معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

معرفی مرکز انقلاب صنعتی چهارم صربستان

مجمع جهانی اقتصاد در سال 2017 نخستین مرکز انقلاب صنعتی چهارم را با هدف حمایت از کاربرد هوشمند فناوری‌های جدید در سراسر جهان در سانفرانسیسکو آمریکا به راه انداخت. تاکنون 16 کشور به این شبکه‌ی جهانی پیوسته‌اند. مرکز انقلاب صنعتی چهارم صربستان که سومین مرکز در اروپا (پس از نروژ و روسیه) و نخستین مرکز از این دست در منطقه‌ی شرق اروپاست در فوریه‌ی 2022 راه‌اندازی شد.

تحول دیجیتال در اتریش

زیرساخت‌ها، محصولات و خدمات دیجیتال موجب تغییرات بنیادینی در اقتصاد، علم، جامعه و سیاست اتریش شده‌اند. دولت فدرال تحت «برنامه دوره 2022-2017» و با اذعان به اهمیت بسیار زیاد پدیده دیجیتال‌سازی، «سازمان دیجیتال‌سازی» را جهت حمایت از ابتکارهای دیجیتال‌سازی بنیان‌گذاری کرده‌است. در هر یک از وزارت‌های فدرال نیز یک افسر عالی دیجیتال (CDO) برای رسیدگی به مسائل دیجیتال‌سازی منصوب شده‌است. در حال حاضر یکی از وظایف این افسران تهیه راهبرد مشترک داده برای دولت فدرال است. به‌کمک این راهبرد مشترک می‌توان داده‌های شهروندان را به‌صورت ایمن ذخیره نمود و بر اساس اصل «فقط یکبار» به کار گرفت. همچنین، این راهبرد امکان تولید داده‌های باکیفیتی را برای اجرای سنجش‌های کلان‌داده، تحلیل‌های پیش‌گویانه و کاربردهای هوش مصنوعی فراهم می‌کند. گزارش پیش رو به تحول دیجیتال در کشور اتریش می پردازد.

فرصت های جدید شرکت نوکیا

مدیر عامل جدید شرکت نوکیا ضمن اشاره به وقوع انقلاب صنعتی چهارم با آمدن فناوری‌های جدید از جمله نسل پنجم شبکه تلفن همراه، دیجیتالی شدن بخش های تولید، انرژی، حمل و نقل و تدارکات و نیز جنگ تجاری بین امریکا و چین را فرصتی برای نوکیا ارزیابی کرد.

اخبار اقتصادی برونئی دارالسلام ( نیمه اول تیرماه 1399 )

مهمترین اخبار اقتصادی برونئی دارالسلام در نیمه اول تیرماه 1399 که در رسانه‌های داخلی این کشور انتشار یافته است به شرح زیر بوده است:

تأثیر انقلاب صنعتی چهارم بر اقتصاد جهانی

سال 2020 سالی است که برخی از فن آوری‌های پرتحرک انقلاب صنعتی چهارم به بلوغ کامل رسیده و شروع به تحقق وعده خود می‌کنند. در حالی که این اقدام باعث افزایش سود برای شرکت هایی می‌شود که می توانند به طور مؤثر از این فن آوری‌ها برای مدل های جدید در تجارت استفاده کنند. تا سال 2022، بیش از 60٪ تولید ناخالص داخلی جهان دیجیتالی می‌شود و حدود 70٪ ارزش جدید ایجاد شده در اقتصاد طی یک دهه آینده بر اساس سیستم عامل های دیجیتالی فعال خواهند شد. با توجه به توسعه فن آوری، کشورها برای مقابله با تحریم های اقتصادی، به فکر استفاده از ارزهای دیجیتالی در اقتصاد و تجارت افتاده اند. چین «یوان دیجیتال» را در مرحله آزمایش قرار داده است.