معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۲۱- ۱۲:۴۰

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه سوم آبان ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

برگزاری نشست در تورخم برای ارائه تسهیلات به تجار و رانندگان افغان

گروه طالبان در ننگرهار با کمیسر تورخم نشستی جهت ایجاد تسهیلات کار تجار برگزار کردند. وزارت ترانسپورت گروه طالبان، با انتشار اعلامیه‌ای گفته که مسئولین این گروه در سازمان حمل‌ونقل جاده‌ای استان ننگرهار با کمیسر تورخم، وابسته حمل‌ونقل جاده‌ای پیشاور و رانندگان برای اعطای تسهیلات به تجار و رانندگان افغان در تورخم نشست مشترکی برگزار کردند. در این اعلامیه افزوده شده که در این جلسه نظرات و خواسته‌های کسبه و رانندگان شنیده شد و تصمیمات لازم برای حل این مشکل اتخاذ شد.

https://www.jomhornews.com/fa/news/177376/

وزارت امور مهاجرین، به مشکلات عودت کنندگان استان لغمان رسیدگی می‌شود

خلیل‌الرحمن حقانی وزیر امور مهاجرین با مولوی غلام رحمان بلال رئیس امور مهاجرین استان لغمان  دیدار کرد و طرفین  در رابطه به رسیدگی به مشکلات مهاجرین در استان لغمان صحبت و تبادل‌نظر کردند.

دفتر رسانه‌های وزارت امور مهاجرین در خبرنامه‌ای نوشته است که‌ در این دیدار سرپرست وزارت مهاجرین دستاوردهای  رئیس امور مهاجرین لغمان را ستود و با استماع مشکلات بر حل و رسیدگی آن اطمینان داد و بر شفافیت، صداقت در اجرای امور تأکید و بر انجام خدمات بهتر به مهاجرین دستورات لازم را داد.

https://www.bakhtarnews.af/dr/وزارت-امور مهاجرین-به-مشکلات-عودت-کنند/

برگزاری نمایشگاه ملی تولیدات داخلی در استان کنر

برای نخستین بار؛ نمایشگاه ملی تولیدات داخلی در استان کنر برگزار شد. صنعت‌کاران و تولیدکنندگان استان کنر برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی را برای رشد صنعت در این استان مؤثر خوانده، می‌گویند، از این طریق می‌توانند برای تولیداتشان در داخل و خارج از کشور بازاریابی نمایند. این نخستین بار است که در شهر اسدآباد مرکز استان کنر نمایشگاه ملی تولیدات داخلی به مدت سه روز برگزار می‌گردد.

https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i26406

کار احداث ساختمان مرکز تحقیقات در دانشگاه ننگرهار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است کار ساخت ساختمان مرکز تحقیقات دانشگاه ننگرهار تکمیل‌شده و تا یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد. این ساختمان در 3 طبقه با تجهیزات پیشرفته موردنیاز از سوی بنیاد خیریه شهید افسر خان استانکزی با همکاری رهبری دانشگاه ننگرهار ساخته می‌شود که دارای 3 سالن، 4 اتاق بزرگ و سایر محوطه‌های مربوطه برای اساتید و دانشجویان می‌باشد. به گفته شرشاه شینواری، مهندس مسئول ساخت این مرکز تحقیقات، 90 درصد کار ساختمانی این مرکز به پایان رسیده و مابقی کار آن تا یک ماه دیگر به پایان خواهد رسید.

شیخ انعام‌الله مدنی، رئیس دانشگاه ننگرهار از ایجاد این مرکز تحقیقاتی در دانشگاه ابراز خرسندی کرده و اظهار داشت که رهبری دانشگاه متعهد به تقویت و توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی می‌باشد و در این راستا در همکاری با مقام وزارت تحصیلات عالی و بخش خصوصی تمامی امکانات موارد نیاز به اساتید و دانشجویان فراهم خواهد شد. شایان‌ذکر است که در حال حاضر ده‌ها محقق در مراکز تحقیقاتی، مزارع و لابراتوارهای دانشکده‌های مرتبط دانشگاه ننگرهار توسط اساتید و محصلین در حال انجام است.

https://t.me/nmic96/119889

ملاقات معاون استاندار ننگرهار با رئیس موسسه اسلامیک ریلیف

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است که مولوی عزیز الله مصطفی، معاون استاندار ننگرهار با محمد ذوالقرنین عباس، رئیس موسسه اسلامیک ریلیف و همکارانش برای مساعدت و همکاری در بخش‌های مختلف دیدار کرد. وی با تشکر از معاون استاندار ننگرهار برای فراهم ساختن زمینه مناسبی را برای فعالیت آن‌ها کرده است و به اطمینان داد که توجه بیشتری را به این استان خواهد داشتند. مولوی عزیز الله مصطفی، معاون استاندار استان نیز از کمک رئیس و همکاران موسسه اسلامیک ریلیف در عرصه‌های مختلف به مردم قدردانی کرد و به آنان برای بهبود امورشان اطمینان داد. معاون استاندار ننگرهار از مسئولین خواست تا توجه بیشتر خود را به مناطق جنگ زدی این استان در اجرا پروژه‌ها داشته باشند.

https://t.me/nmic96/119920

درخواست ریاست بهداشت ننگرهار از ایران برای افزایش کمک به کنترل بیماری دیابت

در روز جهانی مبارزه با بیماری دیابت یا شکر، مسئول ریاست بهداشت ننگرهار در مرکز درمانی ایران در جلال‌آباد افزایش کمک ایران را به مبارزه با این بیماری خواستار شد. چهاردهم نوامبر مصادف با روز بین‌المللی مبارزه با بیماری شکر/ دیابت است همه‌ساله تحت یک شعار ویژه در بیشتر کشورها از آن تجلیل به عمل می‌آید. امسال هم مانند گذشته در ریاست بهداشت استان ننگرهار این روز با برگزاری مراسمی تجلیل شد. مولوی امین‌الله شریف رئیس بهداشت استان ننگرهار در این مراسم گفت، واقعات بیماری دیابت در استان رو به افزایش است و بیشتر افراد دارای اقتصاد ضعیف به این بیماری مبتلا شده‌اند. نامبرده در خصوص تشخیص و کنترل بیماری قند خون از جمهوری اسلامی ایران و نهادهای بین‌المللی خواستار کمک گردید. دکتر سید ابراهیم سادات مسئول مرکز تشخیص و کنترل بیماری دیابت موسوم به خاتم‌الانبیا که به کمک مالی و فنی جمهوری اسلامی ایران ساخته‌شده نیز گفت ظرف هفت ماه گذشته که این مرکز به فعالیت آغاز نموده بیش از 13 هزار نفر به این مرکز مراجعه نمودند و بعد از انجام آزمایش‌های طبی مشخص شد که حدود 200 نفر از آنان تازه به بیماری قند خون مبتلا شده بودند. وی گفت در مرکز خاتم‌الانبیا، افرادی ازنظر اقتصادی در وضعیت ضعیفی هستند داروهای خود را به‌رایگان دریافت می‌کنند. ملک سهیل خان و پاینده محمد دو نفر از بیماران دیابت  برای درمان به مرکز خاتم‌الانبیا مراجعه کرده بودند از روند درمان رضایت دارند اما خواستار افزایش مراکزی از این قبیل هستند. کارمندان مرکز خاتم‌الانبیا نیز که برای دوره کوتاه‌مدت آموزشی به جمهوری اسلامی ایران سفرکرده بودند می‌گویند در مورد تشخیص و کنترل بیماری قند خون چیزهای زیادی آموخته‌اند.

دکتر عبیدالله مسئول آزمایشگاه این مرکز می‌گوید این آموزش کوتاه‌مدت به آن‌ها در درمان بیماران کمک می‌کند. بیماری دیابت یا شکر به نسبت درمان به مشورت‌های پزشکان و رژیم منظم غذایی کنترل می‌شود اما در صورت بی‌توجهی مبتلایان، می‌تواند آنان را با خطر مرگ مواجه کند.

https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i264530

آغاز روند اجرای صدها پروژه ساختمانی با هزینه ۲۰۵ میلیون افغانی در ننگرهار

مسئولین ریاست احیاء و توسعه‌ای دهات استان ننگرهار با انتشار خبرنامه‌ای می‌گویند زیر چتر برنامه‌های این ریاست و با حمایت مالی و فنی بانک جهانی و موسسه داکار، کار صدها پروژه ساختمانی عام‌المنفعه را از طریق برنامه احیاء و توسعه‌ای دهات (سی‌آر‌اِل‌پی) در شهرستان شیرزاد ننگرهار اجرا خواهد شد. ریاست احیاء و توسعه‌ای دهات افزوده این پروژه شامل ساخت دیوارهای ضد سیل، سربندها، جاده‌ها، کوچه‌‌ها و کانال‌های  است که در حدود ۱۴۰ روستای در شهرستان شیرزاد ننگرهار با بودجه‌ تخمینی ۲۰۵ میلیون افغانی اجرای خواهد شد.

در خبرنامه آمده، پروژه‌‌های مذکور تاکنون برای ۴۳ روستای انتخاب‌شده و کار طراحی آن به‌سرعت در حال انجام بوده و همچنین کار انتخاب پروژه‌‌ها برای روستاهای باقیمانده نیز در جریان است. گفتنی است که در جریان اجرا این پروژه‌ها فرصت کار برای هزاران نفر از مردم محل نیز فراهم خواهد شد.

https://www.avapress.com/fa/news/300606/

مسئولین محلی کنر: ۳۰۰ هکتار جنگل را دوباره احیا کردند

مسئولین محلی کنر می‌گویند در پی جنگ‌های دو دهه اخیر، حملات خمپاره‌ای نظامیان پاکستان و قاچاق چوب، حدود سه هزار هکتار جنگل در این استان نابودشده است. آنان می‌افزایند که با همکاری نهادهای امدادرسان، تاکنون دستکم ۳۰۰ هکتار از این جنگل‌ها دوباره احیاشده و برای جلوگیری از قاچاق چوب، نیروهای واحد سبز نیز در این استان فعال‌شده‌اند. کنر یکی از استان‌هایی است که بیش‌تر مناطق آن پوشیده از جنگل‌ها است، اما این جنگل‌ها خسارت زیادی دیده‌اند. سلیمان ایمن رئیس زراعت، آبیاری و دام‌پروری کنر در این مورد گفته، در بیست سال گذشته، به دلایل گوناگون ازجمله قاچاق چوب، بمباران‌ها و حملات نظامیان پاکستان، تقریباً سه هزار هکتار جنگل تخریب‌شده است. پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، الحمدالله در این بخش کارهای گسترده‌ای صورت گرفته است. به رهبری ریاست زراعت و با همکاری امدادرسان، تاکنون حدود ۳۰۰ هکتار از جنگل‌ها با کاشت نهال‌های مثمر و غیرمثمر در شهرستان‌های مختلف احیاشده است. ساکنین محلی نیز از تلاش‌های امارت اسلامی‌برای احیای جنگل‌ها ابراز خرسندی می‌کنند و خواستار توجه بیش‌تر در این زمینه هستند.

https://tolonews.com/fa/afghanistan/provincial-191703

آغاز روند احداث جاده‌ای در شهرستان کامدیش نورستان

روند احداث سه کیلومتر جاده از سوی ریاست احیا و توسعه‌ای دهات استان نورستان در شهرستان کامدیش نورستان آغاز شد. مولوی احسان الله احمد، رئیس احیا و توسعه‌ای دهات نورستان حین افتتاح این روند گفت این جاده با حمایت مالی سازمان‌های خوراک در شهرستان کامدیش احداث می‌شود و هدف احداث این جاده جلوگیری از تردد و ازدحام ترافیکی جاده عمومی‌شهرستان می‌باشد. وی گفته است این جاده به درخواست مکرر ساکنین این شهرستان احداث می‌شود و علاوه بر تسهیلات در تردد ساکنین شهرستان مذکور برای د‌ه‌ها اهالی منطقه زمینه اشتغال فراهم می‌شود و همچنان کار آن به مدت سه ماه تکمیل خواهد شد. مولوی انعام‌الله کامدیشی عالم دینی و یکی از بزرگان شهرستان کامدیش با ابراز خرسندی از احداث این جاده گفت که قبلاً ساکنین کامدیش به مشکلات زیادی مواجه بوده که با احداث آن مشکلاتشان تا حدی مرفوع خواهد شد.

https://www.bakhtarnews.af/dr/روند-احداث-یک-سرک-در-ولسوالی-کامدیش-نور/

نگرانی از گسترش ویروس دنگی در استان ننگرهار

منابع محلی در استان ننگرهار از گسترش ویروس دنگی ابراز نگرانی کرده و می‌گویند طوری که لازم است به خاطر جلوگیری از گسترش این بیماری تلاش صورت نگرفته است. سید عباس یکی از ساکنین شهرستان شینواری می‌گوید در این اواخر بیماری دنگی به‌گونه بی‌پیشنه در حال گسترش است و طی دو ماه گذشته تنها در شهرستان غنی‌خیل ننگرهار ۵ نفر به دلیل مبتلا شدن به این ویروس جان‌باخته‌اند، نامبرده از مسئولین بهداشت و مؤسسات امدادرسان در این بخش خواستار همکاری به خاطر گسترش بیماری دنگی شده‌اند. در ادامه این مطلب به نقل از ساکنین شهرستان مومندری آمده است ده‌ها نفر از ساکنین مومندری به بیماری دنگی مبتلا شده‌اند که تعداد هم به دلیل از این بیماری جان‌باخته‌اند و این وضعیت ساکنین محل را نگران ساخته است.

مولوی امین‌الله شریف، رئیس بهداشت استان ننگرهار ضمن تائید گسترش ویروس دنگی گفته است که طی دو هفته گذشته وضعیت کنترل‌شده است و تیم‌های سیار به مناطق مختلف فرستاده‌شده‌اند. نامبرده دلیل گسترش این بیماری را برگشت مهاجرین مبتلا به این ویروس می‌داند.

https://www.etilaatroz.com/ps/29872

 آغاز کار سه پروژه ساختمانی در استان کنر

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است که ریاست اقتصاد استان کنر از آغاز کار سه پروژه ساختمانی در اسعدآباد مرکز آن استان خبر می‌دهد. در ادامه این مطلب آمده است که مولوی عبدالله همت، رئیس اقتصاد استان کنر گفته است، این پروژه‌ها شامل احداث دیوار محافظت به درازای ۵۸۵ متر، هموار کاری جاده به درازای ۵۸۵ متر و پاک‌کاری شش کیلومتر کانال آب‌رسانی می‌باشد که به هزینه پنج میلیون افغانی به کمک سازمان توسعه‌ای سازمان ملل متحد و شورای مهاجرین کشور دانمارک آغازشده است. همت می‌افزاید در این برنامه علاوه بر عملی سازی این پروژه‌ها برای صدها نفر از ساکنین محل فرصت‌های کاری فراهم‌شده است.

https://www.bakhtarnews.af/dr/کار سه-پروژه-ساختمانی-در-کنر-آغاز-شد/

برای بیش از صد نفر در کنر زمینه اشتغال‌زایی فراهم شد

با راه‌اندازی برنامه پاک کاری یک کانال آب در کنر برای یک‌صد و شصت نفر فرصت‌های کاری مساعد شد. مولوی عبدالله همت، رئیس اقتصاد استان کنر می‌گوید با راه‌اندازی برنامه پاک کاری کانال شهدای شهر اسعدآباد برای یک‌صد و شصت نفر از ساکنین محل زمینه کار را فراهم نموده‌اند. رئیس اقتصاد کنر می‌افزاید این کانال آب‌رسانی سال گذشته از اثر سرازیر شدن سیل‌ها تخریب و از تجمع رسوبات مسدود شده بود که با آغاز کار آن حدود یک ماه بعد تکمیل خواهد شد. رئیس اقتصاد کنر علاوه کرد که کشور دانمارک در این پروژه هفت‌صد هزار افغانی هزینه کرده است در اخیر برای کارکنان آن توزیع خواهد شد.

https://www.bakhtarnews.af/dr/برای-بیش-از-صد-تن-در-کنر-زمینه-اشتغال-زا/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما