معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۰/۰۲- ۰۸:۰۰

اخبار اقتصادی فیلیپین

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی فیلیپین در هفته چهارم آذر ماه 1403 مندرج در رسانه‌ها و مطبوعات این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

تایید توافقنامه تجاری فیلیپین و کره جنوبی توسط رئیس جمهور

هیئت سازمان اقتصاد و توسعه ملی (NEDA) فیلیپین که ریاست آن را فردیناند مارکوس جونیور رئیس ‌جمهور فیلیپین برعهده دارد روز سه شنبه صدور دستور اجرایی (EO) برای توافقنامه تجارت آزاد فیلیپین-کره را تأیید کرد. علاوه بر این، دو پروژه زیرساختی که برای افزایش بهره‌وری کشاورزی و بهبود ارتباطات منطقه‌ای در نظر گرفته شده‌اند، تصویب شد. این سازمان اعلام کرد که دستور اجرایی شامل تعهدات کشور در زمینه کاهش یا حذف مالیات‌های گمرکی بر کالاها در توافقنامه تجارت آزاد فیلیپین-کره خواهد بود. توافقنامه تجارت آزاد فیلیپین-کره که در 7 سپتامبر 2023 در نشست آسه‌آن در جاکارتا، اندونزی امضا شد. طبق این توافق، کره 11,164 محصول از فیلیپین را بدون دریافت تعرفه وارد می‌کند. ارزش این محصولات حدود 3.18 میلیارد دلار است و 87.4 درصد از کل واردات کره از فیلیپین را شامل می‌شود. این هیئت همچنین پروژه آبیاری 37.5 میلیارد پزویی (635 میلیون دلار) ایلکوس نورت-ایلکوس سور-آبرا را که توسط اداره ملی آبیاری اجرا می‌شود، تصویب کرد. این پروژه شامل ساخت سد خاکی و سنگی بر روی رودخانه پالسیگوان در آبرای فیلیپین است. علاوه بر این، پروژه‌ای به ارزش 25.7 میلیارد پزو (435 میلیون دلار ) را تصویب کرد که شامل ساخت پل‌های جدید است. این پروژه توسط وزارت کارهای عمومی و بزرگراه‌های فیلیپین اجرا خواهد شد.

https://www.pna.gov.ph/articles/1240125

توافق همکاری بین بنادر فیلیپین و هند برای توسعه تجارت

سازمان منطقه کلان شهر خلیج سوبیک (SBMA) فیلیپین قصد دارد با سازمان بندر مومبای برای گسترش همکاری‌های تجاری توافقی امضا کند. طبق گفته رونی یامباو مدیر ارشد اجرایی SBMA ، قرار است تفاهم‌نامه‌ای بین بندرهای سوبیک و مومبای در سه ماهه دوم سال آینده در هند امضا شود. این پیشنهاد در گفتگوی دریایی اخیر با هیأتی از دولت هند که به ریاست موانپویی سایوی مسئول خلع سلاح و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه هند بود، مطرح شد. این تفاهم ‌نامه شامل تبادل اطلاعات در زمینه‌های مختلف مانند مدیریت بندر، توسعه تجارت، تقویت گردشگری و جذب سرمایه‌گذاران در بخش‌های حمل ‌ونقل، تولید و وسایل نقلیه الکترونیکی خواهد بود. ادواردو خوزه آلینیو رئیس و مدیرعامل SBMA گفته بود که هدف آن‌ها این است که تا سال 2025 برق ساحلی را برای کشتی‌هایی که به بندر سوبیک می‌آیند، فراهم کنند. این برنامه به هدف SBMA برای تبدیل منطقه آزاد سوبیک به اولین منطقه اقتصادی بدون کربن در این کشور کمک می‌کند و همچنین با قوانین بین‌المللی برای جلوگیری از آلودگی ناشی از کشتی‌ها مطابقت دارد. بندر مومبای یکی از بندرهای مهم هند است و عمدتا برای حمل بارهای حجم بالا استفاده می‌شود. علاوه بر بندر مومبای، SBMA قبلا توافق‌ نامه‌هایی برای همکاری با بندر سن دیگو و بندر ویرجینیا در آمریکا و همچنین بندر ایلات در اسرائیل امضا کرده است.

https://portcalls.com/sbma-eyes-sister-pact-with-mumbai-port-authority/

 لغو ممنوعیت صادرات توت فرنگی از ژاپن به فیلیپین

سفارت ژاپن در مانیل اعلام کرد که فیلیپین ممنوعیت واردات توت فرنگی تازه از ژاپن را برداشته است. سفارت ژاپن در فیلیپین در مطلبی در رسانه‌های اجتماعی خود گفت که از روز یکشنبه ۱۵ دسامبر ۲۰۲۴ (25 آذر)، ممنوعیت صادرات توت فرنگی تازه به فیلیپین برداشته شده است. این تصمیم پس از توافق مقامات قرنطینه محلی فیلیپین و وزارت کشاورزی ژاپن گرفته شد. ممنوعیت قبلی به دلیل نگرانی از آفات موجود در توت فرنگی‌های تازه از ژاپن وضع شده بود. در پاسخ به این موضوع، وزارت کشاورزی ژاپن (MAFF) با مقامات قرنطینه فیلیپین مذاکرات فنی گسترده‌ای انجام داد، که به درخواست مناطق تولید توت فرنگی در ژاپن صورت گرفت.

https://www.gmanetwork.com/news/lifestyle/food/930085/japanese-strawberries-to-return-to-ph-market-as-authorities-lift-export-ban/story/

رتبه دوم فیلیپین در مالکیت ارزهای دیجیتال در جهان

طبق یک مطالعه که توسط شرکت فناوری ثبت دیجیتالی Consensys انجام شده، مردم فیلیپین بیشترین مالکیت ارزهای دیجیتال را در جهان دارند و علاقه زیادی به سرمایه‌گذاری بیشتر در این نوع دارایی‌های دیجیتال دارند، زیرا آنها را به عنوان یک گزینه جدید برای سرمایه‌گذاری می‌بینند. در یک نظرسنجی جهانی که توسط گروه YouGov انجام شد، معلوم شد که 52 درصد از مردم فیلیپین ارزهای دیجیتالی مانند بیت‌کوین و اتریوم خریداری کرده اند. این موضوع سبب شد که فیلیپین پس از آفریقای جنوبی، با ۶۵ درصد مالکیت دارایی‌های دیجیتال از سوی پاسخ ‌دهندگان، در جایگاه دوم جهانی پذیرش ارزهای دیجیتال قرار گیرد. آخرین آمار نشان می‌دهد که مالکیت ارز دیجیتال در فیلیپین از ۴۵ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. ۵۹

 درصد از فیلیپینی‌هایی که در نظرسنجی شرکت کردند گفتند که احتمالا بیشتر در ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنند به این دلیل که این ارزها نوسانات قیمتی زیادی دارند. مطالعه‌ای که از بیش از ۱۸,۰۰۰ نفر در آن شرکت کردند و در ۱۸ کشور انجام شد، نشان داد که آگاهی بالای فیلیپینی‌ها درباره رمزارزها باعث شده آن‌ ها بخواهند بیشتر از این ارزها خریداری کنند. نتایج نظرسنجی نشان داد که افراد ارز دیجیتال را بیشتر با آینده پول و جایگزینی برای سیستم مالی سنتی مرتبط می‌دانند. با این حال، سرمایه‌گذاران هنوز نگران کلاهبرداری‌هایی هستند که ممکن است باعث از دست دادن پولشان شود. شرکت کاسپرسکی در مورد کلاهبرداری‌های آنلاین ارزهای دیجیتال از طریق لینک‌های مشکوک در ایمیل‌ها و پیامک‌ها هشدار داده است. این لینک‌ها افراد را فریب می‌دهند تا اطلاعات شخصی مانند حساب بانکی و آدرس‌هایشان را بدهند. 

https://business.inquirer.net/497380/philippines-ranks-2nd-in-cryptocurrency-ownership-globally-study

جلسات بررسی بودجه ۲۰۲۵ توسط رئیس جمهور فیلیپین

سزار چاوز سرپرست دفتر ارتباطات ریاست ‌جمهوری (PCO)گفت، مارکوس جونیور رئیس ‌جمهور فیلیپین جلساتی با وزرای کابینه برگزار کرد تا بودجه پیشنهادی ۶.۳۵۲ تریلیون (107 میلیارد دلار) پزوی سال ۲۰۲۵ را به طور کامل بررسی کنند. مارکوس بعد از ظهر چهارشنبه با تعدادی از وزرا ملاقات کرد تا طرح بودجه پیشنهادی سال آینده را بررسی کنند. در این جلسه، لوکاس برسامین دبیر اجرایی؛ رالف رکتو وزیر امور مالی؛ آمنا پانگاندامان وزیر بودجه؛ آرسنیو بالیساکان وزیر برنامه‌ریزی اقتصادی اجتماعی؛ و مانوئل بونوآن وزیر امور عمومی و زیرساخت‌ها حضور داشتند. چاوز جزئیات مربوط به این جلسه را به رسانه‌ها ارائه ندادند. برسامین اعلام کرد که امضای بودجه ۲۰۲۵ که قرار بود ۲۰ دسامبر (30 آذر)  انجام شود، به تأخیر افتاده تا رئیس جمهور زمان بیشتری برای بررسی دقیق آن داشته باشد. وی گفت که هنوز تاریخ مشخصی برای امضای بودجه ۲۰۲۵ تعیین نشده است. الیزالدی کو نماینده حزب آکو بیکول فیلیپین اعلام کرد که مجلس نمایندگان از تصمیم مارکوس برای تأخیر در امضای بودجه ۲۰۲۵ حمایت می‌کند تا بتوان بررسی دقیق‌تری بر روی آن انجام داد.

https://www.pna.gov.ph/articles/1240239

مذاکرات فیلیپین با هند و پاکستان برای واردات برنج

طبق گفته وزارت کشاورزی فیلیپین (DA)، دولت در حال مذاکره با پاکستان و هند است تا ۲ میلیون تن برنج برای تأمین نیازهای وارداتی آینده خریداری کند. فرانسیسکو تیو لورل جونیور وزیر کشاورزی فیلیپین گفت که اخیرا با سفیر پاکستان ملاقات کرده تا توافقی را نهایی کنند که طبق آن، پاکستان هر سال تا ۱ میلیون تن برنج به فیلیپین ارائه می‌دهد. این مقدار حدود ۲۵ درصد از نیاز واردات برنج کشور را تأمین خواهد کرد. تیو لورل گفت که ما قصد داریم شرایط یکسانی برای کشورهای صادرکننده برنج ایجاد کنیم تا آن ‌ها برای تأمین نیاز برنج ما رقابت کنند. همچنین مذاکراتی با هند در حال انجام است تا به تقویت تأمین برنج فیلیپین کمک کند.

این بخشی از برنامه کلی دولت است تا منابع برنج خود را گسترش دهد و هزینه‌ها را کاهش دهد، به طوری که برنج برای مردم ارزان‌تر شود. طبق داده‌های اداره صنعت گیاهان فیلیپین (BPI)، تا ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴ (22 آذر)، ویتنام همچنان اصلی‌ترین تأمین‌کننده برنج فیلیپین است و ۳.۴۴ میلیون تن، معادل ۷۶.۸ درصد از کل واردات برنج را تأمین کرده است. در حالی که هند تنها ۲۲,۵۷۳ تن (۰.۵ درصد) و پاکستان ۲۴۴,۸۵۹ تن (۵.۵ درصد) از کل واردات را تأمین کرده‌اند. در ژانویه، فیلیپین و ویتنام به توافق رسیدند که طی پنج سال، هر سال بین ۱.۵ تا ۲ میلیون تن برنج به فیلیپین صادر کنند. در بخش خرده‌فروشی، قیمت برنج در کلان شهر مانیل تغییرات زیادی داشته است.

 https://context.ph/2024/12/19/philippines-eyes-rice-from-pakistan-india-to-secure-supply/

همکاری فیلیپین و هند در دام پروری

وزارت کشاورزی فیلیپین اعلام کرد که ۳۴ شرکت هندی مجوز صادرات گوشت بوفالو منجمد به فیلیپین را دریافت کرده‌اند. شش شرکت صادرکننده گوشت هندی که ابتدا در سال ۲۰۱۹ تأیید شده بودند، اکنون تأییدیه خود را برای سه سال دیگر تا ۱۲ دسامبر ۲۰۲۷، تمدید کرده‌اند. فرانسیسکو تیو لورل جونیور وزیر کشاورزی فیلیپین در بیانیه‌ای گفت که هدف از این اقدام گسترش گزینه‌های تأمین مواد اولیه برای تولیدکنندگان فیلیپینی است و ممکن است هزینه محصولاتی مانند گوشت گاو کنسرو شده را کاهش دهد. لورل گفت که ما قصد افزایش واردات را نداریم. هدف ما این است که شرکت‌های خارجی بیشتری را تشویق کنیم تا برای فروش محصولات خود در بازار ما رقابت کنند. این کار در نهایت باعث کاهش قیمت محصولات کشاورزی وارداتی و سود مصرف‌کنندگان خواهد شد.

مسئول نظارت بر تولید و واردات گوشت وزارت کشاورزی تأیید کرد که تمام ۳۴ شرکتی که برای دریافت مجوز اقدام کرده‌اند، استانداردهای بین‌المللی ایمنی غذایی، از جمله شیوه‌های تولید صحیح و اقدامات لازم ایمنی و بهداشتی را رعایت کرده‌اند. ۱۳ شرکت به دلیل شیوع بیماری تب مالت (FMD) در ایالت‌های ماهاراشترا، تلانگانا و بیهار از صادرات گوشت بوفالو به فیلیپین منع شده‌اند. وزارت کشاورزی واردات محصولاتی را که با استفاده از گرما (مثل جوشاندن یا پختن) برای از بین بردن باکتری‌ها یا میکروب‌ها درمان شده‌اند را مجاز نخواهد دانست، زیرا این مجوز تنها برای واردات گوشت بوفالو منجمد صادر شده است. لورل گفت که اگر هند روش مشابه پاکستان برای جوشاندن و جلوگیری از بیماری تب مالت داشته باشد، ممکن است اجازه واردات این محصولات را بدهد.

https://www.gmanetwork.com/news/topstories/nation/930331/da-approves-34-indian-firms-to-export-carabeef-to-ph/story/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما