معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

مالیه عمومی در کنیا

ساختار و عملکرد مالی عمومی در کنیا و اهمیت آن را در تخصیص منابع، ثبات اقتصادی و برابری اجتماعی به شرح زیر ارائه می گردد.

تصمیم بانک ژاپن جهت افزایش نرخ بهره و اثرات آن بر اقتصاد این کشور

بانک ژاپن تصمیم گرفته است تا از ابتدای ماه اوت سالجاری میلادی (11 مرداد 1403) نرخ بهره سیاستی را به حدود 25 صدم درصد افزایش دهد. این دومین افزایش نرخ بهره پس از مارس امسال است. این تصمیم به دلیل افزایش احتمال رشد تورم مطابق با پیش‌بینی‌های بانک ژاپن و همچنین ریسک افزایش قیمت‌ها ناشی از کاهش ارزش ین اتخاذ شد.

اخبار اقتصادی ونزوئلا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی و بازرگانی ونزوئلا در هفته سوم شهریورماه 1402، مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

گزارش صندوق بین المللی پول از آینده وضعیت اقتصاد لیبی

گزیده گزارش اخیر صندوق بین المللی پول از آینده وضعیت اقتصاد کشور لیبی به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

تصمیم آسه آن مبنی بر کاهش استفاده از ارزهای بین المللی

نهمین نشست وزرای دارائی و روسای بانکهای مرکزی اتحادیه آسه آن در تاریخ 31 مارس 2023 به میزبانی وزارت دارائی اندونزی در بالی برگزار گردید. شرکت کنندگان در این نشست بر تعهد مشترک خود برای حفظ ثبات مالی و پیشبرد یکپارچگی مالی در برابر عدم اطمینان اقتصادی که رشد اقتصادی آسه آن را تهدید می‌کند، تاکید کردند.

سیاست های بانک مرکزی اندونزی برای کنترل آثار تورمی‌کاهش ارزش روپیه

بانک مرکزی اندونزی در شرایطی که فشار تورمی و کاهش ارزش روپیه وجود دارد از افزایش نرخ بهره خودداری کرده است. بانک مرکزی این کشور اعلام کرد که نرخ بازپرداخت معکوس هفت روزه در پایین ترین سطح به میزان 3.5 درصد باقی خواهد ماند. بانک مرکزی همچنین اعلام کرد، برای مقابله با افزایش تورم بدون تغییر نرخ بهره ، اقدامات متعددی را برای عادی سازی سیاست های پولی انجام داده است.

چشم انداز بحران اقتصادی بریتانیا

برگزاری همه پرسی برگزیت در انگلیس در تاریخ 23 ژوئن 2016 و طولانی شدن فرآیند خروج این کشور از اتحادیه اروپا که همچنان نیز ادامه دارد، و از طرف دیگر، فراگیر شدن بیماری کووید 19 در بریتانیا از ماه مارس سال جاری، تاکنون آثار و تبعات منفی گسترده ای برای این کشور در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دربرداشته، به گونه ای که ششمین اقتصاد بزرگ دنیا را با چالش هایی مواجه نموده است. در این گزارش تلاش می‌شود تا سرفصل های مربوط به بحران سه گانه اقتصادی بریتانیا بعنوان یکی از چالش های عمده فعلی این کشور (در کنار موضوع بن بست در تحقق برگزیت و همچنین مخاطرات بخش آموزش این کشور) مورد بررسی قرار گیرد.

فروش اوراق قرضه داخلی در ج.د.کنگو

بانک مرکزی ج.د.کنگو (BCC) در سوم ژوئن 2020 برابر با 3 تیر ماه 1399 با انتشار گزارشی از وضعیت بودجه و کسری درآمدها و ضرورت اجرای برنامه فروش اوراق قرضه داخلی برای جبران نقدینگی با سررسید3 ماهه و 6 ماهه خبر داد. اوراق بهادار با سررسید سه ماهه ابتدا برای فروش و جمع آوری مبلغ20 میلیارد FC هدفمند شده بود ولی بعدا به مبلغ، 8.5 میلیاردFC یعنی به میزان 42.5٪ افزایش یافت. این اوراق از نرخ سود تضمین شده 15٪ توسط خزانه داری برخوردار است. اولین بار است که اوراق قرضه توسط خزانه داری ج.د.کنگو به ترتیب با رکورد 15٪ و20٪ سود ماهانه تضمینی با سررسید سه ماهه و شش ماهه تهیه، ارائه و فروخته می‌شود.

گزارش بانک مرکزی راجع به سیاست‌های پولی و ارزی ج.د.کنگو در سال 2019

بانک مرکزی ج.د.کنگو (BCC) به تازگی گزارشی را در مورد سیاست‌های پولی خود در سال 2019 منتشر کرد که در آن به گفته دئوگراتیاس موتومبو (Déogratias Mutombo) رییس کل بانک مرکزی ج.د.کنگو، سیاست‌های پولی و نرخ ارز به دلیل شرایط دشوار بین‌المللی و ملی «پیش‌بینانه و محتاط» بوده است. این گزارش یادآور شده که اوضاع بین‌المللی در سال 2019 عمدتاً با عدم قطعیت‌های مربوط به سیاست‌های تجارت، به ویژه میان ایالات متحده و چین و همچنین با افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی همراه بوده؛ در نتیجه کاهش سرعت رشد اقتصاد جهانی از نرخ 3.6٪ در سال 2018، به 2.6٪ در سال 2019 رسیده است.