گزارش تجارت خارجی فیلیپین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵
بر اساس گزارش مراجع رسمیکشور فیلیپین مراودات تجاری این کشور در سه ماه ابتدایی سال 2025 به 17.31 میلیارد دلار رسید.
به گزارش مرجع آمار فیلیپین[1]، مجموع تجارت خارجی کشور در سه ماهه اول 2025 به ۱۷.۳۱ میلیارد دلار آمریکا رسید که نسبت به ۱۵.۸۰ میلیارد دلار در مدت مشابه سال گذشته، افزایش سالانه ۹.۶ درصدی را نشان میدهد. در فوریه ۲۰۲۵، رشد سالانه تجارت خارجی ۳.۰ درصد بود، در حالیکه در مارس ۲۰۲۴ کاهش ۱۳.۴ درصدی ثبت شده بود. در مارس ۲۰۲۵، از کل تجارت خارجی، ۶۱.۹ درصد مربوط به کالاهای وارداتی و ۳۸.۱ درصد مربوط به کالاهای صادراتی بود.
تراز تجاری کالا (BoT-G)، در مارس ۲۰۲۵، به منفی ۴.۱۳ میلیارد دلار رسید که بیانگر افزایش سالانه ۲۳.۱ درصدی در کسری تراز تجاری است. این در حالی است که در فوریه ۲۰۲۵ و مارس ۲۰۲۴، کاهشهای سالانه به ترتیب ۳.۰ درصد و ۳۳.۲ درصد ثبت شده بود.
تحلیل صادرات:
ارزش کل صادرات فیلیپین از ژانویه تا مارس ۲۰۲۵ به ۱۹.۲۷ میلیارد دلار رسید که نسبت به ۱۸.23 میلیارد دلار در مدت مشابه سال قبل، افزایش سالانه ۵.۷ درصدی را نشان میدهد. مجموع صادرات فیلیپین در مارس ۲۰۲۵ به ۶.۵۹ میلیارد دلار رسید که نسبت به
۶.۲۳میلیارد دلار در مارس ۲۰۲۴، رشد سالانه ۵.۹ درصدی را نشان میدهد. در فوریه ۲۰۲۵، این رشد ۴.۸ درصد بود، در حالیکه در مارس ۲۰۲۴ کاهش ۵.۹ درصدی ثبت شده بود. در میان گروههای کالایی، محصولات الکترونیکی همچنان در صدر صادرات مارس ۲۰۲۵ قرار داشتند و درآمدی معادل ۳.۶۴ میلیارد دلار (۵۵.۲ درصد از کل صادرات) ایجاد کردند. پس از آن، سایر کالاهای ساختهشده با ۴۳۴.۴۱ میلیون دلار (۶.۶ درصد) و سایر محصولات معدنی با ۲۴۶.۵۶ میلیون دلار (۳.۷ درصد) قرار داشتند.
در میان انواع اصلی کالاها، صادرات کالاهای ساختهشده بیشترین سهم از صادرات مارس ۲۰۲۵، معادل ۵.۳۲ میلیارد دلار (۸۰.۷ درصد) را داشتند. پس از آن محصولات کشاورزی با ۵۸۶.۸۶ میلیون دلار (۸.۹ درصد) و محصولات معدنی با ۴۹۲.۴۴ میلیون دلار (۷.۵ درصد) قرار گرفتند.
در میان شرکای تجاری اصلی، ایالات متحده با ۱.۱۱ میلیارد دلار (۱۶.۸درصد از کل صادرات) بزرگترین مقصد صادراتی در مارس ۲۰۲۵ بود. چهار شریک اصلی بعدی و سهم آنها از صادرات شامل هنگکنگ، ۱.۰۱ میلیارد دلار (۱۵.۳درصد)، ژاپن، ۹۶۰.۵۰ میلیون دلار (۱۴.۶درصد)، چین، ۷۶۲.۷۸ میلیون دلار (۱۱.۶درصد) و سنگاپور، ۲۷۳.۷۴ میلیون دلار (۴.۲درصد) میباشند.
از نظر بلوک اقتصادی، عمده صادرات کالاهای فیلیپین در مارس ۲۰۲۵ به کشورهای عضو[2]APEC بود که سهمی معادل ۵.۴۸ میلیارد دلار (۸۳.۱درصد) داشتند. پس از آن شرق آسیا با ۳.۲۶ میلیارد دلار (۴۹.۴ درصد) و کشورهای [3]RCEP با ۲.۹۴ میلیارد دلار (۴۴.۶ درصد) قرار گرفتند.
از نظر منطقه جغرافیایی، شرق آسیا با ۳.۲۶ میلیارد دلار (۴۹.۴ درصد) در صدر قرار داشت و پس از آن آمریکای شمالی با ۱.۱۸ میلیارد دلار (۱۷.۸درصد) و آسیای جنوب شرقی با ۹۱۱.۲۰ میلیون دلار (۱۳.۸درصد) بودند.
تحلیل واردات:
ارزش کل واردات از ژانویه تا مارس ۲۰۲۵ به ۳۱.۹۸ میلیارد دلار رسید که نسبت به۲۹.۵۰ میلیارد دلار در مدت مشابه سال قبل، افزایش سالانه ۸.۴ درصدی را نشان میدهد. ارزش کل واردات در مارس ۲۰۲۵ به ۱۰.۷۲ میلیارد دلار رسید که نسبت به ۹.۵۸ میلیارد دلار در مارس ۲۰۲۴، افزایش سالانه ۱۱.۹ درصدی را نشان میدهد. در فوریه ۲۰۲۵، رشد واردات ۱.۹ درصد بود، در حالیکه در مارس ۲۰۲۴ کاهش ۱۷.۶ درصدی ثبت شده بود. در میان گروههای کالایی، بیشترین افزایش ارزش واردات مربوط به محصولات الکترونیکی با ۵۰۰.۵۳ میلیون دلار بود. پس از آن ماشینآلات صنعتی و تجهیزات با ۱۳۷.۲۱ میلیون دلار و روغنها و چربیهای حیوانی و گیاهی با ۱۲۰.۳۱ میلیون دلار قرار گرفتند.
در میان گروههای کالایی، بیشترین واردات مربوط به محصولات الکترونیکی بود که به ۲.۵۲ میلیارد دلار (۲۳.۵ درصد از کل واردات) رسید. پس از آن سوختها، روغنها و مواد مرتبط با ۱.۳۱ میلیارد دلار (۱۲.۲درصد) و تجهیزات حمل و نقل با ۱.۰۶ میلیارد دلار (۹.۹درصد) قرار گرفتند. از نظر نوع کالا، مواد اولیه و کالاهای واسطهای با ۳.۹۲ میلیارد دلار (۳۶.۵ درصد از کل واردات) بیشترین سهم را داشتند. پس از آن کالاهای سرمایهای با ۳.۱۶ میلیارد دلار (۲۹.۵ درصد) و کالاهای مصرفی با ۲.۳۰ میلیارد دلار (۲۱.۴ درصد) قرار گرفتند.
چین بزرگترین منبع واردات فیلیپین در مارس ۲۰۲۵ بود و ۳.۱۰ میلیارد دلار (۲۸.۹ درصد از کل واردات) را تأمین کرد. چهار شریک تجاری اصلی بعدی شامل، اندونزی، ۸۸۸.۲۷ میلیون دلار (۸.۳درصد)، ژاپن، ۸۳۴.۳۸ میلیون دلار (۷.۸درصد)، کره جنوبی، ۷۲۸.۹۴ میلیون دلار (۶.8درصد) و تایلند، ۶۲۷.۶۵ میلیون دلار (۵.۹ درصد) بودند.
از نظر بلوک اقتصادی، بیشترین واردات فیلیپین از کشورهای عضو APEC با ۹.۱۷ میلیارد دلار (۸۵.۵ درصد) صورت گرفت. پس از آن RCEP با ۷.۹۸ میلیارد دلار (۷۴.۴درصد) و شرق آسیا با ۵.۱۹ میلیارد دلار (۴۸.۴ درصد) بودند. شرق آسیا با ۵.۱۹ میلیارد دلار (۴۸.۴ درصد) در صدر تأمینکنندگان واردات قرار داشت. پس از آن آسیای جنوبشرقی با ۲.۹۸ میلیارد دلار (۲۷.۸ درصد) و آمریکای شمالی با ۶۴۶.۹۰ میلیون دلار (۶.۰ درصد) بودند.

[1] https://psa.gov.ph/statistics/export-import/monthly
[2] Asia-Pacific Economic Cooperation
[3] Regional Comprehensive Economic Partnership