معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۱/۲۸- ۰۸:۰۰

اخبار اقتصادی سیرالئون

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی سیرالئون در هفتۀ چهارم بهمن ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

درآمد 432 میلیون دلاری سیرالئون از صادرات سنگ آهن در هفت ماه نخست 2024

صنعت معدن سیرالئون در هفت ماهه اول سال 2024 با حجم قابل توجهی از تولید و صادرات در گروه‌های معدنی کلیدی، عملکرد رو به رشدی از خود نشان داده است. طبق آخرین آمارهای دولتی، این بخش همچنان یک محرک حیاتی برای رشد اقتصادی کشور بوده و درآمد قابل توجهی از طریق صادرات ایجاد می‌کند. سنگ آهن با صادرات 5.63 میلیون تن بین ژانویه تا ژوئیه 2024، در صدر اقلام معدنی صادراتی سیرالئون بوده است. ذخایر عظیم سنگ آهن این کشور همچنان با تقاضای جهانی مواجه شده و موقعیت آن را به عنوان یک بازیگر کلیدی در صنعت فولاد تقویت می‌کند.

بخش الماس با صادرات 341 هزار قیراط، درآمد 62.79 میلیون دلاری را ثبت نموده است. استخراج صنعتی با صادرات 295 هزار قیراط با میانگین قیمت 198 دلار در هر قیراط بیشترین سهم را داشته است. استخراج دستی نیز با صادرات 45 هزار قیراطی، درآمد 13.24 میلیون دلاری را ایجاد نموده است. صادرات طلا در مجموع به 3906 اونس رسید که 7.64 میلیون دلار درآمدزایی نموده است. استخراج‌گران دستی بیشترین تولید و صادرات را به خود اختصاص داده و 3115 اونس به ارزش 6.12 میلیون دلار در این حوزه سهم داشتند.

https://awokonewspaper.sl/iron-ore-drives-sierra-leones-432m-export-boom-in-2024/

تمدید حضور کشتی بیمارستانی مرسی در سیرالئون تا ژوئن 2026

وزارت بهداشت سیرالئون و سازمان خیریه بین المللی کِشتی‌های مِرسی (Mercy Ships) همکاری خود را تمدید نمودند و اعلام کردند که کشتی درمانی تا ژوئن 2026 در سواحل فری‌تاون باقی خواهد ماند. این سومین دوره متوالی پهلوگیری این کشتی خیریه در سیرالئون و هشتمین بازدید آن از این کشور از سال 1992 است که بر تعهد مشترک بین دو طرف در تضمین دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی و انجام جراحی‌های حیاتی برای بیمارانی که بیش از همه به آن نیاز دارند، تأکید می‌کند.

از زمان پهلوگیری در آب‌های فری‌تاون در آگوست 2023، گلوبال مرسی - بزرگترین کشتی بیمارستانی غیرنظامی جهان - بیش از 2470 عمل جراحی رایگان ارائه کرده و بیش از 230 متخصص مراقبت‌های بهداشتی را آموزش داده است. این تلاش‌ها با اولویت‌های ملی مراقبت‌های بهداشتی سیرالئون برای بهبود دسترسی به جراحی‌های ضروری و ایجاد ظرفیت در کادر درمان این کشور هم راستا است.

https://sierraloaded.sl/news/mercy-ships-partnership-stay-sierra-leone-2026/

بهره ‌مندی سیرالئون از ابتکار 21.3 میلیون دلاری مدیریت مواد شیمیایی آفریقا

سیرالئون در فهرست دریافت کنندگان کمک مالی در مبارزه با مواد شیمیایی و زباله‌های خطرناک در قالب ابتکار 21.3 میلیون دلاری به رهبری بانک توسعه آفریقا قرار گرفته است. هدف این پروژۀ تحول آفرین، مقابله با تهدید فزاینده مواد شیمیایی خطرناک مانند آلاینده‌های آلی پایدار و جیوه است که هر دو خطرات جدی برای سلامت عمومی و محیط زیست دارند.

به عنوان بخشی از این ابتکار که در سراسر قاره آفریقا دنبال خواهد شد، سیرالئون در تلاشی بلندپروازانه برای تقویت مدیریت مواد شیمیایی و زباله‌های خود به 10 کشور آفریقایی دیگر -آنگولا، اتیوپی، گامبیا، گینه، لیبریا، موریتانی، سنگال، توگو، اوگاندا، و زامبیا- می‌پیوندد. این ابتکار که به عنوان پروژه AFLDC-2 شناخته می‌شود، با کمک مالی 21.3 میلیون دلاری از تسهیلات جهانی محیط زیست، با حمایت مضاعف از پروژه‌های تحت حمایت بانک توسعه آفریقا در توسعه شهری، کشاورزی و صنایع کشاورزی تامین مالی می‌شود.

https://awokonewspaper.sl/sierra-leone-among-11-countries-to-benefit-from-21-3m-african-chemicals-management-initiative/

نابودی جنگل‌های سیرالئون در سایه بحران سیستم‌های نظارتی ضعیف و کمبود نیروی انسانی

جنگل‌های سیرالئون با سرعتی نگران‌کننده‌ای در حال نابودی هستند و در این بین سیستم‌های نظارتی این کشور و کمبود شدید نیروی انسانی در اداره جنگل‌داری، عامل تشدید بحران شده‌اند. بر اساس گزارش حسابرس کل، 77 درصد از پست‌های محیط بانی و نگهبانی بلاتصدی است و پوشش گیاهی کشور را در برابر جنگل زدایی، قطع غیرقانونی درختان و تخریب محیط زیست آسیب پذیر می‌کند.

گزارش حسابرس کل، تصویر تاریکی را از این حوزه ترسیم می‌کند: اداره جنگلداری تنها با 23 درصد از کارکنان لازم برای حفاظت و مدیریت جنگل‌های کشور فعالیت می‌کند. در نتیجه، بخش‌های وسیعی از مناطق حفاظت‌شده بدون هیچ‌گونه نظارتی رها شده و به فعالیت‌های غیرقانونی مانند قطع بی رویه درختان، گسترش سکونتگاه‌ها و استخراج معادن دامن می‌زند.

https://awokonewspaper.sl/sierra-leones-forests-vanish-amid-staffing-crisis-and-weak-monitoring-systems/

رتبه دوم سیرالئون در آفریقا از نظر تمایل شهروندان برای مهاجرت

اخیرا گزارشی توسط موسسه نظرسنجی گالوپ منتشر شده که نشان می‌دهد جمهوری سیرالئون از نظر تمایل شهروندان به مهاجرت در رتبه دوم آفریقا قرار دارد و 75 درصد از جمعیت آن به دنبال مهاجرت به کشور دیگری هستند. در این فهرست جمهوری لیبریا با 76 درصد در صدر قرار دارد. داده‌های گالوپ که توسط Semafor تجزیه و تحلیل شده، روند رو به رشد تمایل به مهاجرت در غرب آفریقا را نشان می‌دهد که ناشی از چالش‌های اجتماعی-اقتصادی، منابع محدود و پیگیری فرصت‌های تحصیلی و شغلی است.

در سطح جهانی، تمایل به مهاجرت از 29 درصد در سال 2012 به 37 درصد افزایش یافته است و در جنوب صحرای آفریقا با افزایش قابل توجهی مواجه هستیم. در غرب آفریقا، حداقل نیمی از جمعیت شش کشور از جمله سیرالئون، غنا و نیجریه تمایل به مهاجرت دارند. غنا که در رتبه سوم فهرست آفریقا قرار دارد، 65 درصد از شهروندان خود را در آرزوی مهاجرت به خارج از کشور می‌بیند، در حالی که نیجریه، پرجمعیت ترین کشور آفریقا، 51 درصد تمایل به مهاجرت را ثبت نموده است.

https://sierraloaded.sl/news/sierra-leone-ranks-second-in-africa-for-citizens-aspiring-to-migrate-report-reveals/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما