معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
قزاقستان دارای ذخایر قابل توجهی از فلزات کمیاب با اهمیت استراتژیک در صنایع پیشرفته مانند سریم، لانتانیم و لیتیوم[1] است. فلزات کمیاب در حال تبدیل شدن به نفت جدید در اقتصاد جهانی هستند. ذخایر آنها شروع به تأثیر مستقیم بر موازنه قدرت در جهان کرده است. مبارزه برای کنترل این منابع در حال تشدید است. حجم مصرف فلزات کمیاب در سراسر جهان هر سال در حال افزایش است. بر اساس برخی پیش بینیهای کارشناسان، تقاضا در سال های آینده ممکن است تا 40 برابر افزایش یابد. پیش بینیها وجود دارد که تا سال 2030 حجم این بازار به 10 میلیارد دلار در سال خواهد رسید.
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳
زیمبابوه دارای مواد معدنی حیاتی فراوانی مانند لیتیوم، فلزات گروه پلاتین، منگنز، کبالت، مس، کروم، نیکل و مواد معدنی کمیاب است که برای گذار انرژی ضروری هستند.
شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳
در حالی که ظرفیتهای استخراج و پالایش مواد معدنی حیاتی از نظر جغرافیایی بسیار متمرکز است، افزایش ملیگرایی منابع، محدودیتهای صادرات، بیثباتی و دستکاری بازار میتواند خطرات کمبود عرضه را افزایش دهد.
چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی قزاقستان در هفته اول خرداد ماه 1403 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
سه شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور تانزانیا در هفته اول بهمن ماه 1402 ، مندرج در رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد.
دوشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بولیوی در هفته دوم دیماه 1402، مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد:
یکشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۲
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی دانمارک در هفتۀ اول آذر 1402 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی نروژ در هفتۀ اول آبان 1402 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
یکشنبه ۷ آبان ۱۴۰۲
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی نروژ در هفته چهارم شهریور 1402 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲
بخش دوم از گزیده اخبار و تحولات اقتصادی صربستان در هفته سوم شهریور 1402 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲