معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

دلایل اعمال تعرفه کشورهای نوظهور بر محصولات چینی

واحد مطالعات چین در مرکز سیاست امارات(EPC) در تاریخ 6 دسامبر 2024 مقاله‌ای با عنوان: گسترش دامنه حمایت‌گرایی: چرا کشورهای نوظهور بر محصولات چینی تعرفه گمرکی اعمال می‌کنند؟ منتشر کرد . در بررسی اعمال تعرفه گمرکی بر محصولات چینی توسط برخی کشورهای جنوب عنوان شده است که این کشورها این اقدامات را با هدف تقویت استراتژی‌های صنعتی خود و گسترش همکاری با چین انجام می‌دهند.

تحول روابط اقتصادی مرکوسور با اتحادیه اروپا

مرکوسور (بازار مشترک جنوبی) یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است که توسط برزیل، آرژانتین، اروگوئه و پاراگوئه در سال 1991 و با امضای معاهده آسونسیون تأسیس شده است. این بلوک اقتصادی با توجه به ظرفیت‌های وسیع آن از جمله جمعیت 295 میلیون نفری، آب، تنوع زیستی، منابع انرژی و زمین‌های حاصلخیز بازاری مناسب برای سایر کشورها و بلوک‌ها مانند اتحادیه اروپا می‌باشد. نکاتی در مورد تعامل این نهاد اقتصادی با اتحادیه اروپا در ادامه می‌آید.

مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای (RCEP) و مالزی

رایزنی‌ها برای رسیدن به توافق «مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای» که بین کشورهای شرق، جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه در سال 2012 آغاز شده بود، سرانجام به نقطه پایانی رسید؛ پیمان تجاری که شامل 10 عضو پیمان آسه آن، همراه با چین، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند می‌باشد. هند نیز بنا بود به عضویت این توافق تجاری جدید درآید، اما سال گذشته از جمع همراهان خارج شد. هدف اصلی توافق فوق کاهش تعرفه‌ها، گشودن تجارت خدمات و ارتقاء سرمایه‌گذاری برای کمک به اقتصادهای در حال ظهور است. انتظار می رود RCEP با صدور اجازه صادرات در بین کشورهای عضو، به کاهش زمان و هزینه‌های صادراتی شرکت‌ها کمک نماید. این توافق همچنین به بحث مالکیت معنوی می‌پردازد، اما شامل حمایت از موضوعات محیط زیست و حقوق کار نخواهد شد.