معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۰۵- ۱۸:۰۰ - مشاهده: ۳۴۵

"سناریوهای اقتصادی آفریقای جنوبی از دیدگاه سازمان همکاری و توسعه اقتصادی"

این خبر به نقل از سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) به موضوع سناریوهای اقتصادی آفریقای جنوبی برای شش ماه آینده می‌پردازد.

اخیراً سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) گزارشی را در مورد تاثیر ویروس کورنا بر تلاشهای صورت گرفته برای بهبود اقتصاد جهانی منتشر نمود.  این گزارش چشم انداز آینده اقتصادی جهان را نامشخص و نامطمئن ارزیابی نموده و گفته است در صورتی که اقدامات موثری برای جلوگیری از موج دوم شیوع این ویروس صورت نگیرد، کمک و تلاش کشورها برای کمک  به بهبود اقتصادی بعد از موج اول بی فایده خواهد بود. بر همین اساس این سازمان برای اقتصاد و کشورهای جهان دو سناریوی اقتصادی را متصور شده است.

  • سناریوی اول در صورتی است که موج دوم شیوع کورونا در همه اقتصادهای جهانی تا پایان سال میلادی رخ بدهد
  • سناریوی دوم مربوط به عدم وجود موج دوم در کشورهاست.

در سناریوی اول پیش بینی می‌شود رشد اقتصاد جهانی 7.6 درصد کاهش یافته و تا پایان سال 2021 امکان آغاز بهبودی اقتصادی فراهم نشود. در سناریوی دوم پیش بینی می‌شود که میزان رشد اقتصادی 6 درصد کاهش یابد اما پیش از پایان سال 2021 اقتصاد جهانی رشد خود را آغاز کند. سازمان در تحلیل خود گفته است که این اتفاق می‌تواند در یک سال تنها معادل 5 سال درآمد واقعی سرانه یک کشور از بین برود.

  

  • آفریقای جنوبی

در این گزارش OECD با اشاره به اوضاع نامناسب اقتصادی آفریقای جنوبی پیش از شیوع کورونا، رشد پائین اقتصادی، بدهی فزاینده، کسری مالی شدید و آسیب های اجتماعی را مهمترین چالشهای این کشور در آن دوره معرفی می‌کند. این سازمان در مورد سناریوهای شیوع کورونا و تاثیرات ان بر اقتصاد این کشور می‌گوید " در سناریوی اول و شیوع موج دوم کورونا، تجارت این کشور با شرکایش تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و صادرات این کشور بسیار محدود خواهد شد، تولید ناخالص داخلی در سال 2020 به 8.2 درصد کاهش می یابد و بهبود وضعیت اقتصادی در سال 2021 تنها 0.6 درصد خواهد بود. کمبود مداوم برق، افزایش بدهی‌های دولت، و بی اطمینانی در مورد سیاستهای اقتصادی باعث کاهش سرمایه گذاری و در نتیجه کاهش تولید خواهد شد. در سناریوی دوم و تنها یک موج شیوع کورونا در آفریقای جنوبی اقتصاد این کشور را با کاهش 7.5 درصدی تولید ناخالص داخلی مواجه خواهد کرد اما در سال 2021 می‌تواند رشد 2.5 درصد را تجربه کند.  OECD تعطیلات طولانی مدت در ابتدای شیوع کورونا در آفریقای جنوبی و کاهش فعالیتهای اقتصادی را باعث کاهش شدید تولید در بخش خدمات، صنایع و معادن دانست.

این سازمان می‌گوید در سناریوی اول و شیوع موج دوم کورونا، کاهش مجدداً فعالیتهای اقتصادی این کشور با کاهش  و در نتیجه کاهش صادرات در سه ماهه چهارم 2020 روبرو خواهد شد. این گزارش می‌گوید برنامه نجات اقتصادی دولت تنها باعث خواهد شد که مصرف خانواده‌ها با کاهش مواجه نشود  اما نمی‌تواند از کاهش سرمایه گذاری در این کشور که در دوسال گذشته روند نزولی داشته است جلوگیری کند.

در سناریوی دوم و وجود یک موج شیوع کورونا، کاهش ارزش نرخ پول افریقای جنوبی که قبلا اتفاق افتاده باعث نخواهد شد تا صادرات کشور افزایش یابد زیرا تقاضا برای مهمترین کالاهای صادراتی کشور  (محصولات معدنی مانند طلا و پلاتینیوم) پائین است ضمن اینکه قیمت این محصولات بسیار بالاست. کاهش نرخ راند تنها باعث وخیم شدن حسابهای مالی خواهد شد. این گزارش می‌گوید هزینه تولید همچنان در کشور همچنان بالا و خاموشیهای ادامه دار خطر جدی برای رشد اقتصادی است. این گزارش اضافه می‌کند بهبود سریع اقتصادی چین به سود آفریقای جنوبی خواهد بود چرا که میزان و قیمت تقاضا برای کالاها و محصولات صادراتی این کشور افزایش خواهد یافت.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در گزارش خود توصیه می‌کند کمک به خانواده‌های آسیب پذیر ادامه یابد حتی اگر نیاز باشد این کمکها بعد از گذشت شش ماه از موج اول شیوع کورونا باشد.  این سازمان معتقد است در سناریوی دوم و شیوع موج دوم کورونا بخش های اقتصادی مانند توریسم، رستورانها و بسیاری از بخشها خدماتی آسیب بیشتری خواهند دید لذا حمایت از شرکتهای فعال در این حوزه‌ها تا بهبود شرایط آنها باید ادامه یابد. OECD معتقد است تامین نیازهای مالی کشور برای کمک به بخشهای مختلف اقتصادی و خانوارها در آفریقای جنوبی می‌تواند از طریق مشارکت موسسات مالی بین المللی و یا اخذ وام از بازار مالی داخلی در صورتی که بانک مرکزی از بازر قرضه حمایت کند، باشد. این سازمان در پایان توصیه می‌کند اصلاحات اساسی اقتصادی ضروری و نیازمند توجه به پتانسیلهای اقتصادی کشور و بازگرداندن اعتماد اقتصادی از جمله از طریق مقابله با چالشهای اقتصادی شرکتهای دولتی از جمله اسکوم می‌باشد. این اصلاحات می‌تواند شرایط را برای توسعه سرمایه گذاری و ثبات مالی را به کشور بازگرداند."

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما