معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۰۱- ۰۷:۰۰ - مشاهده: ۴۴۹

خبرنامه اقتصادی آفریقا شماره 29( هفته چهارم اردیبهشت 1399)

مهمترین عناوین و اخبار تحولات اقتصادی داخلی و خارجی کشورهای آفریقایی و سازمان‌های منطقه ای این قاره در هفته چهارم اردیبهشت ماه 1399 به شرح زیر بوده است:

آفریقای جنوبی:

اصلاحات اقتصادی در آفریقای جنوبی مطابق نسخه صندوق بین المللی پول نخواهد بود

تیتو امبوانی وزیر دارائی آفریقای جنوبی در سخنانی که در جمع کمیته مالی پارلمان ارائه کرد، در مورد دریافت وام 4 میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول گفت که این وام مشروط به تحول در ساختار اقتصادی در اقتصاد آفریقای جنوبی بر اساس خواست صندوق بین المللی پول نخواهد بود. وی گفت تصمیم برای تغییرات اساسی در اقتصاد آفریقای جنوبی قبلا طراحی شده و حتی پیشنهادهای مربوط به آن در سال گذشته توسط وزارت دارائی بین اعضای پارلمان توزیع شد. وی گفت برای اخذ این وام صندوق بین المللی پول شرایطی قائل نشده است ضمن اینکه ما در حال کار بر روی طرح اقتصادی برای تنظیم برنامه جدید بر اساس اولویت مقابله با ویروس کورونا و عوارض آن هستیم.

 واکنش شدید احزاب به درخواست ائتلاف دموکراتیک برای پایان دادن به تعطیلی

احزاب سیاسی درخواست جان استینهویزن رهبر موقت حزب ائتلاف دموکراتیک از رئیس جمهور برای پایان دادن به تعطیلی ملی را بی مسئولیتی توصیف کردند. استینهویزن روز جمعه از راماپوزا خواسته بود که اقتصاد را باز کرده یا منتظر عواقب ویرانگر تعطیلی باشد. وی معتقد است که تعطیلی باید در اسرع وقت پایان یابد و هشدار داد که عدم بازگشایی اقتصاد، عواقب فاجعه آمیزی خواهد داشت. دنیس بلوم رهبر حزب کنگره مردمی‌ گفت کاملا روشن است که ائتلاف دموکراتیک اقتصاد را به جان میلیون‌ها انسان ترجیح می دهد. اومفیله مائوتوه از حزب ای اف اف هم اعلام کرد که از سخنان استینهویزن شوکه شده است. وی افزود این واقعا نگران کننده است و ما از دولت می خواهیم کشور را در دوره تعطیلی تقویت نماید.

غنا :

آخرین آمار مبتلایان به کرونا در غنا

براساس اعلام وزارت بهداشت غنا، تاکنون 5408 نفر به کرونا مبتلا شده اند که 514 نفر بهبود یافته و 24 نفر فوت کرده اند.

اعلام رای دادگاه در خصوص خرید تجهیزات نظارت بر امنیت سایبر

پس از 2 سال، دادگاه عالی اکرا، حکم مربوط به خسارت مالی 4 میلیون دلاری در جریان خرید دستگاه تجهیزات نظارت بر امنیت سایبر موسوم Pegasus برای دبیرخانه شورای امنیت ملی غنا (NSCS) را اعلام نمود. براساس این حکم، بافو بونی، رئیس سابق هیات مدیره سازمان ملی ارتباطات (NCA) به 6 سال زندان و تته توی، مدیرکل سابق سازمان ملی ارتباطات و سلیفو عثمان، معاون سابق هماهنگ کننده امنیت ملی به 5 سال زندان محکوم شدند و طبق حکم دادگاه، اموال متهمین به میزان خسارت وارد شده نیز به نفع دولت مصادره گردیده است. همچنین جورج اوپونگ، مدیرعامل شرکت IDL که نقش رابط میان سازمان ملی ارتباطات و شرکت اسرائیلی تولید کننده تجهیزات امنیت سایبری (NSO Group Limited) را ایفا کرده بود از اتهامات وارده مبری شده است.

 ایجاد مرکز ملی هشدار سریع اکواس در غنا

با ایجاد مرکز ملی هشدار سریع اکواس در غنا، اعضای این مرکز با حضور محمودو باوومیا معاون رئیس جمهور سوگند یاد کردند. معاون رئیس جمهور در این مراسم اظهار داشت، یک مکانیسم هشدار و واکنش زود هنگام، تضمین کننده امنیت لازم برای توسعه می‌باشد و اعضای این مرکز باید در خصوص مسائل مختلف با جدیت و مسئولیت پذیری کافی، به وظایف خود عمل نمایند. وزارتخانه‌های امور خارجه، دفاع، کشور، امنیت ملی، اقتصاد، دادگستری، جنسیت، کودکان و حمایت اجتماعی، بهداشت، محیط زیست و علوم از اعضای این مرکز می‌باشند. گفتنی است، در چهل و پنجمین اجلاس سران اکواس در غنا در 14 جولای 2014، تاسیس مرکز مکانیسم واکنش ملی (NCCRM) در کشورهای عضو تصویب شده بود و پیش از این به صورت پایلوت طی سالهای 2015 الی 2019، در کشورهای ساحل عاج، بورکینافاسو، گینه بیسائو، مالی و لیبریا تاسیس گردیده و در قدم بعدی در کشورهای غنا، بنین، سنگال، نیجر و کیپ ورد تاسیس می‌شود.     

اعطای کمک توسط بنیاد خیریه قطر

به مناسبت فرارسیدن ماه رمضان، بنیاد خیریه قطر، همراه با  ائتلاف سازمان مسلمانان غنا (COMOG) بسته‌های غذایی را بین مسلمانان مناطق مختلف غنا توزیع کردند. عزالدین یوسف دعیف الله، مدیر منطقه ای بنیاد قطر با اشاره به شرایط سخت موجود و شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت، بنیاد خیریه قطر در پاسخ به نیازهای توسعه ای در حوزه‌های مختلف از جمله بهداشت، حمایت اجتماعی، آموزش و دسترسی به آب آشامیدنی و سیستم فاضلاب با بخش های مختلف غنا همکاری می‌کند. 

غنا در لیست سیاه پولشویی اتحادیه اروپا

کمیسیون اتحادیه اروپا، غنا و برخی دیگر کشورهای آفریقایی (بوتسوانا، موریس و زیمبابوه) را جزو لیست سیاه پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم خود قرار داده که تراکنش های مالی آن باید بیشتر تحت نظر قرار گیرند. این لیست و مقررات مربوطه تا ماه نوامبر 2020 اجرایی خواهد شد و تا آن زمان به کشورهای مذکور، فرصت داده شده تا نسبت به اصلاح روش ها و شفافیت اقدام نمایند. گفتنی است علاوه بر برخی کشورهای آفریقایی، کشورهای باهاما، باربادوس، مغولستان، کامبوج، جامائیکا، میانمار، نیکاراگوئه و پاناما نیز جزو لیست هستند.

تانزانیا:

درخواست نمایندگان پارلمان تانزانیا از دولت در خصوص ذخیره سازی نفت

تعدادی از نمایندگان پارلمان تانزانیا از دولت خواستند با توجه به افت قیمت جهانی نفت و فرآورده‌های آن دولت حجم قابل توجهی از نفت را در کشور ذخیره کند چرا که به اعتقاد آنان با رفع تدریجی خطر کرونا شاهد افزایش قیمت نفت خواهیم بود. هرچند که به گفته رئیس کمیسیون انرژی پارلمان تانزانیا ذخایر نفت در حد بسیار مطلوبی قرار دارد اما همچنان می‌توان به این ذخایر اضافه کرد. در حال حاضر در کشور تانزانیا قیمت فرآورده‌های نفتی مانند بنزین و گازوئیل کاهشی 10 تا 15 درصدی را تجربه کرده اند. این در حالی است که به گفته کارشناسان، ذخیره سازی نفت و فرآورده‌های آن بسیار هزینه بر می‌باشد و در بسیاری از موارد توجیه اقتصادی لازم را دارا نمی‌باشد.

طرح  تانزانیا برای ماهیگیری در مناطق عمیق ساحلی 

وزیر ماهیگیری و طیور تانزانیا از برنامه ریزی این کشور برای توسعه فعالیت های صیادی در مناطق عمیق ساحلی این کشور خبر داد و گفت: بزودی با همکاری بخش خصوصی و دولتی، صیادان این کشور می‌توانند در مناطق عمیق ساحلی ماهیگیری کنند. به گفته وی شرکت های ایتالیایی در 11 منطقه تانزانیا طرح های تحقیقاتی و مطالعاتی را آغاز نموده اند. همچنین شرکت های کره ای برای همکاری در این زمینه اعلام آمادگی کرده اند.

تانزانیا با وجود دارا بودن سواحل طولانی در حاشیه اقیانوس هند، اما به دلیل نداشتن کشتی‌های مدرن و تکنولوژی‌های مورد نظر، صیادان بخش دولتی و خصوصی عموما در مناطق کم عمق سواحلی و بطور سنتی ماهیگیری می‌کنند.

نامیبیا:

چین، بزرگترین بازار کالاهای صادراتی نامیبیا

در ماه مارس گذشته چین همچنان به عنوان بزرگترین بازار کالاهای صادراتی نامیبیا باقی ماند بطوریکه مقصد بیش از 38 درصد کالاهای صادراتی این کشور چین بوده است. اداره آمار نامیبیا در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که تجارت خارجی این کشور همچنان بر چند شریک تجاری عمده و صادرات چند کالای خاص متمرکز است. بنابر این گزارش، 78 درصد صادرات نامیبیا به کشورهای چین، اقریقای جنوبی، بوتسوانا، کانادا و اسپانیا بوده است. این گزارش می افزاید: آفریقای جنوبی با اختصاص 50.5 درصد کل واردات نامیبیا همچنان بزرگترین صادرکننده کالا به این کشور باقی ماند و پس از آن کشورهای زامبیا، چین و جمهوری دموکراتیک کنگو قرار گرفتند.

اسواتینی ( سوازیلند ) :

دولت اسواتینی(سوازیلند)  از تامین مواد غذایی برای نیازمندان در دوره تعطیلی ناتوان است

برنامه دولت اسواتینی برای تامین مواد غذایی برای 300 هزار نفر در دوره تعطیلی در حد حرف باقی ماند. در حالیکه آمبرسو دلامینی در تاریخ 22 آوریل گفته بود که پخش مواد غذای ظرف دو هفته آینده آغاز خواهد شد اما هنوز هیچ خبری از انجام این وعده نیست. به جای آن در پارلمان غوغا شده است. مجلس این کشور از برنامه معاون نخست وزیر برای اعطای پول به افراد گرفتار به جای بسته‌های غذایی حمایت کرد. در این طرح قرار است 270 میلیون لیلانگنی (14 میلیون دلار) میان 301 هزار نفر توزیع شود با اینحال عده ای از نمایندگان معتقدند که این طرح به فساد منجر خواهد شد.

نیجر:

تصویب بودجه 2405 میلیارد فرانک سیفا

دولت نیجر در اطلاعیه در شورای وزیران، اصلاحیه بودجه 2020 را تصویب کرد پس از این اصلاحیه بودجه کشور به مبلغ 2،405.53 میلیارد سیفا (4.7 میلیارد دلار) افزایش می یابد. این اقدام در نتیجه تأثیرات کرونا ویروس و از دست دادن درآمد و افزایش در هزینه‌ها می‌باشد که باعث گردیده پیش بینی‌های اولیه بودجه اصلاح گردند. تنظیمات انجام شده در این مجموعه مربوط به اقدامات مالیاتی خاص و بازشدن درآمدهای است. همچنین دولت یک برنامه پاسخگویی به بیماری همه گیر را تهیه کرده است که در حدود 1400 میلیارد فرانک سیفا خواهد بود. 

موزامبیک:

بازگشت اتباع موزامبیکی از آفریقای جنوبی

روز دوشنبه دولت آفریقای جنوبی 589 تبعه موزامبیکی زندانی در این کشور را عفو و به موزامبیک بازگرداند. پیش از این در پی بازگشت 14000 تبعه موزامبیک از آفریقای جنوبی، سازمان مهاجرت جهانی نسبت به احتمال شیوع بیماری کرونا هشدار داد. سازمان مهاجرت جهانی تعداد کل مهاجران موزامبیکی را حدود یازده میلیون نفر برآورد کرده است. 

آنگولا:

دیدار سفیر چین و رئیس جمهور آنگولا

در دیداری که آقای جائو لورنسو رئیس جمهور آنگولا با گانگ تائو سفیر چین داشت. دو طرف درباره توسعه همکاریها مذاکره کردند. آقای تائو در پایان دیدار نیم ساعته خود با رئیس جمهور آنگولا هیچ مصاحیه و اظهار نطری در باره محتوای این دیدار نداشت. آقای تائو در سال 2019 به عنوان سفیر چین در آنگولا فعالیت خود را آغاز کرد. آنگولا یکی از اصلی ترین شرکای چین در آفریقاست. این دو کشور در زمینه‌های کشاورزی، ماهیگیری، حمل و نقل، بهداشت، آموزش و ... همکاری دارند.

رواندا:

کیگالی حائز مقام دوم در میزبانی همایش‌‌ها

طبق گزارش «انجمن بین‌المللی همایش‌ها» ICCA، کیگالی مقام دوم را از لحاظ محبوبیت برای برگزاری نشست‌ها، همایش‌ها و نمایشگاه‌ها در آفریقا را به دست آورد. این آمار مربوط به فعالیت شهرها در سال ۲۰۱۹ می‌باشد و مقام اول به کیپ‌تاون رسید. پایتخت رواندا سال ۲۰۱۸ نیز همین مقام را کسب کرده بود.

آمار کرونا در رواندا

تا تاریخ  ۲۵ اردیبهشت ۹۹، تعداد مبتلایان به کووید۱۹ در رواندا ۲۸۷ نفر گزارش شده است.

بروندی:

آمار کورونا در بوروندی

تا تاریخ  ۲۵ اردیبهشت ۹۹، تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در بوروندی ۱۵ نفر و تعداد تلفات همچنان یک نفر گزارش شده است. 

اوگاندا:

سازمان سرمایه‌گذاری اوگاندا: اکنون در رکود هستیم

سازمان سرمایه‌گذاری اوگاندا (UIA) اعلام کرد این کشور اکنون به علت همه‌گیری کرونا دچار رکود شده است. مدیر اجرایی این سازمان در جمع خبرنگاران گفت سرمایه‌گذاران اقدام به تعدیل نیرو و کاهش سطح فعالیت‌هایشان هستند و این اقدامات نشانۀ رکود است. وی افزود به منظور درک تأثیر واقعیِ کووید۱۹ برای کسب و کارها، یک نظرسنجی کلی در دست بررسی است تا از تک‌تک شرکت‌ها بپرسیم این همه‌گیری تا چه حد بر فعالیت آنها تأثیر منفی داشته است.

کنیا:

تکیه محققین کنیایی بر داروهای گیاهی برای مقابله با کووید 19

موسسه تحقیقات پزشکی کشور موفق به کشف تاثیر داروی زدوپکس برای درمان کرونا شده است. به گزارش وزارت بهداشت کشور، این دارو نخستین بار پنج سال پیش از درختان درمانی توسط دانشمندان کشور گرفته شد و برای درمان عفونت مجاری بدن استفاده می‌شده است. این داروی ضدعفونی به صورت پودر ارائه می‌شود. به گفته دانشمندان کشور از جمله دکتر فستوس تولو می‌تواند به درمان کرونا کمک کند. تاثیرگذاری این دارو هم اکنون در آزمایشگاه کمری در حال بررسی است.

نیجریه:

کاهش 60 درصدی واردات نفت نیجریه توسط آمریکا

بنا بر اعلام اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده آمریکا، در ژانویه  2020 میزان واردات نفت این کشور از نیجریه 1 میلیون و 930 هزار بشکه بوده است که این میزان در مقایسه با واردات نفت خام از نیجریه در ژانویه سال پیش 60.37 درصد کاهش داشته است. بر اساس اعلام این مرجع، میزان واردات نفت آمریکا از نیجریه در دسامبر سال 2019 نیز 4 میلیون و 850 هزار بشکه بوده است که در مقایسه با واردات 6 میلیون و 330 هزار بشکه نفت در نوامبر همان سال حاکی از کاهشی آشکار در میزان واردات نفت آمریکا از نیجریه است. شایان ذکر است با توجه به افزایش تولید نفت شیل در آمریکا که مشخصات فنی آن با نفت سبک شیرین صادراتی نیجریه مشابهت زیادی دارد، واردات نفت این کشور از نیجریه طی چند سال گذشته همواره روندی نزولی داشته است.

پیش بینی رشد منفی 7.3 درصدی اقتصاد نیجریه در سال جاری میلادی

گروه مشورتی و سیاستگذاری موسوم به نخبگان اقتصادی نیجریه (NESG) در گزارش اخیر خود پیش بینی نمود، در صورت تداوم همه گیری کرونا و محدودیت فعالیت های تجاری و صنعتی در نیجریه، این کشور با تولید روزانه 1.3 میلیون بشکه نفت و متوسط قیمت جهانی 15 دلار در هر بشکه، رشد اقتصادی منفی 7.3 درصد را تجربه خواهد کرد. در این گزارش که تحت عنوان «به روز رسانی چشم انداز کلان اقتصادی؛ کرونا، قیمت جهانی نفت و اقتصاد نیجریه» منتشر شده، آمده است: در صورت وقوع بدترین سناریو، رشد اقتصادی نیجریه 7.3 درصد کاهش داشته و میزان سرمایه گذاری و درآمدهای دولت فدرال نیز به ترتیب با کاهشی 65 و 63 درصدی مواجه خواهد شد. این درحالی است که در سناریوی مذکور فشار تورمی‌ با افزایش نرخ متوسط تورم در سال 2020 به 18.4 درصد افزایشی بی سابقه را طی 6 سال اخیر ثبت خواهد کرد. بر اساس این گزارش بهترین سناریو ممکن برای اقتصاد نیجریه در سال 2020 میلادی و در شرایط گسترش کرونا هنگامی محقق می‌شود که بهای متوسط هر بشکه نفت در بازارهای جهانی از 25 دلار فعلی به 35 دلار افزایش یافته و بازار جهانی نفت ثباتی نسبی را تجربه کند. در صورت تحقق این سناریو رشد اقتصادی نیجریه به منفی 4.1 درصد کاهش یافته و بخش های کشاورزی، تولید، تجارت و نفت و گاز نیجریه بیشترین رشد منفی را تجربه خواهند کرد. در این سناریو میزان سرمایه گذاری 36.4 درصد و درآمدهای دولت 40 درصد کاهش داشته و نرخ تورم به 15 درصد خواهد رسید.

الرفاعی: فرمانداران شمالی تصمیم به پایان دادن به سیستم المجیری گرفتند

ناصر الرفاعی فرماندار ایالت کانو گفت انجمن فرمانداران شمالی تصمیم گرفتند سیستم آموزشی المجیری را به علت شیوع کرونا تعطیل نمایند. به گفته وی بسیاری از کودکان در ایالت های شمال به دنبال آموزش های اسلامی وارد این سیستم شدند که متأسفانه با شیوع کرونا بسیاری از آنها مبتلا به این ویروس شدند. به عنوان مثال، اخیرا 16 نفر از این دانش آموزان که از کانو به جیگاوا رفتند مبتلا به ویروس بودند. المجیری یک سیستم آموزش اسلامی است که در ایالت های شمالی اجرا می‌شود. داوطلبین این سیستم به همراه معلمین خود در مدرسه شبانه روزی زندگی کرده و به آموزش علوم اسلامی می‌پردازند. کلمه المجیری از عبارت عربی المهاجرون گرفته شده که به معنی فردی است که خانه خود را به منظور کسب علم ترک کرده است.

 سنگال:

اختصاص دو پرواز برای بازگرداندن سنگالی‌های مقیم فرانسه

وزارت امور خارجه سنگال اعلام کرد دو پرواز برای بازگرداندن داوطلبانه اتباع سنگالی مقیم فرانسه در نظر گرفته شده است. پرواز اول در تاریخ 12 ماه می‌ با شرکت ایرفرانس و پرواز دوم 14 ماه می‌ با پرواز ایرسنگال انجام می‌پذیرد. اولویت با افرادی است که پیش تر در کنسولگری‌های سنگال در محل ثبت نام کرده اند.

رئیس جمهور سنگال: هر چند کووید – 19 مسری است اما مایه شرمساری نیست

مکی سال رئیس جمهور سنگال در توئیتی اعلام کرد: ما گزینه ای جز کنار آمدن با ویروس کرونا نداریم. پس از دو ماه شرایط سخت اپیدمی‌کرونا، ضروری است که همچنان آماده باش و متحد بمانیم. این بیماری مسری است اما شرم آور نیست. از هرگونه برچسب زدن خودداری کنیم.

عبور مبتلایان به کرونا در سنگال از مرز 2000 نفر

شمار مبتلایان به کوید - 19 تا روز پنج شنبه 25 اردیبهشت 1399 به 2105 نفر افزایش پیدا کرده است. از این تعداد، 782 نفر بهبود یافته اند. شایان ذکر است، شمار جانباختگان ناشی از ویروس کرونا در سنگال به 21 تن رسیده است.

مالی:

برگزاری جلسه سالانه مجمع جهانی بهداشت تحت حمایت WHO

به گزارش روزنامه مستقل ایندپندنت، سه روز دیگر جلسه سالانه مجمع جهانی بهداشت تحت نظارت WHO، سازمان جهانی بهداشت در ژنو برگزار خواهد شد. به علت بیماری فراگیر کووید-19، این جلسه برای اولین بار به صورت ویدئو کنفرانس برگزار خواهد گردید. به همین دلیل آقای ZHU Liying، سفیر چین در کشور مالی طی مصاحبه مطبوعاتی از حمایت دولت چین برای تلاش های سازمان جهانی بهداشت تأکید نموده و تمامی‌ کشورهای جهان را به منظور حمایت از تلاش های این سازمان دعوت کرد.

بنین:

گفتگوی سیاسی بین بنین و اتحادیه اروپا

آقای آئورلین آبنونچی، وزیر امور خارجه و همکاری بنین با سایر اعضای دولت و برخی از اعضای دفتر رییاست جمهوری، در روز پنجشنبه مورخ 14 اردیبهشت سال 2020 ، با یک هیات از نمایندگان کشورهای اتحادیه اروپا ملاقات کرد. این جلسه مقدمه گفتگوی سیاسی بین بنین و اتحادیه اروپا است و بر اساس  ماده 8 توافقنامه کوتونو برگزار می‌گردد و بخشی از تقویت روابط همکاری دو طرف می‌باشد. این ابتکار دولت بنین به شرکا  فرصتی برای ایجاد و گسترش روابط جدید و مناسب برای تقویت روابط و همچنین تحکیم دستاوردهای این کشور فراهم می‌کند. در این جلسه برخی از نگرانی‌های مربوط به منافع مشترک مطرح شد. برخی از اصلاحات اساسی که دولت در زمینه‌های حکومت و بهبود چارچوب کلان اقتصادی انجام داد در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت گفتگوی سیاسی در چارچوب ماده 8 توافقنامه کوتونو، برای ادامه سریع دستور کار، مشاوره می‌باشد. در این جلسه، عملکردهای امیدوارکننده اقتصاد بنین و همچنین اصلاحات سیاسی« پس از گفتگوی سیاسی ماه اکتبر 2019 »  همچنین استراتژی ملی در آموزش فنی و آموزش حرفه ای، سپس استراتژی بنین برای مقابله با بیماری همه گیر Covid-19  بررسی شدند. اتحادیه اروپا یکی از شرکای اصلی بنین است. اتحادیه با پرداخت کمکهای مالی 26 میلیارد فرانک سیفا توسط صندوق بین المللی پول برای کمک به اجرای اصلاحات در زمینه‌های اقتصادی، تمرکززدایی و کشاورزی همکاری خود را آغاز نمود است. علاوه بر این، در بخشی از مبارزه با بیماری همه گیر Covid-19، اتحادیه اروپا اعلام کرد پشتیبانی از بنین برای حمایت از تلاش های بعمل آمده را  ادامه خواهد داد و از این فرصت استفاده و اعلام کرد که بنین را در استراتژی جدید برای تغییر الگوی آموزشی، آموزش فنی و حرفه ای همراهی خواهد کرد. کشور بنین  ضمن اعلام رضایت از  اتحادیه اروپا به خاطر این کمک قابل توجه تشکر کرد.

سیرالئون:

ارسال کمکهای پزشکی امارات متحده عربی به سیرالئون

روز دوشنبه 11 می 2020 امارات متحده عربی یک هواپیما حاوی 7 تن تجهیزات پزشکی به منظور کنترل و پیشگیری از ویروس کرونا به سیرالئون ارسال کرد. در تاریخ 6 می‌ (شیخ محمد بن زاید آل نهیان) ولیعهد ابوظبی با رئیس جمهور (مادابیو) در یک نشست مجازی در خصوص اهدای کمکهای پزشکی گفتگو کرده بودند. این کمک ها با هدف تقویت دولت سیرالئون در مبارزه با همه گیری ویروس کرونا ارسال شده است.

گامبیا:

گامبیا برای درمان کرونا از ماداگاسکار داروی گیاهی وارد می‌کند

به نقل از پایگاه خبری الجزیره، گامبیا برای درمان بیماری کووید – 19 از ماداگاسکار نوشیدنی گیاهی تحویل گرفته است.

عدم بازگشایی فرودگاه گامبیا تا اواخر ماه ژوئن 2020

در پی فروش بلیط یک شرکت هواپیمایی بریتانیایی به مقصد بانجول برای تاریخ 23 ژوئن 2020، وزیر گردشگری گامبیا، بازگشایی فرودگاه پایتخت به ویژه برای پروازهایی که از نقاط کرونا خیز مانند انگلیس می آیند را فاجعه آفرین توصیف کرد. به گفته وی، فرودگاه همچنان بسته خواهد ماند و هیچ چارچوب زمانی برای بازگشایی آن در نظر گرفته نشده است و همه چیز بستگی به وضعیت اپیدمی دارد.

دماغه سبز:

افزایش شمار مبتلایان به کرونا در دماغه سبز

شمار مبتلایان به ویروس کووید – 19 در کشور دماغه سبز به 289 مورد رسید. از این تعداد، 61 نفر ترخیص شده اند و یک نفر جان خود را از دست داده است.

زیمبابوه:

درخواست برای مداخله زیمبابوه در مناقشه مرزی زامبیا و جمهوری دموکراتیک کنگو

جمهوری دموکراتیک کنگو از آقای امرسون منانگاگوا، رئیس جمهور زیمبابوه درخواست کرد که به عنوان رئیس سازمان سیاسی و دفاعی سادک در مناقشه مرزی میان این کشور و زامبیا میانجیگری کند. زامبیا و جمهوری دموکراتیک کنگو 1600 کیلومتر مرز مشترک دارند که در خصوص بخش هایی از آن سوء تفاهم هایی میان دو طرف وجود دارد که در دهه 1980 تلاش هایی برای حل و فصل این مناقشه انجام شد اما کماکان مشکلات در این خصوص ادامه دارد. در همین راستا ماریه انززا، فرستاده ویژه جمهوری دموکراتیک کنگو با آقای امرسون منانگاگوا دیدار و وی را در جریان آخرین تحولات مربوط به مناقشه مرزی با زامبیا قرار داد.

درخواست از G20 رای لغو تحریم های زیمبابوه

آقای سریل رامافوزا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی و رئیس اتحادیه آفریقا با مخاطب قرار دادن G20، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی خواهان لغو تحریم های زیمبابوه و سودان شد و تأکید کرد که در شرایطی که این کشورها در حال مبارزه با ویروس کووید-19 هستند، تحریم های آنها باید لغو شود. وی در جلسه ای که روز جمعه با کشورهای همسایه آفریقای جنوبی از جمله زیمبابوه داشت، آنها را در جریان این موضع خود در گفتگوهایش با G20 و موسسات چندجانبه بین المللی قرار داد.

 زیمبابوه هیچ گاه به تأمین مالی تروریسم متهم نشده است

جان منگوجیا، رئیس بانک مرکزی زیمبابوه در واکنش به ادعای برخی رسانه‌های مخالف دولت مبنی بر اینکه زیمبابوه به اتهام تأمین مالی تروریسم در لیست سیاه اتحادیه اروپا قرار گرفته تأکید کرد که زیمبابوه هیچگاه و از جانب هیچ موسسه ای متهم به تأمین مالی تروریسم نشده است. زیمبابوه یکی از اعضای FATF است و استانداردهای خود را مطابق با نظر این سازمان در خصوص موضوعاتی نظیر پولشویی و تأمین مالی تروریسم به صورت مداوم بروزرسانی می‌کند.FATF به صورت مستمر سیستم مالی کشورها را برای وجود هرگونه اشکال ارزیابی می‌کند و این ارزیابی‌ها از زیمبابوه در سال 2015 انجام شده و نتیجه آن هم در سال 2016 منتشر شده است. در آن مقطع برخی مشکلات از نظر این سازمان شناسایی شد و مطابق با روال FATF به زیمبابوه 5 سال فرصت داده شد تا این مشکلات را حل و فصل نماید.

هشدار کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به دولت زیمبابوه

بانک جهانی روز چهارشنبه 6 می اعلام کرد که کمکی 7 میلیون دلاری را به زیمبابوه برای مقابله با ویروس کرونا اختصاص خواهد داد. کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در همان روز به این خبر واکنش نشان داد. سناتور جیم ریچ رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در توییتر خود هشدار داد که زیمبابوه باید در قبال کمک 7 میلیون دلاری بانک جهانی مسولانه اقدام کرده و شفافیت لازم را در این زمینه داشت باشد و از اتلاف این مبلغ در نتیجه سوء مدیریت ممانعت به عمل آورد.

ماداگاسکار :

سفر وزیر امور خارجه تانزانیا به ماداگاسکار

به دنبال گفتگوی بین روسای جمهور ماداگاسکار و تانزانیا، آقای پالاماقامبا کابودی، وزیر امور خارجه تانزانیا در راس یک هیات بلندپایه سیاسی برای تحویل 1800 بسته دارویی گیاهی ساخت ماداگاسکار موسوم به کوید ارگانیک (600 بسته داروی درمان و 1200 بسته داروی پیشگیری) وارد آنتاناناریو شد و مورد استقبال همتای مالاگاشی و همچنین رئیس دفتر رئیس جمهور ماداگاسکار قرار گرفت. این مقام بلند پایه تانزانیا در مراسمی‌ که به همین منظور ترتیب داده شده بود ضمن نوشیدن یک بطری از داروی گیاهی فوق الاشاره و تمجید از تلاش های ماداگاسکار در ساخت این دارو، تصریح کرد که کشورش به عنوان رئیس دوره ای جامعه توسعه جنوب آفریقا تمامی حمایت های دیپلماتیک خود را از ماداگاسکار در این راستا معمول خواهد داشت.

لازم به ذکر است که از تعداد 509 نفر مبتلا به کرونا در تانزانیا 183 نفر درمان شده، 305 نفر در حال درمان و 21 نفر نیز فوت کرده اند.

نارضایتی احزاب مخالف دولت ماداگاسکار از اقدامات ضدکرونایی

احزاب مخالف دولت ماداگاسکار با صدور بیانیه ای ضمن انتقاد از سیاسی شدن داروی گیاهی ساخته شده توسط دانشمندان این کشور خاطرنشان ساختند که اقدامات دولت در کنترل شیوع کرونا به دلیل تمرکز بیشتر بر روی پایتخت ناموفق بوده است و بایستی تدابیر لازم برای انجام تست های گسترده در کشور اندیشیده شود. افزایش تعداد مبتلایان در روزهای اخیر ناشی از مسیر نادرستی است که دولتمردان درپیش گرفته اند. 

اتحادیه آفریقا

برگزاری 924 مین نشست شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا

نهصد و بیست و چهارمین نشست شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا روز سه شنبه 23 اردیبهشت 99 به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. در نشست مذکور، چالش های پیش روی کودکان در دوره شیوع کرونا مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و پیشنهادهایی برای حفظ امنیت کودکان از جمله تاسیس مراکز ویژه نگهداری کودکان در ایام قرنطینه به همراه والدین و تضمین حق آموزش آنها به کشورهای عضو ارائه شد.

گفتگوی تلفنی رئیس کمیسون اتحادیه آفریقا با نخست وزیر سوئد

موسی فکی، رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا روز چهارشنبه 24 اردیبهشت 99 با استفان لوفن، نخست وزیر پادشاهی سوئد تلفنی گفتگو کرد. در مکالمه مزبور طرفین در خصوص راه‌های تقویت همکاری‌های فیمابین به ویژه همکاری برای مقابله با ویروس کرونا در قاره آفریقا، مذاکره و تبادل نظر نمودند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما