اخبار اقتصادی فیلیپین
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی فیلیپین در هفته دوم آذر ماه 1403 مندرج در رسانهها و مطبوعات این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
پیش بینی رشد 6 درصدی اقتصاد فیلیپین در سال 2025
رئیس شرکت Sun Life Investment Management and Trust Corporation (SLIMTC) گفت، اقتصاد فیلیپین پیشبینی میشود که سال آینده با سرعت بیشتری رشد کند و به 6 تا 6.25 درصد برسد. این رشد میتواند به دلیل بهبود نرخهای بهره و کاهش نوسانات و مشکلات اقتصادی باشد. مایکل جرارد انریکز رئیس شرکت SLIMTC گفت که پیشبینی میکنند رشد اقتصادی که بر اساس تولید ناخالص داخلی (GDP) اندازهگیری میشود، امسال به 5.6 درصد برسد. این پیشبینی کمتر از برآورد دولت است که بین 6 تا 7 درصد بود. تولید ناخالص داخلی کشور در سه ماهه سوم سال 2024، 5.2 درصد رشد کرد. این باعث شد که میانگین رشد برای سه ماهه اول سال به 5.8 درصد برسد.
انریکز پیشبینی میکند که هم بانک مرکزی فیلیپین (BSP) و هم بانک مرکزی آمریکا نرخهای بهره اصلی خود را در سال آینده 1% کاهش دهند. با این حال، وی معتقد است که بانک مرکزی آمریکا تغییرات گستردهتری نسبت به بانک مرکزی فیلیپین انجام خواهد داد. تا به امروز، نرخ هدف معکوس خرید بازخرید (RRP) بانک مرکزی فیلیپین 6 درصد است. کاهش پیشبینیشده در نرخهای بهره احتمالا به رشد کسب وکار SLIMTC در آینده کمک خواهد کرد. انریکز گفت که داراییهای تحت مدیریت (AUM) آنها از آغاز فعالیتها در سال 2021 به طور قابلتوجهی افزایش یافته است. وی گفت که کسبوکار تحت تأثیر نرخهای بالاتر بهره و نوساناتی است که بخشی از آن به انتخابات ایالات متحده در سال جاری مربوط میشود. اما پیشبینی میشود که تورم کاهش یابد و نوسانات در آمریکا کاهش پیدا کرده باشد. بنابراین، انتظار میرود که در سال 2025 شاهد عملکرد بهتری باشیم.
https://www.pna.gov.ph/articles/1238798#:~:text=MANILA%20%E2%80%93%20The%20Philippine%20economy%20is,Trust%20Corporation%20(SLIMTC)%20said
نظرسنجی بانک توسعه آسیا در مورد بانکداری اسلامی در فیلیپین
مطالعهای که توسط بانک توسعه آسیایی (ADB) انجام شده، نشان میدهد که ۷۸ درصد از مردم فیلیپین در صورت ارائه خدمات مالی اسلامی در این کشور، علاقهمند به استفاده از آن هستند. این امر بیانگر علاقه و کنجکاوی زیاد مردم نسبت به مزایای احتمالی خدمات مالی مطابق با قوانین اسلامی در مقایسه با خدمات بانکی سنتی است. در گزارش اخیر خود با عنوان "بازکردن پتانسیل مالی اسلامی در فیلیپین"، بانک توسعه آسیایی (ADB) اعلام کرد که یک نظرسنجی از ۴۱۶ مسلمان و ۳۴ غیرمسلمان انجام داده است. هدف از این نظرسنجی، ارزیابی دانش، دیدگاهها و ترجیحات عمومی درخصوص خدمات مالی اسلامیبوده است.
بر اساس نتایج نظرسنجی، 51 درصد از افراد گفتند که به خدمات مالی اسلامی خیلی علاقهمند هستند، در حالی که 27 درصد علاقه متوسطی دارند. از سوی دیگر، 8 درصد هیچ علاقهای به این خدمات نشان ندادند و 14درصد نیز هیچ اطلاعاتی در مورد خدمات مالی اسلامی ندارند. طبق نتایج نظرسنجی، بیشترین علاقه به خدمات مالی اسلامی در دو منطقه فیلیپین، یعنی منطقه خودمختار بانگسامورو در مینداناو مسلمان (BARMM) و کلان شهر مانیل است. به همین دلیل، این دو منطقه برای کسب وکارها و بانکها که میخواهند مشتریان علاقهمند به خدمات مالی اسلامی جذب کنند، اهمیت زیادی دارند. مردم در منطقه BARMM بیشتر به اصول دینی و پس انداز توجه دارند، در حالی که در سایر مناطق مینداناو، تمرکز بیشتر بر روی نحوه عملکرد و مزایای مالی اسلامی است.
بانک مرکزی فیلیپین و بانک توسعه آسیایی در رویدادهایی که در سپتامبر در مالزی و اندونزی برگزار شد، اطلاعات مهمی را ارائه کردند تا نشان دهند که فیلیپین آماده جذب سرمایهگذاران خارجی، بهویژه کسانی که به خدمات مالی اسلامی علاقه دارند، است. بانک توسعه آسیایی این نظرسنجی را از ماه اکتبر تا نوامبر 2023 انجام داد.
https://www.philstar.com/business/2024/12/03/2404564/adb-survey-78-percent-pinoys-open-islamic-finance#:~:text=MANILA%2C%20Philippines%20%E2%80%94%20A%20survey%20by,benefits%20compared%20to%20conventional%20banking.
یادداشت تفاهم انتقال انرژی میان فیلیپین و امارات
فیلیپین و امارات یادداشت تفاهمیبرای تقویت همکاریها در زمینه انتقال انرژی امضا کردند. یادداشت تفاهم یکی از توافقات اصلی بود که در دیدار فردیناند مارکوس جونیور رئیس جمهور فیلیپین با محمد بن زاید آل نهیان رئیس جمهور امارات در تاریخ ۲۶ نوامبر (6 آذر) و طی سفر کاری مارکوس به امارات به امضا رسید. رافائل لوتیلا وزیر انرژی فیلیپین در بیانیهای که در آخر هفته منتشر شد اعلام کرد که این توافق شامل همکاری در چندین حوزه از جمله انرژیهای تجدیدپذیر، استفاده از گاز طبیعی مایع به عنوان سوخت موقت، تولید، انتقال و توزیع برق، انرژی هستهای، بهینهسازی مصرف انرژی و سوختهای جایگزین و فناوریهای نوین است.
لوتیلا گفت، با ترکیب تخصص و تجربه امارات در زمینه راهحلهای نوآورانه انرژی و اهداف فیلیپین برای تأمین امنیت انرژی و پایداری، این کار میتواند تحولی بزرگ در صنایع و زندگی میلیونها فیلیپینی ایجاد کند. وی افزود، این همکاری میتواند به کشور کمک کند تا با جذب سرمایه، ایجاد شغل و انتقال فناوریهای پیشرفته، بخش انرژی خود را توسعه دهد. این توافق پس از مذاکرات بین رافائل لوتیلا و سهیل محمد فرج المزروعی وزیر انرژی و زیرساخت امارات در ابوظبی به صورت رسمی نهایی شد. وی گفت، یک قرارداد اجرایی با یک شرکت دولتی امارات قرار است تا ژانویه ۲۰۲۵ امضا شود. در ماه اکتبر، لوتیلا یک توافقنامه با عربستان سعودی امضا کرد تا همکاریهای این کشور در زمینه انرژی با کشورهای خاورمیانه بهبود یابد.