معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی غنا

بخش دوم گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته چهارم تیر ماه 1403مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی ساحل عاج، کامرون و گابن

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای ساحل عاج، کامرون و گابن در هفته اول آذرماه 1402، مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح زیر می‌باشد:

برگزاری نشست سازمان بین المللی کاکائو در ساحل عاج

مراسم پنجاهمین سالروز تاسیس سازمان بین المللی کاکائو روز 11 مهر ماه 1402 در هتل سوفیتل ابیجان برگزار شد. در این مراسم رئیس جمهور ساحل عاج، مقامات عالی رتبه کشور، شخصیت های بین المللی و همچنین سفرای مقیم از جمله سفیر جمهوری اسلامی ایران در ابیجان حضور داشتند. لازم به ذکر است، رئیس جمهور غنا دومین کشور تولید کننده کاکائو در جهان به عنوان میهمان ویژه در این مراسم شرکت نمود. در این نشست، نخست وزیر ساحل عاج طی سخنانی بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان کاکائو به عنوان یکی از اهداف اصلی موسسان سازمان بین المللی کاکائو تاکید نمود.

خطرات موجود برای صنعت کاکائو در غنا

صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرده است صنعت کاکائو غنا به دلیل ترکیبی از عواملی مانند استخراج غیرقانونی معادن، خسارات انباشته و پیشرفت‌های عمده در تولید این محصول از سوی برخی کشورهای پیشرفته ، در معرض خطر قرار گرفته است. هیئت کاکائو غنا (COCOBOD) که موظف به نظارت بر تولید و صادرات کاکائو در این کشور است نیز تحت زیان‌های مالی سالانه هنگفتی قرار دارد و صندوق بین المللی پول (IMF) آن را به عنوان یک تهدید بزرگ برای این بخش و تلاش های مالی دولت شناسایی کرده است.

وضعیت تولید و فرآوری کاکائو در غنا

غنا در حال حاضر حدود 43 درصد دانه‌های کاکائو را به صورت داخلی فرآوری می‌کند و به زودی به هدف 50 درصدی دست خواهد یافت. این کشور در حال حاضر دارای هفت شرکت بزرگ کاکائو، با ظرفیت تخمینی حدود 500 هزارتن می‌باشد.

آمار تولید الماس، طلا، کاکائو و چوب جمهوری دمکراتیک کنگو در سال 2020

در آخرین داده‌های منتشره مورخ 18 مارس 2021 (28 اسفند ماه 99) بانک مرکزی جمهوری دمکراتیک کنگو، در خصوص میزان تولید الماس در سال 2020 تصریح شده که این کشور با مجموع تولید 10 میلیون و 783 هزار قیراط الماس، در مقایسه با جمع کل 14 میلیون و 21 هزار قیراط الماس تولیدی در سال 2019، کاهش 23 درصدی را تجربه کرده است. این گزارش می‌افزاید از جمع کل 10,783 میلیون قیراط الماس تولیدی در سال 2020، سهم تولید صنعتی 2 میلیون و 617 هزار قیراط و سهم تولید به شیوه سنتی (دستی) 8 میلیون و 166 هزار قیرط بوده است.