معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی فنلاند و استونی

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی فنلاند و استونی در هفتۀ سوم فروردین 1403 مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح زیر ارائه می‌گردد.

اخبار اقتصادی ایتالیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ایتالیا در هفته اول خرداد 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

اخبار اقتصادی یونان

گزیده مهم ترین اخبار و تحولات اقتصادی یونان در هفته اول تیرماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

آخرین وضعیت بحران کرونا در سوئد

در هفته گذشته، آمار تلفات کرونایی سوئد از مرز 10 هزار نفر گذشته است. یعنی با توجه به جمعیت 10 میلیونی این کشور، از هر هزار نفر، یک نفر با کرونا درگذشته است.   سوئد از نظر سرانه تلفات در رتبه 21 جهان قرار می‌گیرد، ولی سه کشور دیگر نوردیک؛ دانمارک، نروژ و فنلاند در رتبه‎های نزدیک به 100 هستند و آمار تلفات آن‌ها به نسبت جمعیتشان، تقریبا یک دهم سوئد است. در حالی، این اختلاف وضعیت پیش می‌آید که مشهور است کشورهای نوردیک بسیار شبیه به هم هستند و در طول چند دهه گذشته همه سیاست‌ها را با هم هماهنگ می‌کردند. ولی در بحران کرونا، سوئد راه خود را جدا کرد. به همین خاطر برای نخستین‌ بار پس از 60 سال مرزهای این کشورها به روی همدیگر بسته شد. کشورهای نوردیک، نخستین کشورهای جهان بودند که در دهه 1950 مرزهای خود را برای همدیگر باز کردند و الگویی برای ایجاد منطقه شنگن در آینده شدند.

بررسی مصوبه پارلمان اروپا برای مهار رو به رشد بی‌خانمانی در سطح اتحادیه اروپا

رشد70 درصدی میزان بی‌خانمانی در اتحادیه اروپا طی 10 سال اخیر با نگرانی توسط نمایندگان پارلمان اروپا دنبال می‌شود. از منظر پارلمان اروپا بی‌خانمانی یکی از شدیدترین اشکال فقر محسوب شده و علت موجده آن، ترکیبی از عوامل ساختاری، نهادی و شخصی است. کشورهای عضو باید با غیرجرم انگاری بی خانمانی، زمینه دسترسی برابر به خدمات عمومی مانند مراقبت های بهداشتی، آموزشی و خدمات اجتماعی را برای آنان فراهم کنند. کمیته دادخواست پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه‌ای در مهر سال‌جاری زمینه تصویب آن در نشست علنی پارلمان در تاریخ 7 آذر را فراهم و نمایندگان این قطعنامه را به منظور پایان دادن به بی خانمانی در سطح اتحادیه اروپا تا سال 2030 تصویب نمودند. این قطعنامه که مجموعه ای از توصیه‌ها برای مبارزه با بی خانمانی و پایان دادن به محرومیت از مسکن در سطح اتحادیه اروپاست با 647 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 32 رأی ممتنع تصویب شده است. بنظر پارلمان اروپا بیش از 700 هزار نفر هر شب در اروپا، بی خانمان هستند که این میزان طی دهه اخیر با رشد 70 درصدی روبرو بوده است. بحران اقتصادی اواخر دهه گذشته و کاهش منابع مالی برای رفاه و تامین اجتماعی را می‌توان از دلایل مهم وضعیت جاری دانست که اثرات آن پس از همه‌گیرشدن بیماری کووید 19 آشکارتر شده است. از این رو در قطعنامه پارلمان اروپا تأکید شده است که داشتن مسکن از حقوق اساسی بشر است و لازم است تا کمیسیون و کشورهای عضو برای پایان دادن به بی‌خانمانی در سطح اتحادیه اروپا تلاش کنند.پارلمان اروپا همچنین از کمسیون اروپا و کشورهای عضو خواسته است تا با ابزارهای موجود در بودجه بلند‌مدت اتحادیه اروپا (2027-2021) زمینه‌ساز بهبود فرصت‌های شغلی و همگرایی اجتماعی خانوارهای بیکار شوند.