معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۱/۳۰- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۳۰۱

افول صنعت گردشگری اسپانیا در سایه بحران کرونا

گردشگری به عنوان یکی از مهمترین زیر مجموعه‌های بخش خدمات، با شدیدترین پیامدهای اقتصادی بیماری همه گیر کرونا مواجه شده است. در این ارتباط، اسپانیا در سال ۲۰۲۰ تنها پذیرای ۱۹ میلیون گردشگر خارجی بود که این رقم با کاهش ۷۷.۳ درصدی در مقایسه با سال ۲۰۱۹، بزرگ ترین سقوط شمار گردشگران در تاریخ این کشور به شمار می‌رود. خاطرنشان می‌گردد در سال ۲۰۱۹ میلادی، اسپانیا مقصد سفر ۸۳ میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر خارجی بود. به دنبال این کاهش شدید، درآمد حاصل با افت ۷۸.۵ درصدی، از ۹۱ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۹ به ۱۹ میلیارد و ۷۴۰ میلیون یورو در سال ۲۰۲۰ رسید.

به گزارش خبرگزاری افه، در سه ماهه نخست سال 2021، صنعت گردشگری اسپانیا به علت پیامدهای ناشی از کرونا با کاهش ۷۰ درصدی نسبت به مدت مشابه آن در سال ۲۰۱۹ روبرو شده است. گردشگری اسپانیا که در سال ۲۰۲۰ به دنبال شیوع ویروس کرونا، یک سال دشوار را پشت سر گذاشته بود، به رغم گذشت چند ماه از طرح واکسیناسیون، همچنان در شرایط رکود بوده و چشم انداز روشنی حداقل برای سه ماهه دوم سال نیز برای آن دیده نمی‌شود. خانم رِیِس ماروتو، وزیر صنعت، تجارت و گردشگری اسپانیا اعلام کرد که این صنعت کلیدی، سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ را با کاهش ۷۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۹ به پایان رساند. وی افزود: در صورت کاهش آمار ابتلا به بیماری همه‌گیر و تداوم برنامه واکسیناسیون با روندی قابل قبول، پیش‌بینی می‌شود که جذب گردشگران خارجی از ماه جولای 2020 (تیر ماه 1400) آغاز شده و تا اکتبر (مهر ماه) ادامه یابد.

  • گردشگری به عنوان یکی از مهمترین زیر مجموعه‌های بخش خدمات، با شدیدترین پیامدهای اقتصادی بیماری همه گیر مواجه شده است. عدم اطمینان و بی اطلاعی از روند گسترش بیماری همه‌گیر، محدودیت‌ها، هراس مردم از سفر و تاخیر در برنامه‌های واکسیناسیون از عواملی است که موجب شد تا گردشگری اسپانیا در سال ۲۰۲۰، ۶۴ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر را از دست داده و با کاهش ۷۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو کاهش درآمد مواجه شود. به این ترتیب انتظار نمی‌رود که بازیابی صنعت گردشگری اسپانیا تا قبل از سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به سطح پیش از شیوع کرونا برگردد.
  • اسپانیا در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ پذیرای حدود ۱۰ میلیون گردشگر خارجی بود، اما از اواسط ماه مارس (اسفند ۹۸) و اعلام وضعیت هشدار در پی شیوع گسترده بیماری کرونا، این رقم با کاهشی قابل توجه به متوسط ماهانه حدود دو میلیون نفر رسید تا اینکه میزان مسافران ورودی در ماه‌های آوریل و می (فروردین تا خرداد ۹۹) به صفر رسید. در ماه ژوئن (خرداد- تیر) نیز تنها حدود ۲۰۰ هزار گردشگر خارجی به اسپانیا وارد شد.
  • اسپانیا در سال ۲۰۲۰ تنها پذیرای ۱۹ میلیون گردشگر خارجی بود که این رقم با کاهش ۷۷.۳ درصدی در مقایسه با سال ۲۰۱۹، بزرگترین سقوط شمار گردشگران در تاریخ این کشور به شمار می‌رود. خاطرنشان می‌گردد در سال ۲۰۱۹ میلادی، اسپانیا مقصد سفر ۸۳ میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر خارجی بود. به دنبال این کاهش شدید، درآمد حاصل با افت ۷۸.۵ درصدی، از ۹۱ میلیاردیورو در سال ۲۰۱۹ به ۱۹ میلیارد و ۷۴۰ میلیون یورو در سال ۲۰۲۰ رسید.
  • اسپانیا در رنکینگ جهانی میزان تاثیر گردشگری بر تولید ناخالص داخلی با سقوط ۴ رتبه ای در مقام دوازدهم قرار گرفت. بر اساس اعلام شورای جهانی سفرها و گردشگری(WTTC)،‌ کشورهای هند، مکزیک، استرالیا و برزیل در جریان همه گیری کووید ۱۹ از اسپانیا در این زمینه پیشی گرفتند. سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی اسپانیا از 14.1% در سال 2019 به 5.9% در سال 2020 رسید. در مورد مکزیک این رقم از 15 به 8.5%، ایتالیا از 13.1 به 7%، چین از 11.6 به 4.5%، ترکیه از 11 به 5% و بریتانیا از 10.1 به 4.2% بوده است. اما ایالات متحده آمریکا با وجود کاهش 41 درصدی این سهم، رتبه اول خود را در این رنکینگ حفظ کرد. به طور کلی، سهم گردشگری در تولید ناخالص جهانی کاهشی برابر 49.1% داشته و از 10.4% به 5.5% رسید.
  • همچنین در جریان تغییرات ناشی از همه گیری، ‌فرانسه جایگزین اسپانیا از لحاظ تعداد گردشگران بریتانیایی شد و در حال حاضر اولین مقصد سفر انگلیسی‌ها به شمار می رود. 20% کل سفرهای گردشگری بریتانیایی‌ها در سال 2019 به مقصد اسپانیا انجام می‌شد که در سال 2020 با 7% کاهش به 13% رسید. میزان سفرهای آلمانی‌ها به اسپانیا نیز از 10 به 5% کاهش پیدا کرد.
  • در نتیجه بحران کرونا، تعداد 308.000 موقعیت شغلی مربوط به بخش گردشگری در اسپانیا دچار آسیب شده و از بین رفت که حاکی از کاهش 10.8 درصدی مشاغل در این بخش می‌باشد. در این میان، در صورتی که سیاست تعلیق مشاغل و پرداخت حقوق این افراد با کمک دولت اعمال نشده بود، این رقم بسیار بالاتر بود. درصد کاهش مشاغل گردشگری در سطح جهانی برابر 18.5% و 272 میلیون شغل بوده است.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما