معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۵/۰۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۶۸

اخبار اقتصادی عراق - کربلا

گزیده اخبار اقتصادی عراق (کربلا) در نیمه دوم تیرماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

افزایش صدور پروانه واردات 

مدیرکل نمایشگاه‌های عراق وابسته به وزارت بازرگانی اعلام نمود عراق طی 7 ماه سال جاری میلادی 6430 پروانه واردات صادر نموده است که از این میان 2154 مجوز واردات اتومبیل و مابقی اقلامی همچون مواد غذایی (1219)، داروئی (301)، شیمیائی (91) و 2664 مجوز متفرقه بوده است.

آخرین وضعیت شرکت‌های نفتی در عراق

"احسان  عبدالجبار " وزیر نفت عراق در تازه‌ترین اظهارات در پارلمان کشور  خبر از واگذاری و ترک شرکت‌های بزرگ نفتی در عراق داد و اعلام نمود این اقدام به دلیل فضای نامناسب سرمایه‌گذاری در عراق انجام می‌شود. وی در پارلمان کشور گفت   "لوک اویل "  رسماً انصراف خود را از حضور در حوزه نفتی "قرنه غربی دو " و فروش سهام خود به یک شرکت چینی خبر داده است، اقدامی‌که پیش‌تر BP انگلستان نیز به آن مبادرت نموده بود. حوزه قرنه غربی 2 یکی از دو حوزه بزرگ نفتی در عراق است که در سال 2014 با سرمایه‌گذاری "لوک اویل " روسیه راه‌اندازی و فعال گردید. قبلاً شرکت نفتی "وست تکزاس " نیز اعلام نموده بود سهام خود را به شرکت چینی واگذار نموده است. در حال حاضر عراق به‌عنوان بزرگ‌ترین بارانداز برای چین در منطقه مطرح و مطمح نظر این کشور است. شرکت‌های چینی بزرگ‌ترین استخراج‌کننده نفت عراق می‌باشند و در مرتبه‌های بعدی انگلستان و روسیه  قرار دارند ضمن آنکه بنا به  اعلام  شرکت بازاریابی نفت عراق هند همچنان در صدر خریداران نفت عراق قرار دارد. آنچه به استان کربلا در موضوعات نفتی مربوط است افتتاح پالایشگاه کربلا در سه‌ماهه دوم 2022 است که  عراق را به‌عنوان دومین  تولید کننده نفت اوپک از واردات بنزین بی‌نیاز خواهد نمود. 

 آخرین وضعیت کرونا در عراق

در تازه‌ترین اعلامیه وزارت بهداشت و محیط‌زیست عراق (17 تیرماه)، با اعلام اینکه کشور وارد موج سوم کرونا  شده و پیامدهای منفی این موج  بیشتر از ادوار قبلی خواهد بود، تصریح کرد ابتلا  9 هزار 189 نفر در یک روز زنگ خطری برای کشور از زمان آغاز این اپیدمی در ماه مارس 2020 است. این وزارتخانه شمار مبتلایان عراقی از ابتدای اپیدمی‌کرونا را  یک‌میلیون 400 هزار نفر و شمار فوتی‌ها  را 17444 نفر  اعلام نموده و تصریح کرد اقدامات پیشگیرانه از جمله واکسن اجباری کارکنان دولت و عموم مردم در حال انجام است.

چالش‌های صنعت مرغداری در عراق

 ایندیپنت نت عربی به نقل از یک روزنامه قطری به آخرین وضعیت صنعت مرغداری در عراق پرداخته و اعلام نموده  است برخی حلقه‌های مفقوده در راستای این صنعت تلاش‌های سه‌ساله اخیر در احیای این بخش را در عراق نابود خواهد کرد. در این گزارش از عواملی همچون کاهش ارزش دینار در برابر دلار، واردات بی‌رویه از ترکیه و ایران، افرایش قیمت نهاده‌های دامی و آنفلوانزای مرغی به‌عنوان چالش‌های این صنعت  نامبرده شده است. عنوان‌شده است افزایش قیمت نهاده‌های دامی سبب  افزایش قیمت تخم‌مرغ تا پنج هزار دینار (هر صد دلار برابر با 145 هزار دینار عراق) شده است ضمن آنکه وجود واسطه و دلال سبب عرضه هفت هزار دیناری این محصول به مصرف‌کننده گردیده است. عراق روزانه 22 میلیون تخم‌مرغ مصرف دارد و کشور قادر به تأمین 5 میلیون می‌باشد. 

برق محمل جدید جنگ اقتصادی در عراق

مقامات عراقی در تازه‌ترین اظهارات (20 تیر) خبر از خنثی نمودن دو اقدام خرابکارانه در استان‌های نینوا و دیاله باهدف انهدام دکل‌های برق این استان داده‌اند. براساس این خبر، مقادیر زیادی مواد منفجره در دکل‌ها کارگذاری شده بود ضمن آنکه  یک تروریست عضو داعش در این رابطه و در درگیری کشته‌شده است. چندی پیش  در اقدامی خرابکارانه که بعدها  داعش مسئولیت آن را پذیرفت  9  دکل انتقال برق در استان دیالی منهدم  گردید. 

عراق میزبان نشست فائو

 در تازه‌ترین اظهارات "صفیه سهیل "  سفیر عراق در ایتالیا اعلام نموده است کشورش میزبان 36 مین نشست  فائو  کشورهای خاور نزدیک و شمال آفریقا خواهد بود و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد درخواست عراق را تائید نموده است و این نشانی از بازگشت مجدد عراق به نقش جهانی عراق و ایفای نقش طبیعی است. وی با اعلام  اینکه عراق در انتظار نقش‌های بیشتری در جهت تقویت وظایف محوله در این راستا است تصریح نمود کشورهای موردنظر در انتظار ترسیم راهکار مناسبی  برای تقویت همکاری‌ها درزمینهٔ کشاورزی هستند. عراق از  منابع آبی فراوان و نیروی انسانی  وسیع برخوردار ارست  فلذا از استعداد خارق‌العاده در کشاورزی برخوردار است ولی مشکلات سیاسی در زمان صدام و همچنین  بحران‌های  اجتماعی بعد از 2003 مانع از بهره‌گیری این توانمندی بوده است .  

 واگذاری یک پالایشگاه به چین با ظرفیت 300 هزار بشکه

احساتن عبدالجبار وزیر نفت عراق خبر از واگذاری یک پالایشگاه عراقی با ظرفیت تولید روزانه 300 هزار بشکه فرآورده به یک شرکت چینی داد. عنوان‌شده است پالایشگاه "الفاو " به یک شرکت چینی دولتی تحت عنوان CNCEC واگذارشده است. وزیر عراقی با استراتژیک خواندن این اقدام عنوان نموده این عمل تحولی عظیم در پالایش و پتروشیمی عراق به وجود خواهد آورد.

درآمد گمرکی بندر ام القصر عراق

شرکت دولتی بندرهای عراق از افزایش درآمد بندر ام قصر طی ماه ژوئن خبر داد. مدیر شرکت بندرها، فرهان الفرتوسی طی بیانیه‌ای اعلام نموده است، "درآمد بندر ام قصر الشمالی " در ماه ژوئن حدود 19 میلیارد و 246 میلیون دینار (هر 100 دلار برابر با 145 هزار دینار) و میزان اسناد کشتی‌ها در اسکله‌های بندر حدود 73 کشتی بوده است. میزان تخلیه نیز حدود 609 هزار تن اعلام‌شده است.

عراقی‌ها در صدر خریداران آپارتمان در ترکیه

اداره آمار ترکیه اعلام نمود عراقی‌ها در ماه ژوئن 2021 با خرید 773 آپارتمان در رتبه نخست قرار دارند. اعلام‌شده است کل خانه‌های فروخته شدن در این بازه زمانی 4748 بوده است که 18.5 درصد نسب به سال گذشته افزایش داشته است. عراقی‌ها از سال 2015 در صدر خریداران خانه در ترکیه قرار دارند. سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه در سال نوامبر 2020 اعلام نمود هم‌اکنون 114 هزار عراقی در ترکیه حضور دارند.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما