معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۵/۲۴- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۳۲۰

وضعیت سیاسی و اقتصادی برزیل در موج جدید شیوع کرونا

گسترش ویروس کوید19چالش های متعددی را برای کشورها ایجاد نموده است. با عادی شدن شرایط کرونا برای مردم، انتظار برای اقدامات دولت نیزبیشتر شده است و دولت ها به دفاع از عملکرد خود در مبارزه در قبال کرونا می‌پردازند.پائولو گدس، وزیر اقتصاد برزیل در مراسمی‌که توسط مؤسسه آسپن (Aspen) برگزار شد، در پاسخ به  یک سؤال در خصوص وضعیت سیاسی و اقتصادی برزیل در هنگام همه گیری جدید، به موسسه آمریکایی آسپن اطمینان داد که "برزیل قبل از ایالات متحده آمریکا از این بحران خارج خواهد شد".

پائولو گدس وزیر اقتصاد برزیل در این سخنرانی سعی کرد تا موضع رئیس جمهوری این کشور در خصوص نحوه مقابله با کرونا را توجیه نماید و در این رابطه گفت «مردم نگران خطر سلامتی بوده و در عین حال، نگران شوک اقتصادی ناشی از بیماری همه گیر نیز هستند». وی اطمینان داد که برزیل در پرتو سیاست های انتقال درآمد و حفظ اشتغال، صادرات به آسیا و بازگشت به بحث قانونگذاری در مورد اصلاحات و چارچوب های نظارتی، توانسته است با بحران اقتصادی مقابله کند. گدس افزود: ایالات متحده آمریکا در طول بحران، 30 میلیون شغل را از دست داده است در حالی که برزیل تنها 1.1 میلیون شغل را از دست داده  و توانسته است که 11 میلیون شغل را حفظ کند. 

وزیر اقتصاد برزیل از کاهش واردات آمریکا از برزیل نیز انتقاد کرده و گفت «آمریکا در دوران همه گیری کرونا واردات از برزیل را کاهش داد ولی چین چنین  نکرد». گدس تضمین داد که برزیل تحت تاثیر شوک خارجی کرونا قرار نگرفته است. او به آمریکایی‌ها تضمین داد که برزیل زودتر از ایالات متحده آمریکا از بحران کرونا خارج خواهد شد. گدس همچنین گفت که چشم انداز اقتصادی برزیل رو به بهبود است و کاهش تولید ناخالص فقط 4 درصد و خیلی کمتر از رقمی است که دیگران پیش بینی کرده اند. وزیر اقتصاد برزیل در ادامه، علام کرد که طی 30 تا 60 روز آینده 3 یا چهار شرکت بزرگ دولتی را خصوصی خواهد کرد.

همان روزی که گدس از حفظ اشتغال در برزیل سخن گفت، بانک آمریکایی گلدمن ساچس گزارشی را منتشر کرده که براساس آن آمار واقعی بیکاری در برزیل به 22.8 درصد می رسد و آماری که موسسه آمار و جغرافیایی برزیل مبنی بر نرخ بیکاری 13.3 درصدی منتشر کرده است، واقعیت را نشان نمی دهد. این بانک اعلام کرده که نرخ نیروی کار شاغل در برزیل در ماه ژوئیه 2020 نسبت به مدت مشابه سال 2019 پایین تر بوده که نسبت به رقم کاهش 6.8 درصدی موسسه آمار و جغرافیای برزیل پایین تر است. گلدمن ساچس تخمین زده که حتی در بین کسانی که در شغل خود باقی مانده اند، حدود 28 درصد نیروی کار فعال مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما