بطور کلی تولید انواع شکلات، شیرینی، آب نبات و محصولات قنادی در کشوری مانند کوبا که مردم آن به خوردن شیرینی تمایل زیادی دارند میتواند مورد توجه سرمایه گذاران و تولید و صادرکنندگان خارجی قرار گیرد. گیاه کاکائو ابتدا در جنوب این جزیره و در منطقه سانتیاگو د کوبا کشت گردید. پس از آن، کاکائو در اوایل قرن نوزدهم وارد منطقه باراکوآ در استان گوانتانامو در کوبا شد که امروزه 75 درصد کاکائو کشور را تولید میکند. اولین کارخانههای تولید شکلات در کوبا از اواخر قرن 19 میلادی شکل گرفتند و صادرات آنان به کشورهای اروپائی و آمریکای شمالی در اوایل قرن 20 میلادی سالیانه چندین میلیون دلار برآورد میگردید. این صنعت قدیمی در کوبا در حال حاضر نیازمند نوسازی و بهسازی ماشین آلات و سرمایه گذاری خارجی است. در گزارش حاضر ضمن ارائه اطلاعاتی مفید راجع به تاریخچه تولید صنعتی کاکائو در کشور کوبا، دو فرصت سرمایه گذاری در این صنعت معرفی شده است.