معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۱/۳۱- ۱۵:۴۳

اخبار اقتصادی شمال افغانستان –مزار شریف

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان در هفته چهارم فروردین ماه 1404 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

صادرات 165میلیون دلاری «انجیر» افغانستان (خبرگزاری سلام وطندار)

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرد که افغانستان در سال گذشته‌ 32814 تُن انجیر به کشورهای هند، پاکستان، امارات متحده‌ی عربی، امریکا، عمان، قطر، کانادا، هلند و انگلستان به مبلغ بیش از 165میلیون دلار صادر کرده است. وزارت صنعت و تجارت، پیش از این اعلام کرده بود که افغانستان از آغاز 1403تا پایان بهمن، به ارزش بیش از 14میلیون دلار جلغوزه‌ سیاه و به ارزش بیش از 143میلیون دلار میوه‌‌ تازه صادر کرده است.

https://swn.af/afghanistan-has-exported-figs-worth-more-than-165-million/

همکاری ازبکستان با افغانستان در بخش کشاورزی (خبرگزاری افق)

ابراهیم عبدالرحمان‌اف، وزیر کشاورزی ازبکستان در دیدار با هیئتی از طالبان در تاشکند اعلام کرد که این کشور آماده ارائه خدمات لازم برای بهبود «شیوه‌های کشاورزی» در افغانستان از جمله سیستم آبیاری است. عطاءالله عمری، وزیر کشاورزی، آبیاری و دامداری طالبان در راس یک هیئت به تاشکند سفر کرده است. ازبکستان از آمادگی خود برای آموزش متخصصان افغانستان در بخش کشاورزی و ارتقای مهارت‌های آنها خبر داده است.

https://ufuqnews.com/archives/254658

بازدید وزیر معادن و نفت از تاسیسات نفتی قشقری و آمو دریا در سرپل (خبرگزاری افق)

ملا هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و نفت کشور، به همراه یک هیئت رسمی از تاسیسات نفتی قشقری و آمو دریا در استان سرپل بازدید کرد. هدف از این بازدید بررسی روند استخراج نفت، شناخت ظرفیت‌ها و شناسایی چالش‌های موجود در بهره‌برداری از این حوزه‌ها اعلام شده است. به نقل از باختر، وزیر معادن و نفت در دیدار با مسئولان شرکت افچین و مقام‌های محلی، بر مدیریت شفاف، علمی و مبتنی بر منافع ملی و منابع طبیعی تاکید کرد و وعده داد که مشکلات فنی و عملیاتی استخراج بررسی و حل خواهد شد.

https://www.avapress.com/fa/news/312618/بازدید-وزیر-معادن-نفت-تاسیسات-نفتی-قشقری-آمو-دریا-سرپل

ماهیرود دروازه‌ طلایی همکاری اقتصادی ایران و افغانستان (خبرگزاری تسنیم)

سید محمد رضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی، در حاشیه دیدار با هیئت اقتصادی وزارت امور خارجه و در جمع خبرنگاران گفت: تاکنون 57 سرمایه‌گذار افغانستانی در منطقه ویژه اقتصادی و بازارچه ماهیرود سرمایه‌گذاری کرده‌اند و این عدد می‌تواند افزایش یابد. وی ماهیرود را فرصتی استراتژیک برای پیوند اقتصادی میان دو کشور همسایه دانست و افزود: «زمینه‌های گسترده‌ای برای سرمایه‌گذاری تجار افغانستانی در خراسان جنوبی وجود دارد که باید از آن‌ها به درستی بهره‌برداری شود» استاندار خراسان جنوبی همچنین از برگزاری نمایشگاه توانمندی‌ها و سرمایه‌گذاری مشترک ایران و افغانستان در 19 خرداد خبر داد و تأکید کرد: «تا زمان برگزاری این نمایشگاه، ارتباطات هفتگی با والی فراه ادامه خواهد داشت و تلاش می‌کنیم بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌ها فراهم شود.» هاشمی‌با بیان اینکه بازارچه ماهیرود ظرفیت ورود روزانه 2500 نفر را دارد، تصریح کرد: «همه اقدامات لازم برای انجام سریع و روان مبادلات در این گذرگاه مرزی در حال انجام است و طرح‌هایی برای توسعه آن در آینده پیش‌بینی شده است.» استاندار خراسان جنوبی  گفت: «در این سفر، 9 برنامه اقتصادی مهم با موفقیت اجرا شد که نشان‌دهنده عزم جدی برای تعمیق روابط اقتصادی دو کشور است» هاشمی همچنین درباره سهم بازارچه مرزی ماهیرود در صادرات ایران گفته بود: در سال 1403، بیش از 38 درصد صادرات کل کشور از طریق این بازارچه انجام شده که نشان‌دهنده ظرفیت ویژه استان در حوزه صادرات است.

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1404/01/25/3291304/ماهیرود-دروازه-طلایی-همکاری-اقتصادی-ایران-و-افغانستان

تصویب ۳۰ استاندارد جدید در بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی

دفتر مطبوعاتی معاونت اقتصادی گروه طالبان از برگزاری سومین نشست شورای عالی استاندارد تحت ریاست ملا عبدالغنی برادر خبر داد. در این نشست، 30 استاندارد در بخش‌های مواد غذایی و محصولات زراعی، دارو و لوازم آرایشی، مواد ساختمانی، الکترونیک و مخابرات، نساجی و چرم، محیط زیست، پلاستیک، تجهیزات پزشکی، معادن و دام‎داری جهت تصویب ارائه شد که پس از بحث و بررسی  از سوی معاون اقتصادی تصویب و به اداره ملی استاندارد دستور داده شد که در اجرای کامل آن اقدام جدی نماید.

https://www.jomhornews.com/fa/news/181372/

آغاز استخراج ۲ هزار تُن گچ در بغلان مرکزی

اداره معادن و نفت استان بغلان اعلام کرد که روند استخراج 2 هزار تُن گچ از منطقه دره‌ اسفر در بخشداری بغلان مرکزی این استان آغاز شده است. مولوی عبدالله معاذ، رییس معادن و نفت بغلان افزود: «استان بغلان یکی از مناطق سرشار از منابع طبیعی در کشور است. در حال حاضر 5 معدن فعال گچ در بخشداری‌های نهرین، بغلان مرکزی، اندراب و پلخمری فعالیت دارند که دارای کیفیت بالایی هستند.»

https://www.avapress.com/fa/news/312829/آغاز-استخراج-۲-هزار-ت-ن-گچ-بغلان-مرکزی

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما