معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

معرفی پارک های فناوری با تاکید بر پارک های فناوری در جنوب چین

پارک های فناوری (پارک های علمی یا تکنوپل ها) فضاهای باز هستند که به عنوان بستر تجاری برای استارتاپ های وابسته به یک دانشگاه عمل می‌کنند. از زمان ایجاد اولین پارک فناوری در نزدیکی دانشگاه استنفورد در دهه 1950، این فضاها تعداد بی‌شماری از استارت آپ های فناوری را در سراسر جهان راه اندازی کرده اند. پارکهای فناوری درست به مرز بعدی در زمینه IT تبدیل شده اند.

همکاری مجارستان با چین یک استراتژی بلندمدت یا راهبرد کوتاه مدت؟

با روی کار آمدن آقای ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان (رئیس حزب حاکم سیاسی فیدس) در سال 2010 میلادی، هدف اصلی دولت، سرعت بخشیدن به رشد و توسعه اقتصادی بوده و از این رو یکی از اصول مسلم در سیاست خارجی توجه به جذب سرمایه گذاری خارجی از طریق توسعه مناسبات با کشورهای غیر اروپایی به ویژه حوزه شرق بوده است.

اولویت های قزاقستان در دوره ریاست بر اتحادیه اقتصادی اوراسیا

توکایف در جلسه شورای عالی اقتصادی اوراسیا، اولویت های ریاست قزاقستان بر اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال 2021 را تشریح کرد. جمهوری قزاقستان از اول ژانویه 2021 ریاست در ارگان‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا را بر عهده گرفته است. رئیس جمهور قزاقستان پنج اولویت برای دوره ریاست آن کشور در اتحادیه اقتصادی اوراسیا را اعلام کرد.

اخبار اقتصادی پاکستان (هفته اول مرداد ماه 1399)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته اول مرداد ماه 1399 که در رسانه‌های این کشور منتشر شده به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اتیوپی در مسیر اقتصاد دیجیتال: فرصت و چالش ها

اخیرا گروه علی بابا چین به عنوان یکی از غول های تجارت الکترونیک جهان با حضور در اتیوپی اقدام به امضاء یادداشت تفاهمی در خصوص ایجاد مرکز جهانی تجارت الکترونیک در این کشور نموده است . با این اقدام اتیوپی تبدیل به دومین کشور آفریقایی دارای چنین مرکزی بعد از روآندا خواهد شد. این یادداشت تفاهم که در حضور جک ما بینان گذار گروه علی بابا و نخست وزیر اتیوپی ابی احمد امضاء شد نشان دهنده برداشتن گام‎های بلندی توسط اتیوپی برای رسیدن به اقتصاد دیجیتالی است هر چند که به علت فقدان برخی زیرساخت ها تا رسیدن به آن راه زیادی در پیش است. لازم به ذکر است در دستور کار اصلاحات اقتصادی ارائه شده توسط ابی احمد فناوری اطلاعات (IT) به عنوان یکی از پنج حوزه اولویت دار تعریف شده است.

ظرفیت های ایرلند در زمینه جذب نیروهای متخصص در حوزه IT و ICT

اقتصاد ایرلند با تولید ناخالص داخلی بالغ بر 260 میلیارد یورو و رشد متوسط 5 درصدی در سال، ظرفیت بالقوه خوبی داشته و بخش ICT با اشتغال بیش از 80 هزار پرسنل و نیروی متخصص در 10 درصد از فعالیت های بخش اقتصادی ایرلند سهیم می‌باشد. تداوم رشد اقتصادی ایرلند و حضور فعال شرکتهای چند ملیتی در این کشور، نیازمند آن است که نیاز روز افزون به نیروی متخصص این شرکتها در زمینه IT و ICT به هر طریق ( اعم از اتباع متخصص ایرلندی، اروپایی و یا سایر کشورها) تامین گردد. در غیر اینصورت تداوم حضور آنها با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. در این راستا ، ظرفیت های کشور ایرلند برای جذب نیروهای متخصص در زمینه IT و ICT در گزارش ذیل مورد بررسی قرار گرفته است :