معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

راه اندازی سامانه جدید مالکیت معنوی در امارات متحده عربی

نوشتار پیش رو به طور اجمالی به تشریح خبر اخیرا منتشر شده از سوی وزارت اقتصاد امارات متحده عربی مبنی بر راه‌اندازی سامانه جدید مالکیت معنوی در این کشور خواهد پرداخت.

راهنمای حقوقی فعالیت در بخش کشاورزی اوکراین

با توجه به وجود زمین‌های حاصل‌خیز و مناسب کشت در اوکراین، اطلاعات کاربردی در خصوص وضعیت کسب و کار، تجارت و سرمایه‌گذاری با عنوان« راهنمای حقوقی فعالیت‌های تجاری در بخش کشاورزی اوکراین» به شرح زیر ارائه می گردد.

اخبار اقتصادی امارات متحده عربی

گزیده اخبار اقتصادی روزنامه‌ها و رسانه‌های امارات متحده عربی در هفته چهارم دی ماه 1400 به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

جایگاه حمایت از مالکیت معنوی در مالزی

مالزی در طی سال‌های اخیر، اهتمام جدی در ارتقای نوآوری و تقویت زیرساخت‌های مالکیت فکری خود داشته است، به‌طوری که در گزارش اخیر سازمان جهانی مالکیت فکری پیرامون وضعیت نوآوری در جهان، در رده سی و پنجم فهرست کشورهای برتر جای گرفته است. همچنین این کشور در جدیدترین گزارش شاخص بین‌المللی مالکیت فکری که از سوی مرکز جهانی سیاست نوآوری اتاق بازرگانی آمریکا انتشار یافته، در رده بیست و چهارم و بالاتر از چین جای گرفته است.

به وجود آمدن نه میلیاردر جدید در جهان به علت واکسن کووید

مطلب پیش رو، برگردان گزارش لوفیگارو است از « به وجود آمدن نه میلیاردر جدید در جهان به علت واکسن کووید » که در تاریخ 30 اردیبهشت 1400 منتشر شده است.

اختلاف نظر اعضای سازمان جهانی تجارت درباره معافیت واکسن کووید 19 از حق مالکیت معنوی

کمبود ادامه دار واکسن کرونا و تهدیدات مربوط به سویه های جدید ویروس مهمترین مانع بازگشت فعالیت اقتصادی جهانی است و تا زمانی که همه در امنیت نباشند هیچ کس در امان نخواهد بود. طرح دوباره پیشنهاد معافیت حق مالکیت معنوی برای واکسن کووید 19 با واکنش های مختلفی در سطح جهانی مواجه شده است. در این گزارش به بررسی این موضوع پرداخته شده است.

مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای (RCEP) و مالزی

رایزنی‌ها برای رسیدن به توافق «مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای» که بین کشورهای شرق، جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه در سال 2012 آغاز شده بود، سرانجام به نقطه پایانی رسید؛ پیمان تجاری که شامل 10 عضو پیمان آسه آن، همراه با چین، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند می‌باشد. هند نیز بنا بود به عضویت این توافق تجاری جدید درآید، اما سال گذشته از جمع همراهان خارج شد. هدف اصلی توافق فوق کاهش تعرفه‌ها، گشودن تجارت خدمات و ارتقاء سرمایه‌گذاری برای کمک به اقتصادهای در حال ظهور است. انتظار می رود RCEP با صدور اجازه صادرات در بین کشورهای عضو، به کاهش زمان و هزینه‌های صادراتی شرکت‌ها کمک نماید. این توافق همچنین به بحث مالکیت معنوی می‌پردازد، اما شامل حمایت از موضوعات محیط زیست و حقوق کار نخواهد شد.