معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۴/۳۱- ۱۵:۵۹

اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان در هفته چهارم تیرماه 1404مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور بدین شرح ارسال می‌گردد.

آغاز کار استخراج معدن طلای سمتی تخار

وزارت معادن و نفت گروه طالبان اعلام کرده که این گروه کار عملی استخراج معدن طلای سمتی در بخشداری چاه‌آب استان تخار را آغاز کرده است. ملا هدایت‌الله بدری؛ سرپرست این وزارت در مراسم افتتاح کار عملی استخراج این معدن بر پردازش مواد معدنی در داخل کشور تأکید کرده است. هدایت‌الله بدری در جریان سفر خود با برخی از بزرگان قومی‌بخشداری‌های ماوراء کوکچه دیدار کرده و از ساخت برخی پل‌ها و جاده‌های این بخشداری از صندوق درآمدهای معدنی آن اطمینان داده است.

https://www.jomhornews.com/fa/news/184042/

تشکیل6  کمیته تخصصی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان

احمد معصومی‌فر؛ رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه شمال شرق ایران، در نشست خبری مشترک با مقامات افغانستان در مشهد از تشکیل6 کمیته تخصصی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و اجرایی میان خراسان رضوی و استان هرات خبر داد. او همچنین اعلام کرد مهلت نهایی خروج قانونی مهاجرین دارای برگه سرشماری از ایران 15 شهریور تعیین شده و پس از آن خروج بدون هماهنگی مشمول جریمه خواهد شد. معصومی‌فر با اشاره به سوابق قبلی تعاملات اقتصادی گفت: «تاکنون پنج کمیته تجاری میان دو طرف تشکیل شده و بسیاری از توافقات پیشین در حوزه تجارت محقق شده است. امروز نیز در پی آغاز فصل جدیدی از همکاری‌های گسترده در زمینه‌های مختلف با استان هرات هستیم. ما با مردم هرات اشتراکات عمیق دینی، تمدنی و تاریخی داریم و این همجواری، ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه روابط دوجانبه فراهم کرده است. در حوزه خدمات درمانی نیز مقرر شد سامانه‌ای برای معرفی مراکز درمانی و شرایط درمان بیماران طراحی شود تا متقاضیان افغانستانی بتوانند به‌راحتی به اطلاعات دسترسی پیدا کرده و با سهولت بیشتری مسیر درمانی خود را دنبال کنند.

https://www.avapress.com/fa/news/322328/تشکیل-۶-کمیته-تخصصی-توسعه-همکاری-های-اقتصادی-ایران-افغانستان-مهلت-خروج-مهاجرین-دارای-برگه-سرشماری-۱۵-سنبل

افزایش تولیدات ناخالص داخلی افغانستان به 3.17میلیارد دلار

نورالدین عزیزی؛ سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرد که میزان تولیدات ناخالص داخلی افغانستان به 3.17 میلیارد دلار رسیده است. میزان تولیدات ناخالص داخلی افغانستان در اولین روزهای تسلط این گروه بر کشور،  14.58میلیارد دلار بود. اما براساس آمار داده‌های موجود در وب‌سایت بانک جهانی میزان تولیدات ناخالص داخلی افغانستان (جی‌دی‌پی) در سال 2021 میلادی 14.26  میلیارد دلار، در سال 2022 میلادی 14.5  میلیارد دلار و در سال 2023 میلادی 17.15 میلیارد دلار بوده است. اداره‌ی آمار و اطلاعات طالبان نیز تولیدات داخلی افغانستان را در سال 1402 خورشیدی 15.7  میلیارد دلار اعلام کرد و گفت که میزان این تولیدات 2.7  درصد رشد داشته است. حجم تجارت افغانستان نیز به 13  میلیارد دلار افزایش یافته است. 1.6  میلیارد دلار صادرات و 11.6 میلیارد دلار دیگر واردات بوده است.  نورالدین عزیزی مدعی شد که افغانستان با بیش از 100 کشور جهان تجارت داشته و کالاهای 43  کشور با ترانزیت از خاک افغانستان به 21  کشور دیگر صادر شده است. سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان افزود که نزدیک به هشت میلیون تُن کالا از خاک افغانستان ترانزیت شده است. این وزارت در یک سال اخیر حدود 400 میلیون‌ دلار سرمایه را جذب کرده است. او افزود که هزار سرمایه‌گذار از طریق فرودگاه بین‌المللی کابل و 1100 سرمایه‌گذار دیگر از طریق مجراهای مختلف در یک سال اخیر وارد افغانستان شده‌اند.

https://www.etilaatroz.com/235891/afghanistans-gdp/

اجرای  201 پروژه به ارزش 37 میلیون دلار در سال گذشته

عبدالطیف نظری؛ معاون اداری وزارت اقتصاد، در برنامه‌ «تشریح دستاوردهای یک‌ساله اداره‌های امارتی» گفته در سال گذشته 201 پروژه به ارزش 37 میلیون دلار در کشور اجرا شده است. در سال 1403 به 140 مؤسسه‌ داخلی و 6 مؤسسه‌ خارجی مجوز فعالیت اعطا گردید و در حال حاضر 2640 مؤسسه‌ غیردولتی در افغانستان فعالیت دارند. در مؤسسه‌های غیردولتی 250 هزار نفر اشتغال دارند که از این تعداد 3500 نفر متخصص هستند.

https://swn.af/ministry-of-economy-201-projects-worth-37-million-were-implemented-last-year/

کار احداث 120 کیلومتر سرک از ولسوالی واخان الی پامیر کلان بدخشان آغاز شد

پامیر کلان یکی از صعب‌العبورترین مناطق در شمال‌شرقی افغانستان است که تاکنون سرک موتررو  از داخل کشور به آن وصل نگردیده است و باشندگان این منطقه هنوز هم به‌گونه ابتدایی، با استفاده از حیوانات مواد مورد نیازشان را از مرکز ولسوالی واخان بدخشان به پامیرکلان انتقال می‌دهند. حافظ مولوی نقیب‌الله فرقانی؛ مدیر انجنیری لوای فوق‌العاده وزارت دفاع امارت اسلامی‌که مسوولیت تطبیق این پروژه را به عهده دارد، در گفتگو به خبرنگار آژانس باختر می‌گوید که به‌سلسله بازسازی‌ها و اتصال منطقوی بدخشان با ولایات همجوار و کشورهای همسایه، کار احداث 120 کیلومتر سرک پامیر کلان، در شمال‌شرق کشور را آغاز کرد و قرار است کار آن در مدت چهارماه تکمیل گردد. او می‌افزاید که این سرک از منطقه گازخان ولسوالی واخان الی کلینیک پامیر کلان 120 کیلومتر طول دارد که به عرض 6 متر، از سوی مدیریت انجنیری لوای فوق‌العاده وزارت دفاع، به‌گونه اساسی احداث و جغل‌اندازی می‌گردد که با تکمیل کار این سرک، رفت‌وآمد حدود بیش از 300 خانواده از قرغیزان پامیرنشین تسهیل خواهد شد. در همین حال، باشندگان بدخشان ضمن ستایش از دلسوزی رهبری وزارت دفاع در بخش ساخت‌وساز سرک‌های مواصلاتی این ولایت می‌گویند که دو سال قبل به‌دلیل نبود سرک، کلینیک و مخابرات و در اثر شیوع یک مرض ناشناخته نزدیک به 30 تن از باشندگان قرغیز پامیرنشین جان باختند. به گفته آنان در آن زمان مسئولان امارت اسلامی‌توانستند از طریق تاجیکستان تیم‌های امدادی را به محل حادثه اعزام کنند و خدمات اولیه از قبیل کلینیک، مخابرات و مکتب را برای آنان فراهم نمایند.

https://www.bakhtarnews.af/dr/کار-احداث-۱۲۰-کیلومتر-سرک-از-ولسوالی-وا/

فعالیت 63 کارخانه تولید دارو در سراسر کشور

معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرا اعلام کرده که در حال حاضر 63 کارخانه تولید دارو در سراسر کشور فعالیت دارند که این کارخانه‌ها در مجموع 2356  قلم داروی مختلف را تولید می‌‌کنند. داروهای تولید‌شده در این کارخانه‌ ها از لحاظ کیفیت در سطح خیلی خوب قرار دارند که حدود 10 تا 15 درصد نیاز کشور را تأمین می‌ کنند. برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه‌های گمرکی بر واردات داروهایی که در داخل کشور تولید می‌شوند افزایش یافته است.

https://www.avapress.com/fa/news/322587/فعالیت-۶۳-کارخانه-تولید-دارو-سراسر-کشور

کاهش تعرفه‌های افغانستان و پاکستان بر برخی کالاهای صادراتی

سفارت طالبان در پاکستان اعلام کرده که احمدالله زاهد؛ معاون وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست و جاوید پاول، معاون وزارت تجارت پاکستان تفاهم‌نامه‌ تعرفه‌ ترجیحی را امضا کرده‌اند که بر اساس آن تعرفه بر انگور، انار، سیب و گوجه فرنگی صادراتی افغانستان و (انبه)، یافا، موز و آلوی صادراتی پاکستان از 60 درصد به 27 درصد کاهش یافته است. این تفاهم‌نامه از آگست سال جاری اجرایی می‌شود.

https://swn.af/islamic-emirate-and-pakistan-reduce-tariffs-on-some-export-goods

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما

برچسب‌ها