معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۲/۳۰- ۱۷:۵۱

اخبار اقتصادی غنا و توگو

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای غنا و توگو در هفتۀ چهارم اردیبهشت 1404 مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

جمهوری غنا

تقویت سدی و کاهش بدهی خارجی غنا

12 مه 2025

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، کاسیل آتو فورسون، وزیر دارایی غنا، طی مصاحبه‌ای در اکرا اعلام کرد که بهبود ارزش سدی منجربه کاهش بدهی‌های خارجی این کشور شده است. به طوری که مجموع بدهی عمومی غنا به نرخ دلار در سال 2024 به میزان 3 میلیارد دلار کاهش یافته و هم اکنون به رقم 49.4 میلیارد دلار رسیده است. با این حال، بدهی به نرخ سدی به دلیل کاهش ارزش این ارز در طول سال گذشته با 19.1 درصد افزایش، به 726.7 میلیارد سدی رسیده است. وزیر دارایی غنا همچنین خاطرنشان کرد که افزایش قیمت جهانی طلا (از 2000 دلار به 3400 دلار در هر اونس) و رشد صادرات طلا به 11.6 میلیارد دلار در سال 2024، نقش کلیدی در تقویت ذخایر ارزی و کاهش فشار بر سدی داشته است.

ثبات قیمت خرید کاکائو در غنا

12 مه 2025

به گزارش تارنمای خبری theindependentghana.com، جیمز کوفی کوتوآتی، معاون اجرایی سازمان تنظیم مقررات و بازاریابی کاکائوی غنا (COCOBOD)، طی اطلاعیه‌ای به انجمن خریداران مجاز کاکائوی این کشور (LICOBAG) اعلام کرد که پس از بررسی دقیق پیامدهای مالی و عملیاتی بخش کاکائو توسط این سازمان، قیمت خرید کاکائو از کشاورزان برای فصل زراعی 2026-2025 برای هر کیسه 64 کیلوگرمی‌کاکائو 3100 سدی بدون تغییر باقی خواهد ماند.

کوتوآتی خاطرنشان کرد که ثبات قیمت‌ها به حفظ پایداری و رشد بلندمدت صنعت کاکائو کمک می‌کند و این تصمیم با توجه به روندهای فعلی بازار جهانی و با هدف حمایت از کشاورزان کاکائو گرفته شده است. با این حال، ممکن است این سازمان در طول فصل آتی، تعدیلاتی در قیمت‌ها، هزینه‌ها و حاشیه سود فعالان این صنعت در نظر بگیرد. این در حالی است که ساحل عاج، همسایه غنا و دیگر تولیدکننده بزرگ کاکائو در جهان، اخیراً قیمت خرید کاکائو از کشاورزان را افزایش داده است. با این حال، COCOBOD تصمیم گرفته است تا در شرایط فعلی قیمت‌‌ها را ثابت نگه دارد.

ارتقای رتبه اعتباری غنا توسط موسسه بین‌المللی رتبه‌بندی S&P

12 مه 2025

به گزارش تارنمای خبری citinewsroom.com، موسسه بین‌المللی رتبه‌بندیS&P، رتبه اعتباری صادر کننده ارز خارجی را از "SD" (عدم پرداخت بدهی) به "CCC+" (پرداخت بدهی با ریسک بالا) ارتقا داد. این تصمیم پس از پیشرفت غنا در بازسازی بدهی‌ها و بهبود چشم‌‌انداز کلان اقتصادی این کشور اتخاذ شد. موسسه S&P در گزارش خود خاطرنشان کرد که این ارتقای رتبه، ناشی از تقویت شاخص‌های خارجی از جمله افزایش درآمد‌های صادرات طلا و انباشت ذخایر ارزی است. این موسسه همچنین رتبه "CCC+/C" را برای ارز سدی غنا تأیید کرد و چشم‌‌انداز هر دو رتبه را پایدار اعلام نمود. با این حال،S&P هشدار داد که در صورت تضعیف عملکرد مالی یا تشدید شرایط تأمین مالی، ممکن است در 12 تا 18 ماه آینده رتبه اعتباری غنا کاهش یابد. در همین رابطه، وزیر دارایی غنا تأکید کرده است که پیشرفت‌های اخیر نتیجه سیاست‌‌های اقتصادی دقیق و هماهنگ بوده و موقتی نیست. وی کاهش تورم به 21.2 درصد (پایین‌ترین سطح در هشت ماه گذشته) و تقویت سدی به حدود 14 سدی به ازای هر دلار را نشانه‌ای از ثبات اقتصادی دانسته است.

تشکیل کمیته رسمی‌ برای نظارت بر روند اجرای پروژه دومین کارخانه فرآوری گاز غنا

12 مه 2025

به گزارش تارنمای خبری theindependentghana.com، جان عبدالله جیناپور، وزیر انرژی و گذار سبز و کاسیل آتو فورسون، وزیر دارایی غنا، طی نشست کاری در محل این وزارتخانه، به طور رسمی‌ کمیته ویژه‌ای را جهت اجرای پروژه احداث دومین کارخانه فرآوری گاز (GPP II) تشکیل دادند. وزیر دارایی غنا با اشاره به موفقیت کارخانه فرآوری گاز آتوابو (اولین کارخانه کشور که در سال 2015 توسط شرکت ملی گاز غنا راه‌اندازی شد)، خاطرنشان کرد که پروژه GPP II، «تحولی اساسی در امنیت انرژی، ثبات اقتصادی و رفاه ملی» ایجاد خواهد کرد. کمیته اجرایی این پروژه که توسط معاون وزیر انرژی و گذار سبز این کشور هدایت می‌شود، مهلت چهار هفته‌‌ای برای ارائه برنامه اجرایی نهایی دریافت کرده است.

در حالی که بخش انرژی غنا با بحران بدهی بیش از 2 میلیارد دلاری و چالش‌های نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کند، وزیر انرژی تأکید کرد که دولت مصمم به اجرای راه‌حل‌های مالی نوآورانه برای خروج از این بحران است و اجرای این پروژه به منظور کاهش وابستگی به سوخت‌های وارداتی و همچنین تضمین عرضه پایدار انرژی در منطقه غرب آفریقا، بسیار حیاتی است.

سرمایه‌گذاری اتحادیه اروپا در توسعه زیرساخت‌‌های غنا 

12 مه 2025

به گزارش تارنمای gna.org.gh، ایرچاد رازالی، سفیر اتحادیه اروپا (EU) در غنا، در مراسم بزرگداشت هفتاد و پنجمین سالروز تشکیل اتحادیه اروپا در اکرا اعلام کرد که این اتحادیه و کشورهای عضو آن تحت ابتکار Global Gateway، بیش از 800 میلیون یورو (معادل 13 میلیارد سدی) در پروژه‌های زیرساختی غنا در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، بهداشت و حمل ‌و نقل سرمایه‌گذاری کرده‌اند که این سرمایه‌گذاری‌ها شامل 55 میلیون یورو برای تولید واکسن، 62 میلیون یورو برای نوسازی سد کپونگ و 370 میلیون یورو برای توسعه شهرهای هوشمند و پایدار در شمال غنا می‌شود. سفیر اتحادیه اروپا با اشاره به سرمایه‌گذاری یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا و کشورهای عضو در زیرساخت‌‌های غنا بین سال‌های 2021 تا 2027، اتحادیه اروپا را شریکی معتبر و قابل اعتماد برای غنا در این دوران پرتلاطم خواند.

معرفی کالاهای عمده وارداتی غنا در سال 2024

13 مه 2025

به گزارش تارنمای خبری tradeimex.in، اطلاعات منتشر شده توسط مرکز آمار غنا (GSS) و گمرک این کشور، نشان می‌دهد که 10 قلم کالا معادل حدود 33.4 درصد از کل واردات غنا در سال 2024 را تشکیل داده‌‌اند که در این میان، گازوئیل (AGO) با ارزش 28.9 میلیارد سدی (11.6 درصد از کل واردات)، در صدر این فهرست قرار دارد و پس از آن نیز بنزین به ارزش 24.1 میلیارد سدی (9.6 درصد از کل واردات) به عنوان دومین کالای وارداتی عمده به ثبت رسیده است.

سایر کالاهای مهم وارداتی به ترتیب شامل تجهیزات و ماشین آلات صنعتی به ارزش 6.2 میلیارد سدی، کلینکر سیمان به ارزش 4.8 میلیارد سدی، خودروهای دست دوم با حجم موتور 1500 تا 3000 سی‌سی به ارزش 4.2 میلیارد سدی، غلات فرآوری نشده به ارزش 3.37 میلیارد سدی، نفت خام به ارزش 3.34 میلیارد سدی، سوخت جت (ATK) به ارزش 3.16 میلیارد سدی، احشاء حیوانی به ارزش 2.69 میلیارد سدی و علف‌کش‌ها و کودهای کشاورزی به ارزش 2.61 میلیارد سدی بوده‌اند. گزارش فوق همچنین از مازاد تجاری 32.1 میلیارد سدی غنا در مبادلات درون ‌آفریقایی در سال 2024 خبر داده است که نسبت به رقم 20.7 میلیارد سدی در سال 2023 افزایش چشمگیری داشته است و نشان ‌دهنده بهبود روابط تجاری غنا با سایر کشورهای آفریقایی می‌باشد.

اکرا، سومین بازار بزرگ املاک و مستغلات در حال رشد آفریقا در سال 2025

12 مه 2025

به گزارش تارنمای خبری myjoyonline.com، بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی موسسه بین‌المللی تحقیقاتی Statista و ششمین گزارش شرکت بین‌المللی تحقیقاتی و مشاوره‌ای در حوزه املاک و مستغلات Knight Frank با عنوان «Africa Report 2024-2025»، شهر اکرا، پایتخت غنا، پس از شهر‌های نایروبی و لاگوس به عنوان سومین بازار املاک و مستغلات با رشد سریع در قاره آفریقا معرفی شده است.

در این گزارش بیان شده که استمرار توسعه اقتصادی، رشد جمعیت شهرنشین و افزایش اطمینان سرمایه ‌گذاران، اکرا را به یک شهر کلیدی در عرصه مستغلات آفریقا بدل کرده است. این تحقیق با اشاره به پیش‌بینی بانک توسعه آفریقا (AfDB) مبنی بر رشد متوسط سالانه 4 درصدی تولید ناخالص داخلی قاره بین سال‌های 2023 تا 2025، خاطرنشان می‌کند که کلان‌شهر‌هایی نظیر اکرا با انجام اصلاحات هدفمند و مشارکت بخش خصوصی، عملکردی برتر از این میانگین داشته‌اند.

همچنین طبق این گزارش، انتظار می‌رود که ارزش بازار املاک و مستغلات غنا تا پایان سال 2025 به رقم 533.34 میلیارد سدی برسد و بخش مسکن با سهمی‌بالغ بر 456 میلیارد سدی، بخش عمده این بازار را تشکیل دهد. همچنین پیش‌بینی می‌شود این بخش تا سال 2029 نرخ رشد سالانه 3.44 درصدی را حفظ نماید که نشان‌ دهنده تقاضای رو به رشد ناشی از رشد جمعیت طبقه متوسط و افزایش نرخ مهاجرت به شهرهای بزرگ است.

جمهوری توگو

آغاز به کار کنفرانس اتحادیه آفریقا درباره بدهی

12 مه 2025

به گزارش تارنمای خبری togofirst.com، دپارتمان توسعه اقتصادی، گردشگری، تجارت، صنعت و معادن اتحادیه آفریقا (ETTIM)، کنفرانسی سه روزه با موضوع «مدیریت بدهی عمومی آفریقا و بازیابی و حفاظت از پایداری بدهی» را با حضور مقامات کشورهای عضو در لومه آغاز کرده است. هدف از این کنفرانس، گرد هم آوردن کشورهای عضو اتحادیه آفریقا (EA)، سیاست‌ گذاران و کارشناسان مالی برای بحث و تبادل نظر پیرامون چالش‌‌های بدهی در قاره آفریقا است.

فوره ناسینگبه، رئیس شورای وزرای توگو در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه، این نشست را کنفرانسی برای آینده خواند و اظهار داشت که چارچوب‌‌های کنونی برای مدیریت بدهی‌ها منسوخ و ضد تولید هستند و رویکردهای فعلی، کشورهای آفریقایی را در ریاضت اقتصادی گرفتار کرده و مانع تحول آنها شده است. جان درامانی ماهاما، رئیس جمهور غنا نیز در این نشست بر لزوم نظارت قوی‌‌تر پارلمان‌ها بر نحوه هزینه کرد وام‌‌ها تأکید کرد و خاطرنشان ساخت که وام‌‌ها باید صرف پروژه‌های پربازده با منافع مستقیم برای شهروندان شوند. انتظار می‌رود که این کنفرانس به تصویب اعلامیه لومه درباره بدهی آفریقا منجر شود. این اعلامیه موضع واحد آفریقا در مورد مدیریت بدهی است و مذاکرات و اصلاحات آتی را هدایت خواهد کرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما