معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

تامین مالی؛ ابزاری برای افزایش دسترسی به گوشی‌های هوشمند در اوگاندا

گزارش حاضر، ضمن بررسی برخی تلاش‌ها و اقدامات در جهت تامین مالیِ خرید گوشی‌های هوشمند از سوی عامه مردم در اوگاندا، به بررسی دلایل اتخاذ چنین امری، به ویژه از سوی شرکت‌ها، می‌پردازد. این گزارش، پیرو برخی خبرها در رسانه‌های اوگاندا، و تلاشِ شرکت‌ها برای ورود به بازار گوشی‌های همراه و کسب درآمد، نگاهی بر امکان تامین مالی برای خرید و دسترسی به گوشی‌های هوشمند برای عامه مردم می‌اندازد.

بررسی پروژۀ خط لوله نفت شرق آفریقا

پروژه خط لوله نفت خام شرق آفریقا (EACOP) به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و چالش‌برانگیزترین طرح‌های زیرساختی در قاره آفریقا، چشم‌انداز توسعه اقتصادی در عین الزام به حفظ و بقای محیط زیست منطقه را به نمایش گذاشته است. هدف اصلی این پروژه، انتقال نفت خام از میادین نفتی اوگاندا به بندر تانگا در تانزانیاست و این امر به دلیل ابعاد گسترده‌اش با حمایت‌های قابل توجه و همچنین مخالفت‌های پرشماری روبرو شده است. این خط لوله به طول تقریبی 1443 کیلومتر، به عنوان یکی از طولانی‌ترین خطوط لوله در جهان شناخته می‌شود و ظرفیت انتقال 216 هزار بشکه نفت در روز را دارد. پروژه EACOP تحت هدایت کنسرسیومی از شرکت‌های بین‌المللی از جمله توتال، شرکت ملی نفت اوگاندا، شرکت توسعه نفت تانزانیا و شرکت ملی نفت چین قرار دارد.

نقش بخش خدمات در تحول اقتصادی اوگاندا

یکی از اهداف کلان اقتصادی اوگاندا تا سال 2040، افزایش تولید ناخالص داخلی این کشور تا ده برابر میزان فعلی است که یکی از راهبردهای تحقق این هدف، گذار از مدل رشد مبتنی بر کشاورزی به مدل رشد خدمات‌محور است.

رویکرد کشورهای رواندا و اوگاندا به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

دو کشور رواندا و اوگاندا در حال تغییر سیاست‌های انرژی خود بوده و درصدد تسریع در گذار به بهره برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌باشند. سیاست جدید رواندا بر افزایش دسترسی به انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و حمایت از تامین پایدار و مقرون به‌صرفه‌ انرژی، تمرکز دارد. از سوی دیگر، اوگاندا با بهره‌گیری از منابع معدنی خود به دنبال ایجاد اقتصادی بر پایه انرژی پاک و حمایت از زنجیره‌های تامین جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر می‌باشد.

اوگاندا دومین اقتصاد آفریقای جنوب صحرا با بیشترین میزان رشد در سال ۲۰۲۵

طبق آخرین گزارش صندوق بین المللی پول، اوگاندا تا سال 2025 به دومین اقتصاد با سریع‌ترین رشد در آفریقای جنوب صحرا تبدیل خواهد شد. این رشد ناشی از مزیت نسبی اوگاندا در کشاورزی، شیلات، سرمایۀ فکری، تولیدات صنعتی و معادن است.

فرصت های سرمایه گذاری در اوگاندا

اوگاندا فرصت‌های قابل‌توجهی برای سرمایه‌گذاری دارد که بر عواملی همچون ثبات اقتصادی، بازدهی اوراق قرضه دولتی، بخش های تولیدی، فرآوری مواد معدنی، صنایع پتروشیمی و ... استوار است.

اوگاندا بدنبال توسعه اینترنت منطقه ای ماهواره ای

اوگاندا تصمیم دارد اینترنت منطقه‌ای با استفاده از ماهواره را توسعه دهد. این ماهواره به‌عنوان مکملی برای فیبر نوری عمل کرده و اتصال اینترنت را در مناطق دورافتاده که دسترسی به فیبر نوری دشوار است، بهبود می‌بخشد.

وضعیت دارو و تجهیزات پزشکی در اوگاندا

بازار دارو و تجهیزات پزشکی اوگاندا در حال حاضر نسبتاً پویا و رو به رشد بوده و اکثر محصولات موجود در بازار این کشور، واراداتی هستند. شرکت‌های خارجی و محلی متعددی در زمینه واردات محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی به اوگاندا فعالیت دارند که در این بین، چین و هند در زمره اصلی‌ترین کشورهای تأمین‌کننده این محصولات قرار دارند.

مناسبات تجاری اوگاندا با سایر کشورهای عضو جامعه شرق آفریقا

جامعه شرق آفریقا (EAC) یک سازمان بین دولتی منطقه ای متشکل از جمهوری بوروندی، جمهوری دموکراتیک کنگو، جمهوری کنیا، جمهوری رواندا، جمهوری فدرال سومالی، جمهوری سودان جنوبی، جمهوری اوگاندا و جمهوری متحد تانزانیا می‌باشد.

مناسبات تجاری اوگاندا با کشورهای عضو جامعه شرق آفریقا

کشور اوگاندا که از نخستین اعضای جامعه شرق آفریقا در کنار کشورهای کنیا و تانزانیا به شمار می آید، با دارا بودن تولید ناخالص داخلی 50 میلیارد دلاری (براساس آمار 2023) یکی از اعضای مهم و کلیدی این سازمان منطقه ای چه در بعد اقتصادی و چه به لحاظ فراهم آوردن شرایط یکپارچگی و ادغام منطقه ای به شمار می آید.