بین پاکستان و چین که در 23 سپتامبر 2021 ( اول مهر 1400) در اسلام‌آباد و پکن برگزار شد، دو کشور توافق کردند توسعه همه‌جانبه منطقه ساحلی کراچی (KCCDZ) را ذیل پروژه سیپک قرار داده و آن را در چارچوب پروژه‌های زیر بنایی سیپک پیش ببرند. دراین‌بین دولت چین قصد دارد با سرمایه‌گذاری مستقیم و با مشارکت تراست بندری کراچی، این منطقه را به‌طور کامل توسعه داده و زیرساخت‌های شهری را در آن تقویت نماید. به گفته وزارت امور دریایی پاکستان، این پروژه ابتکاری مهم برای ارائه یک منطقه پیشرفته با زیرساخت شهری فوق مدرن در کراچی است که باعث می‌شود کراچی به یکی از بندرها برتر جهان تبدیل شود. پیش‌بینی شده که با فعال شدن ظرفیت‌های اقتصادی این پروژه در کنار سایر برنامه‌های توسعه‌ای در حوزه تجارت و بازرگانی دریایی ، رونق اقتصادی پاکستان به‌ویژه در حوزه دریایی و بندری افزایش یابد. تحقق نهایی منافع این پروژه مستلزم مؤلفه‌هایی همچون تأمین امنیت عملیات اجرایی و بهره‌برداری پروژه، فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی و ژئو اکونومیک آن از طریق مشارکت با کشورهای منطقه، تأمین مالی به‌موقع پروژه، رعایت ملاحظات زیست‌محیطی و ابعاد بشردوستانه ناشی از نوسازی خط ساحلی است.

کارشناسان معتقدند کراچی می‌تواند از این رهگذار به یک بندر عظیم بین‌المللی تبدیل‌شده و از طریق امکانات و زیرساخت‌های گوناگونی که در قالب پروژه KCCDZ در آن ایجاد خواهد شد، پاسخگوی بخشی از نیازهای منطقه‌ای و بین‌المللی در حوزه بندری و دریایی نیز باشد. نتیجه این امر می‌تواند تقویت اقتصاد آبی پاکستان و متعاقباً کل منطقه را در پی داشته باشد. برخی از زیرساخت‌های پیش‌بینی‌شده در این منطقه عبارت‌اند از تصفیه‌خانه آب باهدف کاهش آلودگی و بهبود کیفیت حیات دریایی در نزدیکی شهر کراچی، ساخت پل به‌منظور اتصال زیرساخت‌های مصنوعی جدید و دسترسی به سرزمین اصلی و مراکز اقتصادی مهم، بزرگراه‌ها و شاهراه‌های ارتباطی پیشرفته، تأسیسات بندری و اسکله.

[1] - Karachi Port Trust (KPT)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما