معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
اندونزی نقشه راه پیوستن به OECD را در نشست وزیران این سازمان در پاریس (ماه می 2024) دریافت کرد.
سه شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳
در چند ماه گذشته گمانه زنیهایی درباره گسترش اعضای ائتلاف اقتصادی بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) مطرح شده است. اجلاس سران بریکس از تاریخ 22 لغایت 24 اوت 2023 در ژوهانسبورگ برگزار میشود. به گفته آنیل سوکلال سفیر آفریقای جنوبی در بریکس، 13 کشور به صورت رسمی و 6 کشور به طور غیر رسمی درخواست پیوستن به بریکس را ارائه داده اند. در این میان نام کشورهایی همچون اندونزی،ایران ، عربستان، آرژانتین، امارات، الجزایر، مصر، بحرین، بنگلادش، اتیوپی و بلاروس وجود دارد.
جمعه ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
موضوع «دلارزدایی» اخیرا توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این موضوع در روابط تجاری با هژمونی اقتصادی روبه زوال اجتناب ناپذیر آمریکا مرتبط است، زیرا کشورهای درحال توسعه با قدرتهای اقتصادی جدید، پا به منصه ظهور گذاشته و به طور طبیعی در تلاش هستند تا هژمونی ایالات متحده در حاکمیت دلار بر اقتصاد و تجارت جهانی را کنار بگذارند که یکی از دلایل مهم آن این است که دولت ایالات متحده گرفتار بحرانهای اقتصادی بیوقفه خود و «دلارهای نفتی» شده است.
شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۲
بر اساس قوانین اندونزی کلیه مواد غذایی، نوشیدنیها، داروها، لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد شیمیایی، بیولوژیکی و محصولات مرتبط اصلاح شده ژنتیکی باید گواهی حلال را قبل از تولید یا ورود به اندونزی از آژانس تضمین محصولات حلال(BPJPH) این کشور اخذ نمایند. در این گزارش نگاهی به مراحل و فرآیندهای صدور گواهی حلال در اندونزی شده است.
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲
بیست و نهمین نشست وزرای اقتصادی اتحادیه آسه آن (AEM) از تاریخ 20 لغایت 23 مارس 2023 به میزبانی وزارت تجارت اندونزی برگزار گردید.
شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۲
در این گزارش با مرور عملکرد مولفههایی مانند تجارت خارجی ، رشد اقتصادی ، بدهی خارجی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی، تاثیر پذیری اقتصاد اندونزی از رکود جهانی مورد بررسی قرار میگیرد.
جمعه ۲۸ بهمن ۱۴۰۱
اندونزی در مواجهه با وضعیت اقتصادی کنونی جهانی کاملا انعطاف پذیر است. به گفته رئیس جمهور این کشور عملکرد تجاری قوی ناشی از سیاست صنعت پایین دستی است که به موجب آن اندونزی سعی کرده است به تدریج وابستگی خود را به صادرات خام مواد معدنی کاهش دهد و به سمت تولید با ارزش افزوده بالاتر مانند آهن و فولاد حرکت کند.
پنج شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۱
رئیس جمهور اندونزی صادرات خام سنگ نیکل را با هدف حفظ ارزش افزوده در داخل کشور ممنوع و بر پردازش و فرآوری آن از طریق سرمایه گذاری در زیرساخت ها تاکید نمود. تصمیم رئیس جمهور اندونزی با واکنش تند اتحادیه اروپا بعنوان بزرگترین وارد کننده سنگ نیکل اندونزی مواجه و شکایتی در سازمان تجارت جهانی ( WTO ) علیه اندونزی طرح نمود.
یکشنبه ۴ دی ۱۴۰۱
اندونزی بعنوان بزرگترین کشور دارنده جمعیت مسلمان جهان طی دو دهه اخیر تلاش گسترده ای را برای تامین محصولات حلال از جمله مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی بعمل آورده است.
شنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۱
مقامات وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی اعلام کردند که سازمان تجارت جهانی در مورد ممنوعیت صادرات نیکل کشورشان به نفع اتحادیه اروپا رای داده است.
یکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱